De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Met een working holiday visum voor Australie mogen jongeren tot en met 31 jaar een jaar door Australie reizen en er ook werken!

Voorpret

Blader voor veel meer tips door de online Australie reisgids!

Visum Australie

Visum Australie

Visum Australie aanvragen? Voor alle reizen naar Australie heb je een visum nodig. Lees onderstaande informatie over de kosten van een toeristenvisum of working holiday visum Australie, adressen van de ambassade en meer praktische Australie vakantietips!

Visum Australie aanvragen?

Of je nu op vakantie naar Australie gaat, stage in Australie gaat lopen, voor zaken naar Australie moet (of mag..) of kiest voor een 'working holiday' in Australie je hebt altijd een visum nodig.

Aanvraag visum Australie: Je toeristenvisum of werkvisum kan je echter niet bij de ambassade van Australie aanvragen: de aanvraag loopt via de ambassade in Berlijn.

Toeristenvisum Australie

Er zijn verschillende toeristenvisa voor Australie en ze zijn allemaal net anders. Zo is er een apart visum voor als je op familiebezoek gaat, een studentenvisum en een stagevisum.

Visum voor Australie en 70+ Iedereen die ouder is dan 70 jaar moet daarnaast een kopie ziektekostenverzeering kunnen overleggen bij de aanvraag van een toeristenvisum. Ook moet de huisarts een gezondheidsverklaring invullen.

Werkvisum Australie of working holiday visum?

Werkvisum Australie - emigratie Overweeg je te emigreren naar Australie? Met name als je 'een vak beheerst', of dit nu kapper is of automonteur, maak je een goede kans op een 'skilled visa' voor geschoolde arbeiders.  Meer informatie: department of immigration Australia.

Werkvakantie? Working Holiday Visum Australie Ben je niet ouder dan 30 jaar? Dan mag je een jaar door Australie reizen en er ook werken met een working holiday visum! Je mag hier overigens niet langer dan 3 maanden werkzaam zijn in dezelfde baan en zo zijn er nog wat meer regels. 

Kosten visum Australie en aanvraagduur

Een electronisch visum voor Australie, ook wel Eta visum genoemd, is het goedkoopste en heb je ook het snelste in huis (1 werkdag), maar is maximaal 3 maanden geldig. Het aanvragen van een working holiday visum Australie duurt het langste, reken met 6 weken en alle andere visa hebben een aanvraagtermijn van circa 1 maand.

Visum Australie kosten:

  • Electronisch visum € 12,- / AUS$ 35 excl. aanvraag
  • Toeristenvisum, Zakenvisum, studentenvisum en alle andere vian € 50,-.

Nederlandse Ambassade in Australie

Gelukkig overkomt het langer niet iedereen, maar als je je paspoort kwijtraakt in Australie zul je naar de Nederlandse Ambassade moeten. Waar moet je dan heen? Op de website van de Nederlandse Ambassade in Australie vind je de exacte adressen van de verschillende kantoren.

Budget deals

Top Tips Per Type