De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De Belgische kust heeft meer dan twee derde van de hotelcapaciteit van Vlaanderen, met maar liefst 500 hotels, en 27.000 bedden!

Aan de kust van Belgie tref je ook een prachtig natuurgebied, het Zwin. Dit natuurreservaat van ruim 150 ha. is een belangrijke broedplaats voor veel zeldzame vogels.

Voorpret

Lees de tips voor een een vakantie met kinderen aan de kust van Belgie.

Belgische kust

Belgische kust

Belgie staat bekend om de heerlijke frieten, Belgisch bier en vriendelijke bevolking. Maar ons buurland heeft nog veel meer te bieden voor een heerlijke vakantie! Zo tref je aan de kust van Belgie vele aantrekkelijke badplaatsen, lange stranden en schitterende natuurgebieden.

Belgie kust > mondain Knokke

Bekende badplaatsen aan de kust van Belgie zijn o.a Blankenberge, De Haan, De Panne, Knokke, Oostduinkerke en Oostende.

Knokke is een mondaine badplaats met een acht kilometer lange zeedijk en een mooi breed strand. In het centrum van Knokke tref je chique winkelboulevards met veel leuke winkeltjes. Overigens kan je in de directe omgeving ook heerlijk fietsen en wandelen door de polders, waar het vaak verrassend rustig is!

Knokke beschikt over een ruime keuze uit hotels, zowel luxe als eenvoudige vakantiehuizen en drie uitstekende campings.

Belgie Kust > rust en natuur in Oostduinkerke

Oostduinkerke is een rustige badplaats aan de Vlaamse kust middenin 240 hectare duinen gelegen. Dit mooie duingebied is een beschermd natuurreservaat.

Oostduinkerke was vroeger echt een vissersdorpje. Vandaag de dag werken de meeste inwoners echter in de hotels, campings of restaurants. Het zandstrand van Oostduinkerke is bij laag water maar liefst 1 kilometer breed en loopt helemaal door tot aan Duinkerke. Een heerlijke plek om te zonnen, zandkastelen te bouwen of een lange strandwandeling te maken.

Tip: zeilwagenrijden op het strand bij Oostduinkerke is een onvergetelijke ervaring. De zeilwagens kunnen wel 135 km per uur en dat alleen maar op de wind!

Belgie Kust > het bruisende Blankenberge

Samen met Oostende en Knokke is Blankenberge één van de belangrijkste kustplaatsen van Belgie. Hier is echt altijd iets te doen! Je kunt gezellig flaneren op de boulevard, neerstrijken bij een van de vele eettentjes of gewoon lekker utiwaaien op het strand. Veelbezochte attracties in deze bruisende badplaats zijn o.a de Pier en het Sea Life centre, waar flora en fauna van de Noordzee te bekijken zijn.

Als grotere badplaats organiseert Blankenberge ook regelmatig aantrekkelijke festivals en evenementen. Aanraders zijn de carnavalsoptocht in februari en de traditionele Bloemenstoet, elk jaar op de laatste zondag van Augustus.

Belgie Kust > Vakantiehuizen, Campings en Hotels

Aan de kust tref je veel kleine hotels en pensions waar je voor een redelijke prijs kunt overnachten. Voor het hoogseizoen moet je er overigens vroeg bij zijn, maar voor een weekendje tussendoor kan je ook vaak nog lastminute leuke aanbiedingen bemachtigen.

Families met kinderen zullen vaak kiezen voor de vrijheid en het comfort van vakantiehuizen of gezellige campings met veel leeftijdgenoten. Van beide is de keuze zeer ruim aan de Belgische kust. Vakantiehuizen zijn er zowel van particulieren als in bungalowparken en Belgie heeft maar liefst ruim 500 officiele campings!

Een aanrader voor gezinnen met kinderen is een verblijf in vakantepark Duinendaele. Dit mooie vakantiepark grenst aan een natuurreservaat waar je heerlijk kunt wandelen op slechts 2 kilometer van de stranden van de gezellige badplaats De Panne. Voor kleinere kinderen is een dagje in het op 1,8 kilometer gelegen Plopsaland een absolute aanrader.

Het vakantiepark is lekker rustig gelegen en ideaal voor een weekend of weekje weg met de kinderen. Er is een (niet verwarmd) buitenzwembad en een grote speeltuin, maar er zijn ook tafeltennistafels, tennisbanen, basketbal en volleybalplein.

Je huurt hier via Pharos / ANWB reizen al een weekend een bungalow in v.a 180,- euro en in het voor- en naseizoen boek je deze al voor 245,- euro een hele week.

Belgie kust > de romantiek van De Haan

De Haan is een bijzonder charmante badplaats. Vrijwel alle gebouwen in dit mooie plaatsje dateren uit periode van de Belle-Epoque en deze aantrekkelijke badplaats is tot op heden nog volledig gespaard van hoogbouw.

De Haan is trots op haar strand; het langste strand van de Vlaamse kust! In de zomer is het hier gezellig druk aan zee. Niet alleen met zwemmers en zonliefhebbers, de Haan heeft een prima zeil- en surfclub.

Ook in het voor- en naseizoen is het hier overigens prima vertoeven en heerlijk uitwaaien langs de waterlijn!

Belgie kust > natuurpark Het Zwin

Een middagje ontsnappen van de drukte aan de kust? Breng een bezoek aan natuurpark Het Zwin. Dit provinciale natuurpark ligt in het noorden van Belgie tegen de grens met Nederland aan. Een prachtig gebied met tientallen verschillende vogels en een heerlijke plek om te wandelen en te genieten van de rust.

In de Zwinvlakte kan je nu ook runderen zien die het gebied begrazen om verdere verruiging tegen te gaan. Feitelijk helpen ze natuurbeheer bij het behoud van de begroeiing van Het Zwin.

Je kan in het park overigens ook begeleide wandelingen maken of deelnemen aan leuke workshops. Gedurende de periode van Pasen tot eind september is het park open van 9.00 - 17.00 uur en de rest van het jaar van 9.00 - 16.30 uur.

Goedkoop langs de Belgische kust

Wil jij zo goedkoop mogelijk langs de Belgische kust reizen? Weet je dat dat al voor €2,- kan? Je gaat dan met de kust tram, van noord naar zuid, je komt tot 300 meter voor de Franse grens! Kijk dus snel voor alle info in de special ' voor €2,- langs de Belgische kust '.

Budget deals

Top Tips Per Type