De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

In het westelijk deel van Zuid Engeland tref je een heerlijk klimaat. Aan de kust in Cornwall en Devon groeien zelfs palmen! Daarom noemt men dit mooie deel van Engeland ook de Engelse Riviera.

Voorpret

Fossielen zoeken op de stranden van de Jurassic Coast van Dorset en Devon!

Vakantie Zuid Engeland

Vakantie Zuid Engeland

Zuid Engeland is een geliefde vakantie bestemming vanwege haar romantische landschap met schilderachtige plaatsjes, kastelen en cottages, een spectaculaire kust met steile kliffen, mooie stranden en ongerepte natuur. Ontdek de Engelse Riviera en vakantie Zuid Engeland tips voor o.a. hotels, Inns, B&B's en vakantieparken.

Vakantie Zuid Engeland tips: de leukste reizen!

Buro Scanbrit is de specialist voor reizen naar Groot Brittanie met een ruime keuze aan vakanties in Zuid Engeland, waaronder voordelige rondreizen met eigen auto inclusief overtocht per ferry. Ideaal zijn de gezinsreizen met eigen auto: rondreizen langs vakantieparken met overnachtingen in mooie stacaravans of vakantiewoningen. De routes zijn prachtig en uitgestippeld langs de leukste activiteiten. Tip: kijk ook eens naar de specifieke vakantieparken in Engeland van Buro Scanbrit.

Familierondreizen Op de familierondreizen van Pharosreizen ontdek je de mooiste plekjes van Zuid-Engeland. Ideaal voor een gezinsvakantie is de 13/14-daagse reis 'Alice in Wonderland' langs luxe stacaravans v.a. 267 euro p.p. Dit is inclusief de overtocht per ferry vanaf Hoek van Holland.

Rondreizen langs hotels, Inns of B&B's Snuffel ook eens tussen de korte en lange rondreizen langs hotels, Inns en B&B's; zoals een 13-daagse rondreis langs Inns in Devon en Cornwall in het zuidwesten van Engeland of een prachtige 7-daagse rondreis langs hotels door 'Het beste van Zuid-Engeland'. Bekijk hier alle rondreizen langs Inns en B&B's.

Zuid Engeland vakantie | Ontdek de mooiste plekjes!

Het zuidwesten van Engeland staat bekend om haar prachtige kustroutes. Rijdend door Dorset, Devon en Cornwall word je steeds getrakteerd op adembenemende vergezichten. Ontdek de leuke badplaatsen, typische vissershaventjes, romantische baaien en weidse stranden waar de hoge kliffen tegen afsteken.

Strandvakantie aan de Engelse Riviera Dankzij het milde klimaat wordt deze streek de Engelse Riviera genoemd. De schilderachtige badplaats Torquay, met haar witte villa's en palmenparken, zou zo een stadje aan de Middellandse Zee kunnen zijn. Op de stranden zijn kinderen uren zoet met schelpen zoeken en zandkastelen bouwen. Bij Lyme Regis vind je zelfs fossielen op het strand, de mooiste vakantie souvenirs!

Dartmoor National Park & Exmoor National Park Landinwaarts ontdek je de ongerepte landschappen van Zuid Engeland in beschermde natuurgebieden. In Dartmoor wandel je over ruige heidevelden tussen pony's en schapen. In het weelderige landschap van bossen en beken van Exmoor National Park kun je paardrijden, fietsen, kanoen of vissen.

Reuzen, ridders en Romeinen Op een vakantie Zuid Engeland komen oude legendes tot leven. Stonehenge, de mysterieuze cirkel van reuzenstenen, is een van de beroemdste prehistorische plaatsen ter  wereld. Beleef de legende van Koning Arthur en zijn Ridders van de Ronde Tafel in Tintagel Castle hoog op een klif boven zee. De Romeinen ontdekten al de geneeskrachtige bronnen bij Bath, nu een van de populairste plaatsen in Engeland.

Good Old England! In het zuidoosten van Engeland ontdek je de beroemde plaatsen van 'Good Old England' zoals Windsor Castle aan de rivier de Thames en de universiteitssteden Oxford en Cambridge. Het graafschap Kent wordt de Tuin van Engeland genoemd. Leer het land van William Shakespeare en Dickens kennen op een rondreis door Zuid Engeland!

Top 2 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews