De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Rusland is qua oppervlakte het grootste land ter wereld en ligt in maar liefst 9 tijdzones.

Voorpret

Verdiep je alvast in de mooiste plekjes van Rusland's hoofdstad Moskou.

Visum Rusland

Visum Rusland

Visum Rusland aanvragen? Voor een reis naar Rusland heb je altijd een visum nodig. Lees onderstaande informatie m.b.t. het aanvragen en de kosten van een visum, adressen van de ambassade van Rusland en meer praktische Rusland vakantietips!

Visum Rusland: visum aanvragen?

Of je nu op vakantie gaat of een privébezoek wilt afleggen aan Rusland, je  zult altijd een visum moeten aanvragen.

Aanvraag visum Rusland Je kunt een visum aanvragen via de Consulaire afdeling van de Russische ambassade, Scheveningseweg 2, 2517 KT Den Haag.

Gemakkelijk en snel online een visum aanvragen je hoeft niet naar Den Haag voor een aanvraag, maar je dient je aanvraag gewoon gemakkelijk online in bij Visumplus.nl. Het bespaart tijd en een hoop gedoe, maar reken wel op een aantal euro bemiddelingskosten (per land verschillend). Let op: heb je een Nederlands paspoort, maar ben je geboren in de voormalige Sovjet-Unie dan moet je ten alle tijde zelf je aanvraag doen in Den Haag.

Visum Rusland aanvragen: vakantie of familiebezoek?

Visum aanvraag als toerist  Als je als toerist een Russisch visum aanvraagt moet je een aantal dingen kunnen overleggen. Ten eerste heb je een ziektekosten- of reisverzekering nodig met werelddekking. Daarnaast moet je een zgn. Visa Support Letter hebben. Dat is een uitnodiging van het hotel waar je verblijft of van een Russische touroperator. Let er ook op dat je paspoort na terugkomst in Nederland nog tenminste 6 maanden geldig moet zijn.

Aanvraag voor privebezoek Ook hier heb je een verklaring nodig van je ziektekosten - of reisverzekering met werelddekking. Verder moet je een uitnodigingsbrief kunnen overleggen die door een Russische uitnodigende partij is aangevraagd bij de lokale Russische vreemdelingenpolitie. Voor elke plaats die je in Rusland wilt bezoeken is een originele uitnodiging vereist. Dit kan in orde worden gemaakt door familie, vrienden of kennissen die in Rusland verblijven.

Paspoort en visum voor kinderen Kinderen van alle leeftijden moeten over een eigen paspoort beschikken om naar Rusland te reizen. Met dit paspoort kunnen ze ook een visum aanvragen.

Kosten visum Rusland en aanvraagduur

Een visum dient minimaal een week voor vertrek aangevraagd te worden. De kosten voor alle visa bedragen circa 35 euro.

Let op : het kan zijn dat een visum aanvragen langer duurt door drukte op de consulaire afdeling van de Russische ambassade. Raadpleeg altijd de website van de Russische ambassade of de Rusland Visumdienst.

Overigens is een toeristenvisum maximaal 28 dagen geldig. Een visum voor privebezoek is maximaal 3 maanden geldig afhankelijk van wat er in de uitnodiging staat.

Naar Rusland? Meer tips!

In onze online reisgids kun je informatie krijgen over vliegtickets naar Rusland. Ook informatie over een stedentrip naar Moskou of St Petersburg is hier  te vinden.

Budget deals

Top Tips Per Type