Kerstmarkt Keulen

Kerstmarkt Keulen

Met de kerst verandert de stad Keulen in een grote sfeervol versierde kerststad. Je vindt hier niet één kerstmarkt, maar zes! Keulen is al jaren één van de populairste kerstmarkten van Duitsland.

Krijg je al zin in een dagje kerstshoppen in Keulen? Hier tref je info en praktische tips zoals de data van de kerstmarkt Keulen 2014, reizen per auto, trein of bus en leuke arrangementen voor wie de kerstmarkt Keulen wil bezoeken!

Kerstmarkt Keulen arrangementen

De gezellige kerstmarkt van Keulen is samen met de kerstmarkt Dusseldorf en die van Oberhausen, de populairste van Duitsland! Keulen heeft maar liefst 6 verschillende kerstmarkten verspreid door de stad: de Neumarkt, de kerstmarkt aan de Rudolfplatz, de kerstmarkt op een ship op de Rijn, een middeleeuwse kerstmarkt, de Altermarkt en de kerstmarkt onder de beroemde Dom van Keulen.

Zoek je een kerstmarkt arrangement in Keulen? Hieronder vind je leuke sites met keuze uit arrangementen van hotels in Keulen:

 • Kerstarrangementen Keulen en kerstcruise Keulen Voor 1, 2, 3 en 4 daagse kerst en kerstmarkt reizen Keulen met de bus heeft De Jong Intra Vakanties leuke aanbiedingen v.a. 30,- per dag.
 • Kijk ook eens bij de kerstreizen van Peter Langhout Reizen: leuke busreizen naar de kerstmarkt van Keulen.
 • Hotelarrangementen nabij de kerstmarkt Bekijk alle aanbiedingen van hotels incl. speciale arragementen in Keulen vanaf ca. 19,- p.p. per nacht. Check alle geselecteerde hotels op Hotelspecials.nl.

Meer tips? Lees onze online Keulen reisgids.

Tips: gemakkelijk en snel naar Keulen? Pak de trein!

Als je ontspannen naar Keulen wilt reizen is, zeker rondom de kerstdagen, de trein een aanrader! Met de trein reis je comfortabel binnen 2 uur van bijvoorbeeld Utrecht naar Keulen. Maar vanuit vrijwel alle plaatsen in Nederland ben je sneller met de trein in Keulen dan met de auto en veel sneller dan met een kerstmarkt busreis!

Reizen naar Keulen per trein is bovendien relatief goedkoop (v.a. 38,- retour). Meer info & trein naar Keulen tickets.

Kerstmarkt Keulen busreizen en dagtochtjes

Er zijn in november en december regelmatig aanbiedingen van tochtjes per bus naar de kerstmarkt in Keulen. Nadeel van een dagtochtje kan zijn dat je met een busreis naar Keulen onderweg op diverse locaties stopt en dat kost wel veel tijd.

Ga je echter twee of 3 dagen dan is de bus een goedkope en comfortabele manier om de kerstmarkt in Keulen te bezoeken (2 daagse  busreizen Keulen met boek je vaak al v.a. circa 69,-. Check hier voor de reisorganisaties en kerstmarkt busreis aanbiedingen!

Met kerst zijn er zes unieke markten in Keulen!

1. Neumarkt hier vind je de oudste kerstmarkt van Keulen met kraampjes die je terug brengen naar de sfeer van de eerste kerstmarkt in de jaren '70.

2. Rudolfplatz Als je vanaf de Neumarkt doorloopt kom je op de Rudolfplatz, hier vind je naast de Hahnentorburg de kleinste en meest sprookjesachtige van alle kerstmarkten met grote verlichte sprookjesfiguren!

3. Drijvend schip op de Rijn Erg leuk is het drijvende schip op de Rijn, met een kleine kerstmarkt van 40 kraampjes. Koop hier leuke kerstcadeautjes of neem een glaasje wijn en geniet van het uitzicht over de binnenstad van Keulen.

4. Middeleeuwse kerstmarkt Naast het chocolademuseum vind je de middeleeuwse kerstmarkt, oude muziek, goochelaars, kunstenaars, verklede acteurs en middeleeuwse dialecten..

5. Altermarkt een kerstmarkt voor kids! Ze vermaken zich in de oude carrousel, de kerstman himself loopt hier hoogstpersoonlijk rond en er is een overvloed aan speelgoed!

6. Kerstmarkt onder de Dom hier tref je veruit het mooiste decor van alle zes de markten. Geniet hier van de grote hoeveelheid lekkernijen of koop een kunstwerk uit Keulen. Ook de imposante Dom van Keulen is een bezoekje waard.

Data kerstmarkt in kerststad Keulen 2014

De kerstmarkten in Keulen zijn in 2014 vanaf 26 november tot 23 december open.  Van zondag tot woensdag zijn ze van 11.00 tot 21.00 geopend, donderdag en vrijdag 11.00 - 22.00 en op zaterdag zelfs van 10.00 tot 22.00!

Grappige tip: wandel de Krippenroute

Ook erg leuk: tijdens de kerst is de Kölner Krippenroute, deze route leidt je langs zo'n 80 plaatsen in de stad, waar je oude kerststalletjes van over de hele wereld tegen komt.

Met de auto naar de kerstmarkt

Dagje met de auto naar de kerstmarkt Keulen Keulen ligt zo'n 230 kilometer bij Utrecht vandaan en 150 kilometer bij Eindhoven vandaan. Reken met de auto dus op een rit van 2 uur vanaf Utrecht.

Parkeren kerstmarkt Keulen
Parkeren in Keulen is ook met de kerstmarkt ondanks de drukte vrij goed te doen. Reken er wel op dat de tarieven rond de 10 - 25 euro per dag liggen.

Meer over Keulen en kerstmarkten bezoeken

Bezoekers met interesse in Kerstmarkt Keulen lezen meestal ook graag deze kerst tips:

Top 3 reisorganisaties

Budget deals

 • De leukste deals tot € 50
 • De leukste deals tot € 250
 • De leukste deals tot € 500
 • De leukste deals tot € 1250
 • De leukste deals tot € 5000

Top Tips Per Type

 • Romantische tips
 • Stedentrips tips
 • De luxe tips
 • Zon en strand tips
 • De leukste wintersport deals
 • De leukste cruise deals
 • Avontuurlijke tips
 • Actieve tips
 • Gastronomische tips

Wist je dat...

Het versieren van een kerstboom met kerst komt oorspronkelijk uit Duitsland.

Voorpret

Dusseldorf en Aken zijn andere nabijgelegen kerstmarkten mocht je in de kerstsfeer zijn!