Kerstmarkten Belgie

Kerstmarkten Belgie

Gezellig een kerstmarkt bezoeken? In Belgie hoef je niet ver te zoeken voor sfeervolle kerstmarkten, met schitterende kerstbomen gezellige kraampjes en veel ijsplezier!

Je vindt deze gezellige kerstmarkten in de grote steden zoals Brugge, Gent, Antwerpen en Brussel. Alle grotere plaatsen in Belgie tonen zich vanaf medio november in kerstsfeer!

Kerstmarkt Belgie bezoeken? Charmant Brugge!

In Brugge kan je vanaf 28 november 2015 t/m 3 januari 2016 een erg gezellige kerstmarkt bezoeken. Hier treden maar liefst 40 internationale artiesten van naam en faam op in de show 'Ice Fantasy'.

Daarnaast is het centrum van Brugge sprookjesachtig verlicht en zijn er vele gezellige kraampjes waar je kunt genieten van iets lekkers!

Meer info over de gezellige kerstmarkt in Brugge!

Leuke kerstmarkt in winters Gent!

Van 5 december 2015 t/m 4 januari 2016 is er weer een gezellige kerstmarkt in het historische centrum van Gent. De kerstmarkt van Gent heeft naast veel leuke kraampjes met cadeautjes en kerstdecoraties, ook lekkernijen als glühwein en oliebollen en komt natuurlijk ook de kerstman op bezoek!

Grootste kerstmarkten van Belgie?

De kerstmarkten van Antwerpen en Brussel zijn de grootste kerstmarkten van Belgie.

De kerstmarkt in Brussel is ieder jaar weer een groot feest. Tienduizenden bezoekers komen uit binnen- en buitenland om te genieten van het ultieme kerstgevoel! De sfeervol verlichte straten en vele gezellige marktkraampjes zullen je zeker bekoren.

Ook Antwerpen is in december een perfecte plek om in de kerstsfeer te komen. Op de sfeervolle markt tref je de leukste cadeautjes, overal klinken kerstliedjes en er is een geweldig sfeervolle ijspiste! Meer over de kerstmarkt in winters Antwerpen.  

Kerst proeven in een eeuwenoude studentenstad

Ook in de authentieke en eeuwenoude studentenstad Leuven is het knus gezellig met kerst. Op de kerstmarkt van Leuven kan je in december heerlijk shoppen en traditionele lekkernijen proeven. Zeker met kinderen is deze markt een aanrader!

Naar de kerstmarkt: comfortabel per bus of trein

Per bus naar de kerstmarkten van Belgie Neus voor veel aanbiedingen en ideeen voor busreizen naar o.a. de kerstmarkten in Belgie eens door deze special: busreizen naar de kerstmarkten. 

Met de trein naar de kerstmarkt in Belgie Per internationale trein ben je supersnel in Antwerpen, Brugge, Gent, Leuven of Brussel. Lees meer over de trein naar Belgie.

Kerstmarkt arrangementen Belgie

Aanbieders van kerstmarkt Belgie arrangementen en kerstshopping trips zijn o.a.

Meer informatie?

Zoek je meer informatie over kerstmarkten of een gezellig weekend in Belgie met kerst? Check voor meer inspiratie onze kerstmarkten Top 20.

Budget deals

 • De leukste deals tot € 50
 • De leukste deals tot € 250
 • De leukste deals tot € 500
 • De leukste deals tot € 1250
 • De leukste deals tot € 5000

Top Tips Per Type

 • Romantische tips
 • Stedentrips tips
 • De luxe tips
 • Zon en strand tips
 • De leukste wintersport deals
 • De leukste cruise deals
 • Avontuurlijke tips
 • Actieve tips
 • Gastronomische tips

Wist je dat...

Op de kerstmarkt in Geel zorgen een groot aantal acteurs en figuranten ervoor dat het hele stadje in origineel 18 eeuwse kerstsfeer is!

Voorpret

Recept voor Gluhwein:
Verwarm 3/4 liter rode de wijn en voeg 85 gram bruine suiker, 2 kaneelstokjes, een citroen en 6 kruidnagesl toe. Niet laten koken! Na ongeveer 10 minuten van het vuur nemen en een wijnglas cognac toevoegen.