De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Singapore een extreem schone stad is? Het op de straat gooien van vuil is ten strengste verboden!

Voorpret

Kijk dit geweldige filmpje over Singapore.

Budgettips Singapore

Budgettips Singapore

Singapore is niet de goedkoopste bestemming in Azie, maar heeft wel een aantal prachtige plekjes die zelfs gratis te bezoeken zijn. Tijdens een stopover (waarvoor Singapore veel gebruikt wordt) is de tijd vaak krap, dus dan is het extra handig om de mooie, betaalbare plekjes alvast te weten! 

Goedkoop naar Singapore | Voordelige tickets

Singapore is qua oppervlakte ongeveer net zo groot als de Noordoostpolder en de ligging aan de tropische kust maakt Singapore ook voor de mensen die primair niet van een stedelijke omgeving houden een aan te raden bestemming. Een stopover van slechts 1 of 2 dagen is eigenlijk veel te kort om deze geweldige stad ook maar enigszins te leren kennen, dus heb je wat meer tijd, ga voor een langer verblijf! 

Een reis naar Singapore of een stopover in deze geweldige stad begint met het vinden van voordelige vliegtickets. Om te ontdekken wat de mogelijkheden zijn met bijvoorbeeld een stopover of om uit te zoeken hoe je de meest voordelige tickets vindt kijk je in onze special:

Goedkoop Singapore ontdekken | Gratis in Singapore

Met een kleiner budget deze stad verkennen kan zeker! Ook voor backpackers is Singapore absoluut geschikt. Een aantal activiteiten is hier zelfs gratis te ondernemen. Een selectie:

  • Is je stopover tijd minimaal 5 uur: dan kun je vanaf het vliegveld een gratis Singapore tour boeken. Je hebt zelfs keuze uit een culturele & koloniale tour. Je moet wel vlot door de douane, want de ruimte is beperkt en het gaat op basis van wie het eerste komt... Je kunt je registreren in Terminal 2 en 3 en de tours vinden elke 2 uur plaats van 9 uur 's ochtends tot 4 uur 's middags. Registreren kan van 7 - 15u.
  • Voor de muziekliefhebbers is het zeker de moeite waard om de theaters van Bay (ook wel Esplanade) bij Marine Bay te bezoeken. Ieder weekend worden hier namelijk gratis openluchtconcerten gegeven door lokale bandjes. De muziekstijlen variëren van blues, punk en rock tot Chinese opera.
  • Singapore dankt haar bijnaam 'Garden City' aan de wel vijftig nationale parken die de stad rijk is. Je kunt hier kamperen, picknicken, wandelen, fietsen, zwemmen en de echte natuurliefhebbers kunnen zelfs vogels spotten. Tip: bezoek het Bukit Timah Nature Reserve.
  • The Buddha Tooth Relic Temple en Museum is een bijzondere religieuze plaats. Het Boeddhisme zul je ervaren als je een bezoek brengt aan deze prachtige tempel.

Singapore | Goedkoop eten & verblijf

Een voordelige trip begint bij een goedkope slaapplek en het vinden van voordelige restaurantjes. Singapore heeft een hele chique kant met dure winkels en fancy restaurants, die je helaas zult moeten vermijden als je met een beperkt budget op reis gaat.

De diversiteit in de stad maakt deze bestemming bijzonder, want naast het chique vind je er ook het sfeervolle Chinatown. Een absolute must! Als je op de sfeervolle markt je avondeten scoort bij een lokale eetgelegenheid en verblijft in budget accommodaties als B&B's, hostels of een goedkoop hotel buiten het Central Business District ben je al een heel eind. Ook is het erg aan te raden om je accommodatie van tevoren te boeken! Hotels in Singapore zijn er al voor minder dan 50,- per nacht! Restaurant tips voor een klein budget, met vooral lokale specialiteiten:

  • Loy Kee Chicken Rice: 342 Balestier Rd
  • Banana Leaf Apolo Restaurant: 54 Racecourse Rd
  • Maxwell Food Centre: South Bridge Road
  • Akashi Japanese Restaurant: 19 Tanglin Road

Gratis evenementen en voordelig uitgaan

Gratis events In Singapore weten ze wat het organiseren van een evenement is waar de hele stad voor uitloopt. Als je in Singapore bent op 'National Day' (elk jaar op 9 augustus) dan zul je wat beleven. De Parade en het afsluitende vuurwerk is iets dat je mee moet maken. Zorg dat je een goed plekje hebt, dan is het uitzicht volledig gratis. 

Het Singapore Arts Festival is een enorme happening in Singapore. De toegang tot het festival is volledig gratis, waar je veel gratis optredens kunt bijwonen. Voor sommige optredens moet je wel een apart kaartje kopen. Voor de exacte data en meer info, check: Singapore Arts Festival.

Voordelig uitgaan in Singapore kun je in bepaalde straten en wijken het beste uitgaan met een beperkt budget. Bijvoorbeeld in de wijk Little India kun je voordelig een drankje drinken bij een van de vele bars in Racecourse Road. Andere leuke locaties zijn Bar-Stop, Harry's Boat Quay en The Butter Factory.

Meer over Singapore & andere stopover steden

Voor nog meer informatie over de stad Singapore kijk je in de online Singapore reisgids van de redactie van Surprisetickets.

Lees ook eens meer over andere Aziatische populaire steden:

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews