De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Australie een totale landoppervlakte van ruim 7,5 miljoen km2 en een kustlijn van meer dan 36.000 km heeft.

Tijdens je reizen door Australie kom je door woestijn, maar in het noordoosten kan je ook prachtige regenwouden vinden. Op rondreizen door het binnenland trek je ook door steppe- en savannegebied.

Voorpret

Lees alvast alles over de hoofdstad van Australie!

Australie reizen

Australie reizen

Door Australie reizen is sinds jaar en dag favoriet onder backpackers maar ook voor een avontuurlijke familie vakantie of rondreis per camper heeft Australie heel veel te bieden! Hier tref je tips voor het plannen van je reis naar Australie; van de hotspots in de steden Sydney en Melbourne, tot reizen door de Outback! Naar Australie met een klein budget? Kijk dan zeker even bij de tips om goedkope tickets voor Australie reizen te vinden!

Australie reizen tips > de hoofdstad Sydney

Een bezoek aan de hoofdstad Sydney mag je zeker niet overslaan tijdens je vakantie in Australie. De stad is een van de mooiste ter wereld, ligt in de deelstaat Nieuw-Zuid-Wales en telt meer dan 4,3 miljoen inwoners, ongeveer een vijfde van het totaal aantal inwoners van het land.

In Sydney tref je veel bezienswaardigheden zoals het beroemde Opera House en de Harbour Bridge. Maar je kunt er tijdens je vakantie ook geweldig zonnen en surfen en er zijn ontelbaar veel restaurants en uitgaansgelegenheden.

Wist je dat behalve Sydney nog meer steden van het Oceanische continent tot de 25 mooiste ter wereld behoren? Ontdek snel welke!

Steden reizen Australie

Melbourne Australie De sport- en cultuurstad van Australie is het bruisende Melbourne, deze stad organiseert elk jaar diverse belangrijke evenementen zoals de Australian Open.

Cairns Australie op je reizen door het noordoosten van Queensland kom je langs Cairns. In de omgeving tref je o.a het Tjapukai Aboriginal Cultural Park, Daintree National Park en de Atherton Tablelands.

Darwin Australie
Darwin is de meest noordelijk gelegen stad van het land en tevens de hoofdstad van het Noordelijk Territorium. De stad ligt erg geisoleerd maar vele reizen toch naar dit deel van Australie vanwege de mooie natuur, de Botanic Gardens en het Kakadu National Park.

Perth Australie De meest afgelegen grote stad ter wereld is de hoofdstad van West-Australie; Perth. De stad is rondom de Swan River gebouwd en is een van de mooiste steden van Australie.

Brisbane Australie De hoofdstad van de deelstaat Queensland is Brisbane. De stad is populair voor vakantie onder jongeren vanwege de vele uitgaansgelegenheden en het subtropische klimaat.

Waarschijntdezonwel

Backpacken door Australie

Australie is ideaal om te backpacken. Als je geen halfjaar of langer in Australie kunt blijven, zal je wel keuzes moeten maken want de mogelijkheden voor reizen door Australie zijn echt eindeloos.

Tijdens het reizen in de outback, ongeveer driekwart van Australie valt hieronder, vind je veel steden die ver van de bewoonde wereld af liggen. Je kunt dagen door de woestijn rijden zonder een andere auto tegen te komen!

De Great Ocean Road is een van de mooiste kustwegen te wereld en word door veel backpackers gereden, je komt hier onder andere langs The Twelve Apostles.

Bijzondere natuurgebieden in Australie

Great Barrier Reef
Het grootste koraalrif op aarde met felgekleurde vissen en diephelder water is het Great Barrier Reef. Sinds 1981 staat deze duikplek op de werelderfgoedlijst - topbestemming voor wie wil duiken op vakantie. 

Kakadu National Park
Het Kakadu National Park ligt op 250 km reizen van Darwin en is het op een na grootste natuurpark ter wereld. Het park staat op de werelderfgoedlijst om zijn mooie natuur en oude cultuur. Hier wonen namelijk al 25.000 jaar mensen!

Ayers Rock & The Olga's
Nabij Alice Springs vind je Ayers Rock & de Olga's. Beide rotsen hebben een heilige betekenis voor de Aboriginals. Opz'n mooist bij zonsopgang en zonsondergang zijn beide een must om te bezoeken tijdens je rondreis!

The Blue Mountains
The Blue Mountains liggen op slechts 120 kilometer reizen van Sydney. Het uitzicht vanaf deze bergen met diepe ravijnen, watervallen en dichte bossen is schitterend!

Dankzij het prachtige landschap langs de kusten is het ook geweldig surfen in Australie. Op veel plekken zijn fantastische golven en surfscholen waardoor Australie op 1 eindigde in onze surflocaties top 10!

Australie per camper ontdekken

Camperreis? Australie is een fantastische bestemming om per camper te ontdekken. Je hebt geen hotel meer nodig en stippelt zelf je reis uit. Lees de reisgids over camperreizen Australie voor alle informatie, tips maar ook de beste aanbiedingen voor camperreizen Australie.

Reizen naar Australie? Visa informatie!

Als je naar Australie wilt reizen dan is het zaak je ook tijdig te orienteren op het type visum dat je nodig hebt.

Zo heb je voor elk verblijf in Australie zowel een visum als een paspoort nodig (het paspoort dient tot 6 maanden na vertrek uit Australie geldig te zijn). Kinderen van alle leeftijden dienen in het bezit te zijn van een eigen reisdocument, in dit geval een paspoort.

Meer info over de soorten visa voor Austalie tref je hier. Let op: de Nederlandse ambassade geeft geen visa meer uit!

Praktische informatie Australie

Vluchtduur en vliegtickets  Vanaf Schiphol is het ongeveer 17 tot 24 uur vliegen waarbij er vaak stops worden gemaakt in Kuala Lumpur, Bangkok of Singapore. Meer informatie over vliegen naar Australie, de transfer en tips om goedkoop vliegtickets te boeken.

Valuta Betalen in Australie doe je met de Australische dollar. Een Australische dollar is ongeveer 71 eurocent waard.
Pinnen en creditcard In de grote steden in Australie, alsmede in winkelcentra in buitenwijken en kleinere dorpjes, is het mogelijk om te pinnen. Reis je naar het binnenland, informeer dan naar de mogelijkheden om geld op te nemen. Hetzelfde geldt voor het betalen met creditcard, als je naar het binnenland gaat: neem dan altijd wat kleingeld mee. In de steden is het betalen met een creditcard geen probleem.
Fooi Het geven van een fooi is in Australie niet gebruikelijk. Ga je naar een wat beter restaurant, dan is de gewoonte om de ober 10% fooi over het totale bedrag te geven.

Gezondheid en vaccinaties Vaccinaties voor reizigers naar Australie zijn niet verplicht. Je dient alleen een gele koorts vaccinatie te krijgen als je uit een land of gebied komt waar gele koorts heerst. Deze vaccinatie dien je aan te kunnen tonen. Kosten voor medische zorg worden vergoed, met uitzondering van vervoer per ambulance, repatriëring en tandheelkundige hulp. Neem in geval van ziekenhuisopname direct contact op met je verzekeringsmaatschappij. Het kraanwater in Australie is gewoon te drinken. In het binnenland is het beter om het water eerst even te koken.  

Telefoneren naar Australie Toets eerst 00 plus het landnummer 61 in en daarna het telefoonnummer zonder de nul aan het begin.
Telefoneren vanuit Australie Toets eerst 0031 in gevolgd door het telefoonnummer zonder de nul aan het begin. Het voordeligste is om een internationale telefoonkaart aan te schaffen. Deze kun je in elke tijdschriftenwinkel kopen.
Landelijk alarmnummer Het landelijk alarmnummer in Australie is 000

Tijdverschil met Nederland 7 tot 10 uur later dan in Nederland, afhankelijk van het gebied.
Taal Australisch Engels
Voltage 230 volt. Je dient wel een aparte stekker te kopen, met drie platte pennen.

Budget deals

Top Tips Per Type