De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Vakantie Belgie

Vakantie Belgie

Vakantie in Belgie? Een prachtig en gastvrij vakantieland direct naast de deur! Belgie bezit enkele van de mooiste steden van Europa, een schitterende natuur, vele bezienswaardigheden en mooie, lange zandstranden.

In deze vakantie Belgie reisgids tref je de nodige tips en suggesties voor een weekend of vakantie in Belgie. Wij wensen je alvast een heerlijke tijd!

Belgie vakantie: genieten in de Ardennen

De Ardennen zijn al jaren favoriet voor een vakantie in Belgie en dat is niet voor niets! Tijdens een vakantie in de Ardennen zijn er tientallen mogelijkheden voor leuke uitstapjes. Je kunt hier heerlijk wandelen en fietsen, de grotten van Han bezoeken, winkelen in historisch Luik of een dagje heerlijk ontspannen in Spa.

Kijk voor meer Ardennen info en tips op Vakantie Ardennen of lees onze special bungalow aanbiedingen in de Ardennen en een reisgids vol tips over Kerst in de Ardennen.

Vakantiehuisjes huren

De Ardennen is een populaire vakantie omgeving met een breed publiek, van romantische stelletjes tot families. Je kunt er allerlei leuke verschillende huisjes huren. Luxe villa's als je met een grote groep bent, maar ook typische chalets en andere bijzondere accomodaties.

Kijk voor meer info even in de reisgids vakantiehuisjes Ardennen.

Vakantie in Belgie aan Zee

Aan de mooie kust van Belgie kan je kiezen uit een tiental aantrekkelijke badplaatsen, met uitgestrekte stranden en schitterende natuurgebieden.

Wat meer vertier? Dan kies je bijvoorbeeld voor Zeebrugge of Oostende. Ook Knokke is een bruisende badplaats maar heeft door de nabijgelegen natuurgebieden ook veel te bieden aan wandelaars en fietsers.

Meer lezen over vakantie in Belgie aan Zee? Kijk dan op onze vakantie aan de Belgischekust pagina.

Ontdek de mooie steden van Belgie

Antwerpen is een bijzonder gastvrije stad en beschikt over schitterende architectuur, gezellige winkelstraten, vele bezienswaardigheden en cafés waar het Belgische bier rijkelijk vloeit.

Antwerpen - info & 101 tips

Brussel is een erg gezellige stad, met chic winkels en vele leuke cafe’s en restaurants. Museumliefhebbers komen hier volledig aan hun trekken want Brussel telt maar liefst meer dan 50 bijzondere musea en overigens ook tientallen mooie parken!

Brussel - info & 101 tips

Romantisch Brugge is misschien wel de meest schilderachtige stad van Belgie. De charmante straatjes en pleinen, knusse restaurants en gezellige winkelstraten maken haar bijzonder aantrekkelijk.

Brugge - info & 101 tips

Gent heeft een mooi, historisch centrum met tientallen musea en bezienswaardigheden, vele gezellige terrasjes en een ruime keuze uit restaurants. Daarnaast kan je hier uren shoppen in het autovrije centrum.

Gent - info & 101 tips

Sportieve of actieve vakantie

Golf vakantie Belgie
Zowel in Vlaanderen als in de Ardennen kan de fanatieke golfer zijn hart ophalen! Hier tref je een handig overzicht en beoordelingen van alle golfbanen in Belgie incl. greenfees en het aantal holes.

Wandelen of fietsen aan de kust van Belgie
De mooie kuststrook heeft echt alles in huis als je een actieve vakantie in Belgie zoekt. Paardrijden door de duinen, surfen of zeilen en natuurlijk kan je hier ook geweldig wandelen en fietsen!

De mooiste kastelen en schitterende landhuizen

In heel Belgie vind je prachtige kastelen waarvan er heel veel toegankelijk voor publiek zijn. En wat dacht je van vakantie op een kasteel? In Belgie zijn er tientallen romantische kasteelhotels en charmante kastelen die je voor een weekend of weekje kunt huren.

Meer informatie over het bezoeken van kastelen in Belgie op:

Kastelen in Belgie

Tips voor een romantisch weekend in Belgie.

Shop till you drop!

Tijdens vakantie in Belgie kan je ook heerlijke shopping trips maken. Op de markten verkopen ze de heerlijkste dingen en in de gezellige steden van Belgie treft de echte shopaholic echt alles wat hij of zij zoekt!

Kijk hier voor een overzicht met de allerleukste winkels, de marktjes die je beslist niet mag missen en meer Belgie shopping weekend tips. 

Voor §5,- langs de hele Belgische kust

Tot slot nog een leuke tip: Je kunt met de kust tram voor €5,- van noord Belgie helemaal naar zuid Belgie. Je komt dus tot 300 meter voor de Franse grens voor maar €5,-! Kijk voor alle info in onze special ' voor €5,- langs de gehele Vlaamse kust '.

Budget deals

Top Tips Per Type