De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Manneke Pis regelmatig aangekleed wordt, bijvoorbeeld met speciale gelegenheden.

Voorpret

Luister naar Belgie van Het Goede Doel: Ik heb getwijfeld over Belgie, omdat iedereen daar lacht, ik heb getwijfeld over Belgie, want dat taaltje is zo zacht!

Informatie Belgie

Informatie Belgie

Op vakantie naar Belgie? Hier tref je praktische informatie voor reizen naar Belgie o.a. m.b.t. de reis, de beste reistijd, paspoort, visum en vaccinaties en nog veel meer handige info & tips!

Reizen informatie Belgie : de trein naar Belgie

Afhankelijk van het treinstation waar je vertrekt en aankomt duurt een treisreis naar Belgie tussen de 3 tot 5 uur. Een treinkaartje boek je v.a 19,- per enkele reis, vanaf een willekeurig station in Nederland naar bijvoorbeeld Antwerpen of Brussel met de trein in Belgie. Meer info NS International

Info Belgie - de leukste winkels en markten

Tijdens vakantie in Belgie kan je ook heerlijk shoppen! In onze onnline Belgie gids tref je heel veel tips voor heerlijk shoppen in Belgie.

Informatie Belgie > geldzaken, valuta & fooien

In Belgie kan je met de euro betalen. Er zijn genoeg pinautomaten en bij de banken kan je ook geld opnemen. De openingstijden verschillen per filiaal, maar over het algemeen zijn de banken open op alle werkdagen tussen 9.00 en 16.00.

Informatie Belgie > gezondheid & vaccinaties

Je hebt geen vaccinaties nodig als je naar Belgie gaat. De gezondheidszorg in Belgie is erg goed. Apotheken zijn iedere doordeweekse dag open en de grote vestigingen soms ook op zaterdag.

Informatie Belgie > telefoneren

Politie, ambulance en brandweer kan je allemaal bereiken met het nummer 112. 

Om te bellen naar Belgie begin je het telefoonnummer met 0032. Ben je in Belgie en wil je naar Nederland bellen, dan begin je met 0031 gevolgd door het telefoonnummer. De eerste nul laat je dan weg.

Voor de tarieven met je mobiele telefoon kan je het best op de website van je eigen provider kijken.

Informatie Belgie > praktisch info & tips

Beste reistijd Je kan het hele jaar door naar Belgie, maar in maart, april, juni en september valt de minste neerslag

Tijdverschil met Nederland
Er is geen tijdverschil

Taal In Vlaanderen spreken ze Vlaams (Nederlands) en in Wallonie Frans.

Voltage 230 volt

Reisdocumenten Ook al zijn er geen controles meer aan de grens, het is wel verstandig altijd een paspoort of een identiteitskaart mee te nemen om je kunnen identificeren als er naar gevraagd wordt. Kinderen moeten een eigen identiteitsbewijs hebben.

Budget deals

Top Tips Per Type