De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Bij dageraad tijdens La Notte Rosa geeft het symfonieorkest een uniek openlucht concert. Een unieke ervaring!

Voorpret

Op de heuvels van Rimini staan een aantal discotheken die misschien wel tot de beroemdste van Europa gerekend kunnen worden. Cocoricò, Paradise, Prince, Pascià, Peter Pan en Villa Delle Rose zijn een aantal van die bekende namen. Vergeet dus zeker niet je dansschoenen mee te nemen!

Festival La Notte Rosa Rimini

Ieder jaar op 27 april dossen wij Nederlanders ons uit in het oranje om koningsdag te vieren. Duizenden toeristen komen dan naar ons land toe om dit uitbundige feest samen met ons mee te maken. Maar andersom is dit ook mogelijk. Jaarlijks vindt in de Italiaanse kustplaats Rimini het La Notte Rosa festival plaats. Ook wel bekend als 'Pink Night' wanneer werkelijk de gehele stad roze kleurt!

La Notte Rosa Festival in Rimini

Ben je op zoek naar een bijzondere reden om met je vriendinnen of lover een weekendje weg te gaan? De bruisende stad Rimini aan de Adriatische zeekust staat bekend om haar geweldige uitgaansleven, maar wat veel mensen niet weten is dat er 1x per jaar een wel heel bijzonder feest wordt gevierd: La Notte Rosa, letterlijk: de roze nacht. 

Stel je een combinatie voor van een spetterend oud & nieuw feest aan de Italiaanse Riviera en onze oranje gekte, maar dan in het roze. Het feest begint tijdens zonsondergang. De festiviteiten gaan ook de volgende dag bij heerlijke zomerse temperaturen en een stralende zon, door op de stranden, terrassen en clubs tot diep in de nacht. 

Wat wordt er gevierd? Tijdens dit feest eert men de Rivièra van Rimini. Rimini is volgens de bevolking de nieuwe leider van het nachtleven & plezier aan de Côte d'Azur. Het is de ideale plek om te genieten, feesten en nieuwe mensen te ontmoeten, en dat moet gevierd worden!

Actuele ticket aanbiedingen voor Rimini

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Hoe ziet het Pink Night Rimini festival eruit?

Tijdens het La Notte Roza festival verzamelen duizenden mensen zich langs de 110 kilometer lange kust van Rimini en kleden zich allemaal in het roze. Ook de stad zelf is geheel omgetoverd in deze zoete kleur. Op gebouwen, hotels, restaurants en terrassen staan grote roze spotlights en de  straten zijn versierd met alles wat roze is.

Wat is er te doen? Eindeloos mensen kijken, genieten van hapjes, drankjes en muziek! Daarnaast kan je genieten van fantastische theaterstukken, magic shows en andere voorstellingen. Meer knallende concerten, diverse attracties en geweldige vuurwerkshows maken de Pink Night tot één groot feest!

Dresscode: Pink! Why?

Roze is zoet en vriendelijk en Rimini is trots op haar vriendelijkheid en gastvrijheid. Het is een plaats waar men nieuwe vrienden ontmoet en de kleur roze symboliseert die gedachte. Bovendien ziet het er ontzettend vrolijk uit!

Reistips naar het festival Rimini

Wanneer is het La Notta Rosa festival? Elk jaar in juli is de La Notta Rosa. Kijk voor de exacte data en het programma op de website van het La Notta Rosa Festival in Rimini.

Reistips voor een vakantie naar Rimini tijdens het La Notta Rosa Festival vind je in de online vakantie Rimini reisgids. Hier vind je informatie over vliegtickets en volledige vlieg-, bus- en autovakanties naar Rimini.

Voor meer informatie of reistips over het land en de Rivièra zelf? Blader dan door onze online Italie reisgids.

Actuele ticket aanbiedingen voor Rimini

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
De Vakantiediscounter € 12,50 Hou tevens rekening met de verplichte toeslag van € 2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking. Ook komt er € 10,00 bij voor het SGR-garantiefonds.
Prijsvrij € 0,00
TUI.nl € 0,00 Additionele toeslag per vakantieboeking: €2,50 calamiteitenfonds en €37.50 boekingskosten.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews