De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Auckland

Auckland, een van de mooiste steden ter wereld, is de grootste en modernste stad van Nieuw-Zeeland. Meer dan een kwart van de bevolking woont in dit gebied. De bruisende stad is op 50 eilandjes en gedoofde vulkanen gebouwd. Hier tref je tips en info over een reis naar de ‘city of sails'.

Auckland Nieuw Zeeland; city of sails

Auckland, grootste stad op het Noordereiland, wordt niet voor niets de ‘city of sails' genoemd; er worden veel zeilwedstrijden georganiseerd en in de haven ligt het vol met zeilboten. Om Auckland echt te beleven moet je dan ook zeker het water op.

Je kunt zelf een zeilboot huren, zeilles nemen bij een zeilschool, een boottocht maken op de boot van een multimiljonair of naar een eiland in de Hauraki Gulf varen. Bijvoorbeeld naar het populaire Waiheke Island, waar je heerlijk kunt wandelen of lekker kunt onthaasten in een prachtige omgeving

Actuele ticket aanbiedingen voor Auckland

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Must see in Auckland? No 1: Sky Tower!

De 328 meter hoge Sky Tower is de hoogste toren op het zuiderlijk halfrond. Vanaf een observatieplatform met een glazen vloer kun je zo'n 80 meter ver kijken en genieten van een fantastisch uitzicht.

Is dat niet spannend genoeg? Kies dan voor een Sky Jump; de allerhoogste sprong ter wereld die je vanaf een toren kunt maken. Gelukkig hang je niet ondersteboven en zit je veilig met een harnas vast aan een metaaldraad.

Tip: Reserveer rond zonsondergang een tafel in het Orbit restaurant van de Sky Tower. Je geniet tijdens je diner van een fantastisch uitzicht, terwijl het restaurant in een uur geheel om zijn as draait.

Backpackers Auckland

Niet zo veel geld te besteden tijdens je verblijf in Auckland? Lees dan ook onze Nieuw Zeeland budgettips en informatie voor backpacken in Nieuw Zeeland.

De leukste wijken in Auckland

The Waterfront
Historische gebouwen, mooie winkels en veel restaurants en cafes. De binnenstad van Auckland bruist!

K Road
In deze wijk moet je zijn voor het nachtleven van Auckland; je vindt er de beste clubs, waar je de hele nacht door kunt dansen en feesten!

Newmarket
Dit is beste wijk om te winkelen; je vindt er alle internationale, grote (mode)ketens en merken.

Two Vulcanoes Walk

Pak de veerboot vanaf het prachtige ferry building om in de historische wijk Devonport aan de overkant van het stadscentrum te komen. Geniet hier vervolgens van een heerlijke wandeling. Vanaf de vulkanen Mount Victoria en North Head in de gezellige wijk, kun je genieten van een prachtig uitzicht over de stad!

Meer aanraders in Auckland

Gezellige markt op Aotea square Aotea Square Market vindt elke vrijdag en zaterdag plaats onder kleurrijke parasols. Er is van alles te koop van kunstnijverheid en lekkere internationale hapjes tot trendy kleding. Diverse straatartiesten houden de sfeer er goed in! Aanrader: proef de heerlijke mini donuts!

Lees meer over musea en bezienswaardigheden in Auckland die je beslist moet bezoeken.

Beste reistijd Auckland

Klimatologisch zijn onze herfst en winter de beste periode om naar Aucland te reizen. Januari heeft nog iets extra's. Dan is er de Auckland Anniversary Regatta; de grootste eendaagse zeilwedstrijd ter wereld in Waitemata Harbour. Hier doen elk jaar eind januari maar liefst 600 boten aan mee.

Meer Nieuw-Zeeland tips en info

Wil je naast deze bruisende stad nog meer van het Noordereiland ontdekkken? Bekijk dan eens de hoogtepunten van het Noordereiland. Verblijf je voor langere tijd in Nieuw-Zeeland? Bekijk dan ook de highlights van het Zuidereiland.

Wil je met je kinderen naar Nieuw-Zeeland? Lees dan tips en info voor als je gaat rondreizen met kinderen.

 

Actuele ticket aanbiedingen voor Auckland

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix.nl € 25,00
WTC.nl € 39,00 De toeslag voor reserveringskosten in onafhankelijk van het aantal geboekte vluchten.
Schipholtickets.nl € 29,50 De hogere reserveringskosten van  €40,- per boeking zijn voor telefonische reserveringen van vluchten.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 08 maart 2017