1001 verrassende reistips en deals voor jou verzameld!

Wist je dat...

De traditie om met kerst een boom te versieren komt oorspronkelijk uit Duitsland.

Voorpret

Düsseldorf en Aken zijn andere nabijgelegen kerstmarkten mocht je in de kerstsfeer zijn!

Kerstmarkt Keulen

Kerstmarkt Keulen

Met de kerst verandert de stad Keulen in een grote sfeervol versierde kerststad. Je vindt hier niet één kerstmarkt, maar wel zeven! Keulen is al jaren één van de populairste kerstmarkten van Duitsland.

Krijg je al zin in een dagje kerstshoppen in Keulen? Hier tref je info en praktische tips zoals de data van de kerstmarkt Keulen 2016, reizen per auto, trein of bus en leuke arrangementen voor wie de kerstmarkt van Keulen wil bezoeken!

Kerstmarkt Keulen arrangementen

De gezellige kerstmarkt van Keulen is samen met de kerstmarkt in Düsseldorf en die van Oberhausen de populairste van Duitsland! Keulen heeft maar liefst 7 verschillende kerstmarkten verspreid door de stad: de kerstmarkt aan de Rudolfplatz, de Neumarkt, de kerstmarkt in de haven, de kerstmarkt in de Stadtgarten, de Alter Markt, Christmas Avenue en de kerstmarkt onder de beroemde Dom van Keulen.

Zoek je een kerstmarkt arrangement in Keulen? Hieronder vind je leuke sites met Keulen arrangementen.

 • Kerstarrangementen Keulen inclusief busreis Voor korte, meerdaagse excursiereizen naar de kerstmarkt van Keulen en andere Duitse bestemmingen heeft De Jong Intra Vakanties leuke acties v.a. 35,- per dag.
 • Kijk ook eens bij de iets langere kerstreizen van Peter Langhout Reizen. Zowel leuke busreizen als op basis van eigen vervoer.
 • Hotelarrangementen nabij de kerstmarkt Bekijk alle aanbiedingen van hotels inclusief speciale arragementen in Keulen vanaf ca. 25,- p.p. per nacht. Check alle hotels op Hotelspecials.nl.

Meer tips? Lees onze online Keulen reisgids.

Tips: gemakkelijk en snel naar Keulen? Pak de trein!

Als je ontspannen naar Keulen wilt reizen, zeker rondom de kerstdagen, is de trein een aanrader! Met de trein reis je comfortabel binnen 2,5 uur van bijvoorbeeld Utrecht naar Keulen. Maar vanuit vrijwel alle plaatsen in Nederland ben je sneller met de trein in Keulen dan met de auto en veel sneller dan met een kerstmarkt busreis!

Reizen naar Keulen per trein is bovendien relatief goedkoop (v.a. 38,- retour). Meer info & trein naar Keulen tickets.

Kerstmarkt Keulen busreizen en dagtochtjes

Er zijn in november en december regelmatig aanbiedingen van tochtjes per bus naar de kerstmarkt in Keulen. Nadeel van een dagtochtje kan zijn dat je met een busreis op diverse locaties stopt en dat kost wel veel tijd.

Ga je echter twee of drie dagen dan is de bus een goedkope en comfortabele manier om de kerstmarkt in Keulen te bezoeken (2 daagse  busreizen Keulen met boek je vaak al v.a. circa 69,-. Check hier voor de reisorganisaties en kerstmarkt busreis aanbiedingen!

Met kerst zijn er zeven unieke markten in Keulen!

1. Neumarkt Hier vind je de oudste kerstmarkt van Keulen met kraampjes die je terugbrengen naar de sfeer van de eerste kerstmarkt in de jaren '70. De kerstmarkt rond de Neumarkt staat ook wel bekend als de Engelenmarkt.

2. Rudolfplatz Als je vanaf de Neumarkt doorloopt kom je op de Rudolfplatz, hier vind je naast de Hahnentorburg de kleinste en meest sprookjesachtige van alle kerstmarkten met grote verlichte sprookjesfiguren!

3. Haven Erg leuk is de maritieme kerstmarkt in de haven van Keulen. Koop hier leuke kerstcadeautjes of neem een glaasje wijn en geniet van het uitzicht over de binnenstad van Keulen.

4. Kerstmarkt in de Stadtgarten In het stadspark vind je vooral moderne kerstversiering, oude ambachten en nostalgische lekkernijen. Maar juist de dorpse sfeer die hier hangt maakt deze kerstmarkt zo uniek.  

5. Alter Markt een kerstmarkt voor kids! Ze vermaken zich in de oude carrousel, de kerstman loopt hier hoogstpersoonlijk rond en er is een overvloed aan speelgoed!

6. Kerstmarkt onder de Dom Hier tref je veruit het mooiste decor van alle zeven de markten. Geniet hier van de grote hoeveelheid lekkernijen of koop een kunstwerk uit Keulen. Ook de imposante Dom van Keulen is een bezoekje waard.

7. Christmas Avenue Ook wel de roze kerstmarkt van Keulen genoemd blinkt uit door zijn bijzondere lichtdesigns, culinaire hoogstandjes en hoogwaardige producten. Met een afwisselend podiumprogramma wordt er volop voor entertainment gezorgd.

Data kerstmarkt in kerststad Keulen 2016

De data van de kerstmarkten in Keulen worden pas rond augustus bekend. In 2015 was de kerstmarkt van 23 november tot 23 december, dus zal ook dit jaar de kerstmarkt rond deze tijd vallen!

Grappige tip: wandel de Krippenroute

Loop in Keulen tijdens de kerst de Kölner Krippenroute, deze route leidt je langs zo'n 80 plaatsen in de stad, waar je oude kerststalletjes van over de hele wereld tegen komt.

Met de auto naar de kerstmarkt

Dagje met de auto naar de kerstmarkt Keulen ligt zo'n 230 kilometer bij Utrecht vandaan en 150 kilometer van Eindhoven. Reken met de auto dus op een rit van minimaal 2 uur vanaf Utrecht.

Parkeren bij de kerstmarkt
Ondanks de drukte is parkeren in Keulen goed te doen, zelfs rond de drukke feestdagen. Reken er wel op dat de tarieven rond de 10 tot 25 euro per dag liggen.

Meer over Keulen en kerstmarkten bezoeken

Bezoekers met interesse in Kerstmarkt Keulen lezen meestal ook graag deze kerst tips:

Budget deals

 • De leukste deals tot € 50
 • De leukste deals tot € 250
 • De leukste deals tot € 500
 • De leukste deals tot € 1250
 • De leukste deals tot € 5000

Top Tips Per Type

 • Romantische tips
 • Stedentrips tips
 • De luxe tips
 • Zon en strand tips
 • De leukste wintersport deals
 • De leukste cruise deals
 • Avontuurlijke tips
 • Actieve tips
 • Gastronomische tips

Afrika | Azie | Europa | Midden Amerika & Caribbean | Noord-Amerika | Oceanie | Zuid-Amerika