Kerstmarkt Valkenburg

Kerstmarkt Valkenburg

De kerstmarkt van Valkenburg is een van de meest bijzondere kerstmarkten die je kunt bezoeken: de feestelijke kraampjes worden elk jaar opgesteld in verlichte grotten van Valkenburg. Ons knusse stadje werd door CNN zelfs geplaatst in de Top 10 beste kerstshopping steden ter wereld!

Zin in een weekend of dagje Valkenburg rond kerst? Hier tref je informatie over leuke kerstmarkt arrangementen en praktische tips, zoals data en openingstijden van de kerstmarkt Valkenburg 2014.

Kerstmarkt Valkenburg 2014: unieke kerstmarkten!

Kerstmarkt grotten Valkenburg In kerststad Valkenburg zijn twee kerstmarkten wel heel bijzonder gesitueerd, namelijk in de Gemeentegrot (die bekend staat om haar tientallen kilometers lange gangenstelsel) en in de Fluweelgrot. De donkere gangen zijn sfeervol verlicht en vormen het hart van al het winterse kerstplezier in Valkenburg. De gemeentegrot ligt aan de voet van de Cauberg en in 2014 zal al de 29e editie van de succesvolle kerstmarkt worden gehouden.

In de verlichte gangen van de grot staan tientallen kraampjes waar je de leukste kerstspullen kunt kopen. Als je alles gezien en eventueel gekocht hebt, kun je bij één van de vele cafeetjes heerlijk genieten van lekkere warme chocolademelk met een mooi kerstmuziekje op de achtergrond. Ook de Christmas Parade is een groot feest!

Valkenburg staan genoemd als nr 1 in de top 3 Nederlandse kerstmarkten!

Sepciale kerst arrangementen in Valkenburg

Wil jij in de gezellige weken rond kerst genieten van een paar dagen kerstshoppen in Valkenburg? Dan zijn de kerstreizen van Peter Langhout de moeite; je treft er speciale kerstarrangementen naar Valkenburg; zo boek je al 3 daagse busreizen naar de kerstmarkt incl. ontbijt, lunch, diner én gratis non- en licht alcoholische drankjes (!) v.a. 110,- p.p.!

Geen speciaal arrangement maar zoek je alleen een voordelige hotel overnachting bij de kerstmarkt van Valkenburg? Kijk dan eens bij de aanbiedingen van Weekendjeweg.nl. Hier tref je al leuke hotels nabij de kerstmarkten v.a. 49,- p.k. / 25,- p.p.!

Data kerstmarkt 2014 in Valkenburg

Van 14 november 2014 tot en met 6 januari 2015 staat heel Valkenburg in het teken van diverse kerstactiviteiten en winterse evenementen. De kerstmarkten zijn geopend van 14 november t/m 23 december 2014!

Openingstijden Gemeentegrot: maandag t/m vrijdag van 11.00 tot 20.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 tot 21.00. Let op: op 23 december is de kerstmarkt tot 18.00 geopend.

Openingstijden Fluweelgrot: maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 19.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 tot 21.00. Let op: op 23 december is de kerstmarkt tot 18.00 geopend.

Prijzen voor beide kerstmarkten:

 • 0 - 4 jaar: Gratis
 • 5 - 12 jaar: 3 euro p.p.
 • 12+: 5 euro p.p.

Inwoners van Valkenburg ontvangen korting op vertoon van een identiteitsbewijs, ook voor groepen zijn er mogelijkheden voor groepskorting.

Kerstshoppen per bus

Voor een bezoek in december aan de kerstmarkt Valkenburg tref je hier een overzicht met reisorganisaties met busreizen Valkenburg. Dagtochtjes per bus naar de kerstmarkt Valkenburg worden maar door weinig organisaties aangeboden maar bij De Jong Intra tref een leuke arrangementen vanaf 30,-.

Tip: Er zijn ook meerdaagse kerstmarkt busreizen in combinatie met de kerstmarkt in winters Maastricht.

Parkeren bij de kerstmarkt

Tijdens de kerstmarkt kan het wat drukker dan gebruikelijk zijn in Valkenburg. Parkeren kan je het best doen op de speciaal aangegeven parkeerplaatsen die maximaal 10 minuten van de grot vandaan liggen.

Meer kerstmarkt tips voor 2014

Wil je de kerstmarkt in Valkenburg vergelijken met andere leuke kerstmarkten in bijvoorbeeld Antwerpen, Brussel, Maastricht, Dusseldorf, Keulen of Berlijn? Bekijk dan de overzicht pagina's van kerstmarkten Nederland, Belgie of Duitsland!

Tip: 20 tips over de leukste kerstmarkten!

Top 3 reisorganisaties

Budget deals

 • De leukste deals tot € 50
 • De leukste deals tot € 250
 • De leukste deals tot € 500
 • De leukste deals tot € 1250
 • De leukste deals tot € 5000

Top Tips Per Type

 • Romantische tips
 • Stedentrips tips
 • De luxe tips
 • Zon en strand tips
 • De leukste wintersport deals
 • De leukste cruise deals
 • Avontuurlijke tips
 • Actieve tips
 • Gastronomische tips