De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Vlaanderen geen koopzondagen kent, zoals in Nederland? Hier moet je dus wel rekening mee houden, als je in Vlaanderen wil gaan shoppen!

Voorpret

Een weekend samen aan de Vlaamse kust is niet compleet zonder een verblijf in een superromantisch hotel met bubbelbad.

Vlaamse Kust - wellness

Vlaamse Kust - wellness

Aan de Vlaamse Kust in Belgie heerst in de zomer en de winter een gezellige drukte! Je kunt hier heerlijk uit eten gaan en genieten van kunst in diverse musea. Maar casino bezoek, shoppen of een dagje heerlijk kuren behoort ook tot de mogelijkheden!

Wellness vakantie of dagje kuren aan de Kust

Kuren aan zee is al heel lang populair. De oude Grieken maakten al gebruik van thalassotherapie (thalasso is Grieks voor zee). De frisse zeelucht is bovendien niet alleen zuiverder maar bevat ook meer zuurstof dat de lucht in de stad.

Zeewater is daarnaast zeer rijk aan zouten, belangrijke mineralen en algen die een bijzonder ontspannende werking hebben. Sommigen zeggen zelfs dat van zeewater en zeealgen een geneeskrachtige werking uitgaat. Op dit gegeven is ook thalassotherapie gebaseerd. Dus als je even helemaal tot jezelf wilt komen. Kies dan voor een behandeling in een van de vele wellnesscentra aan de kust!

In Blankenberge tref je wellnesscentrum Bloso. Reserveren is niet eens nodig voor een bezoek aan dit wellness en saunacomplex. Je tref hier Finse sauna’s, een relaxtuin, een biosauna met licht én aromatherapie en een infraroodsauna. Daarnaast is er ook een Turks stoombad, jacuzzi en zwembad.

Centrum Blosa is geopend van 15.00 tot 23.00 uur. Maandag gesloten. Een bezoek kost circa 15,--. Blosa, Koning Boudewijnlaan 15 bis, Blankenberge.

Ook na een dagje in het Villa Aqua thermencomplex in Oostende voel jij je weer helemaal herboren! In dit mooie
wellnesscenter annex beautyfarm kan je bijvoorbeeld genieten van de sauna, de mooie zwembaden, het cocooningsbad en turkse stoombaden.

Villa Aqua heeft bovendien een prachtige tuin, waar je heerlijk kunt ontspannen in de buitensauna of in een ligstoel aan en het verwarmde zwembad. Tot slot kan je hier ook
schoonheidsbehandelingen ondergaan in het bij de thermen behorende beautyinstituut.

Reserveren is niet noodzakelijk voor een bezoek aan de thermen, wel voor eventuele behandelingen in het beautycentre. Villa Aqua, Pensjagersstraat 28, Oostende. Tel.:+32 (0)59/56 71 30

Vlaanderen aan zee > shopping paradijs!

De Vlaamse Kust is veel meer dan zee en strand alleen. Een kustlijn van ongeveer 70 kilometer met 10 badsteden heeft voor iedereen wat in petto. Ook voor shoppers bijvoorbeeld!

In Oostende kan je bijvoorbeeld fantastisch shoppen. Deze badplaats heeft meerdere, gezellige autovrije winkelstraten vol gespecialiseerde winkels en chique boetiekjes. Daarna is het heel gezellig uitblazen op een van de vele terrasjes!

Knokke Heist is een chique badplaats, waar je de ene Porsche na de andere Ferrari ziet langskomen. De plek bij uitstek voor luxe loungen en heerlijk shoppen in exclusieve boetieks. 

Zoek je meer informatie over vakantie aan de Vlaamse kust? Kijk dan ook eens op onderstaande pagina's!

Meer informatie over vakantie aan de Belgische Kust

Kunst en cultuur aan de Vlaamse kust

Budget deals

Top Tips Per Type