Kerstmarkt Maastricht

Kerstmarkt Maastricht

De kerstmarkt in Maastricht is een jaarlijks hoogtepunt tijdens Winterland Maastricht. Op en rondom het gezellige Vrijthof staan sfeervolle kraampjes die honderden leuke kerstartikelen verkopen!

Spreekt een weekend of dagje kerstshoppen in Maastricht je aan? Hier vind je informatie en praktische tips zoals de data van de kerstmarkt Maastricht in 2014, openingstijden en tips voor wie op zoek is naar een voordelig hotel vlakbij de kerstmarkt!

Bezoek de kerstmarkt Maastricht in 2014

Het Vrijthof is speciaal voor de kerst omgetoverd tot een mooi winterlandschap met daarin een 23 meter hoge kerstboom en een grote schaatsbaan. Bijna 650.000 mensen laten zich ieder jaar onderdompelen in de kerstsfeer en bezoeken de sfeervolle kerstmarkt van Maastricht.

Niet alleen het Vrijthof is in kerstsfeer, maar ook de tientallen winkels in Maastricht hebben een kerstambiance. Wandel daarom ook zeker even door de verlichte winkelstraten voor nog meer kerstinkopen. Scoor bijvoorbeeld een chique kerstoutfit in de exclusieve Stokstraat. Voor nog meer exclusieve winkels, bijzondere interieurzaken en galerieën is ook het Jekerkwartier met mooie winkelstraten als de Sint Pieterstraat een aanrader.

Naar de kerstmarkt en evenement Winterland Maastricht

De kerstmarkt in Maastricht maakt onderdeel uit van het grootse evenement Winterland Maastricht. Tijdens dit jaarlijkse evenement is het op het hele Vrijthof een groot, gezellig feest!

Naast de kerstmarkt met de vele leuke kraampjes en de grote schaatsbaan, is er een reuzenrad, een ouderwets carrousel, cafe Winterland waar lekkere winterse drankjes en hapjes worden geserveerd, en een leuk kersttreintje voor de kinderen. Natuurlijk kom je ook de kerstman met zijn elfen en rendieren tegen in Maastricht!

De redactie van Surprisetickets.nl zette kerstshoppen in Maastricht op nummer 2 van alle kerstmarkt bestemmingen in Nederland! Bekijk ze allemaal: Top 3 kerstmarkten Nederland.

Vlakbij de kerstmarkt verblijven? Hotel tips

Met kerst is er zoveel te doen in Maastricht dat je van je dagje kerstmarkt natuurlijk ook een heel weekendje kunt maken! Hieronder vind je enkele hotel tips. 

Kerstmarkt Maastricht - hotel voor een klein prijsje
Hier tref je goedkope hotel specials Maastricht v.a circa 24,50, waaronder een romantisch 4* kasteel hotel - natuurlijk geweldig met kerst - v.a 59,- p.p. per nacht! Of boek een leuk hotel nabij één van de kerstmarkten bij Weekendjeweg.nl.

Kerst Maastricht? Arrangementen voor een prikkie!

Peter Langhout heeft kerstmarkt arrangementen waarbij je de kerstmarkten van Maastricht als ook die van Valkenburg bezoekt. Tijdens een 3-daags arrangement slaap je in een prachtig kasteel hotel en bij je verblijf is ontbijt en een diner inbegrepen. Je boekt deze kerstbeleving v.a. 89,- p.p.

De kerst in Maastricht doorbrengen? Lees ook: tips voor romantische uitstapjes en romantische hotels in Maastricht!

Overweeg ook eens een bezoek aan de kerstmarkt van Maastricht te combineren met de charmante kleinere kerstmarkt van Valkenburg.

Wanneer is de kerstmarkt geopend in Maastricht in 2014?

De kerstmarkt en Winterland Maastricht worden gehouden van zaterdag 29 november 2014 t/m dinsdag 30 december 2014. De entree voor winterland Maastricht is gratis, maar voor de attracties moet natuurlijk wel worden betaald.

De markt is net als de schaatsbaan en attracties geopend van 10.00 tot 22.00 uur.

Dagtochtje? Gezellig per bus naar de kerstmarkt!

Wil je zo maar een dagje naar de kerstmarkt? Overweeg dan een voordelig dagtochtje per bus naar Maastricht. In de regionale huis aan huisbladen staan vanaf half november soms leuke aanbiedingen voor kerstmarkt dagtochtjes. Reken in de regel met 35,- a 45,- voor dagtochtjes per bus naar Maastricht. Bekijk hier het complete overzicht kerst busreizen!

Kerstmarkten bezoeken > meer leuke tips!

Kijk zeker ook even op onderstaande pagina's voor leuke tips en speciale aanbiedingen voor een weekendje weg in kerstsfeer!

Tip: bekijk ook eens deze special over de 20 gezelligste kerstmarkten!

Top 3 reisorganisaties

Budget deals

 • De leukste deals tot € 50
 • De leukste deals tot € 250
 • De leukste deals tot € 500
 • De leukste deals tot € 1250
 • De leukste deals tot € 5000

Top Tips Per Type

 • Romantische tips
 • Stedentrips tips
 • De luxe tips
 • Zon en strand tips
 • De leukste wintersport deals
 • De leukste cruise deals
 • Avontuurlijke tips
 • Actieve tips
 • Gastronomische tips

Wist je dat...

De Kerstman woont op de kerstmarkt in Maastricht! Zijn huis op het Vrijthof beschikt over een kado annex postkamer, slaapkamer, werkkamer, badkamer en keukentje.

Voorpret

Recept voor Gluhwein: Verwarm 3/4 liter rode de wijn en voeg 85 gram bruine suiker, 2 kaneelstokjes, een citroen en 6 kruidnagesl toe. Niet laten koken! Na ongeveer 10 minuten van het vuur nemen en een wijnglas cognac toevoegen.