Kerstmarkt Dortmund

Kerstmarkt Dortmund

De gezellige kerstmarkt in Dortmund, Duitsland, bestaat uit meer dan 300 kraampjes! Kerstshoppen op de kerstmarkt  Dortmund 2014 betekent dus shop till you drop!

Kerstmarkt Dortmund 2014

Dortmund is een prachtige stad op zich, met veel bezienswaardigheden, bierbrouwerijen, musea en theaters. Tijdens de winterperiode is Dortmund nog leuker om te bezoeken door de kerstmarkt! De kerstmarkt bestaat uit maar liefst 300 kraampjes en is dan ook een van de grootste kerstmarkten van Duitsland. Sfeervolle kerstverlichting en versieringen, heerlijke Dortmunder glühwein en bijzonder speelgoed vind je op de kerstmarkt van Dortmund!

De kerstmarkt kronkelt door heel Dortmund. Vanaf het station loop je naar de Petri-Kirchplatz. Hier zie je de eerste stalletjes van de kerstmarkt. Via de Westenhellweg (leuke winkels!) loop je richting de Platz von Netanya, de Reinoldi-Kirchplatz en de Willy-Brandtplatz. Hier zijn heel veel kerst kraampjes.

Als je vanaf de Reinoldi-Kirchplatz richting het raadhuis loopt, kom je op de Alter Markt waar er - erg leuk voor kinderen - een kindertreintje rijdt. Het laatste deel van de kerstmarkt is de Hansaplatz waar 's werelds grootste kerstboom staat.

In Duitsland zijn er talloze fantastische kerstmarkten. Wij maakten een selectie van de grootste kerstmarkten Duitsland.

Kerstmarkt in Dortmund? Winkelen!

Naast de kerstmarkt zijn er nog meer leuke shopmogelijkheden in Dortmund. Zo is de Westenhellweg een winkelstraat met talloze populaire winkels. Ook op de Prostei-Arkaden, een erg mooie binnenplaats ten zuiden van de Westenhellweg kun je leuke kleding shoppen. Deze kleding is wel iets duurder. Ook leuk: de Kleppingstrasse (duurdere speciaalzaken) en de Brückstrasse (modern en jong).

Dortmund Kerstmarkt Kerstboomkunstwerk

Het meest opvallende kenmerk van de kerstmarkt in Dortmund is de enorme kerstboom van 45 meter hoog! Deze gigantische kerstboom is versierd met duizenden kerstlichtjes en is de grootste kerstboom ter wereld. Erg leuk en indrukwekkend om te bekijken! De boom staat vanaf 25 november in Dortmund.

Kerstmarkt of kerst in Dortmund arrangementen

Een weekendje Dortmund in kerstsfeer meemaken? Er zijn verschillende reisorganisaties die ontzettend leuke kerstmarkt Dortmund arrangementen aanbieden. Hotelspecials.nl is daar een van: vanaf 20,- p.p.p.n.

Dagje kerstmarkt Dortmund per trein, bus of auto

Met de trein naar Dortmund is relatief snel en voordelig reizen. Vanaf Utrecht ben je al in goed 2 uur in Dortmund en vanaf Eindhoven reis je in 2,5 tot 3 uur naar de stad. Een enkele reis in het laagseizoen boek je online al v.a 22,-. Meer over de treinreis naar Dortmund lees je in de special ' trein naar Dortmund'. Voor direct boeken ga je naar NS International.

Per bus is Dortmund erg goed te bereiken en onze voorkeur gaat uit naar deze optie gezien het zoveel makkelijker en vaak ook betaalbaarder is. Bekijk het artikel busreizen naar de kerstmarkten voor meer info!

Een trip naar de kerstmarkt in Dortmund kan natuurlijk ook op eigen gelegenheid met de auto! Vanaf Utrecht is Dortmund maar 207 kilometer; ongeveer 2 uur rijden. In de meeste parkeergarages betaal je niet meer dan 10 euro parkeergeld per dag.

Data kerstmarkt Dortmund 2014

Vanaf donderdag 20 november tot en met dinsdag 23 december 2014 kun je de kerstmarkt in Dortmund bezoeken. Maandag tot en met donderdag is de markt van 10.30 tot 21.00 uur open. Vrijdag en zaterdag van 10.00 - 22.00 en op zondag van 12.00 tot 21.00 uur. Let op: op zondag 23 november is het in heel Duitsland 'Totensonntag', dan zijn vrijwel alle kerstmarkten en winkels gesloten!

Kerstmarkten bezoeken > meer leuke tips!

De grote kerstmarkt in Essen is erg leuk net als de beroemde kerstmarkten van Dusseldorf en Keulen. Maar ook de kleinere markt in Monschau is zeker een bezoekje waard!

Liever kerststhoppen in Belgie? Kijk dan op onze pagina
Kerstmarkten in Belgie!

En natuurlijk biedt Nederland ook leuke kerstmarkten, zoals de kerstmarkt in Maastricht!

Een totaal overzicht lees je in de special over de leukste kerstmarkten.

Budget deals

 • De leukste deals tot € 50
 • De leukste deals tot € 250
 • De leukste deals tot € 500
 • De leukste deals tot € 1250
 • De leukste deals tot € 5000

Top Tips Per Type

 • Romantische tips
 • Stedentrips tips
 • De luxe tips
 • Zon en strand tips
 • De leukste wintersport deals
 • De leukste cruise deals
 • Avontuurlijke tips
 • Actieve tips
 • Gastronomische tips

Wist je dat...

Dortmund is de stad van Duitsland waar het meeste bier wordt geproduceerd.

Voorpret

Fijne feestdagen is Fröhliche Weihnachten in het Duits.