De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Dubrovnik staat in zijn geheel op de Unesco werelderfgoedlijst.

Voorpret

Lees alles over de geschiedenis van Dubrovnik.

Bezienswaardigheden in Dubrovnik

Bezienswaardigheden in Dubrovnik
Met zijn tientallen torens, prachtige paleizen, kerken en andere bezienswaardigheden heeft Dubrovnik veel van een openluchtmuseum. Dubrovnik wordt ook niet voor niets 'Parel van de Adriatische Zee' genoemd. De oude stad ligt op een vooruitspringende rots aan zee en is volledig omsloten door een twee kilometer lange vestingsmuur. Vanuit Dubrovink kan je bovendien leuke excursies maken naar de mooie eilandjes voor de kust!

Bezienswaardigheden Dubrovnik

Dubrovnik barst van de bezienswaardigheden. De oude binnenstad staat in zijn geheel (volledig terecht!) op de Unesco werelderfgoedlijst. Hieronder enkele bijzondere bezienswaardigheden die je beslist moet bekijken! 

Franciscanen klooster Dubrovnik
Dit Franciscanen klooster uit 1337 is een van de architectonische meesterwerken in Dubrovnik. Het klooster is vrijwel geheel verwoest tijdens de grote aardbeving van 1667 en daarna weer volledig herbouwd. Binnen tref je nu o.a een erg aardig museum. Tip: Let op de bovenkant van de pilaren, deze zijn van prachige sculpturen voorzien!

De Minceta toren
Eén van de meest bezochte en bewondere bouwwerken binnen de stadsmuren van Dubrovnik is de bekende Minceta toren. Deze toren uit 1464 is een ontwerp van de beroemde architect Michelozzo en biedt een schitterend uitzicht over de stad.

Het St. Jans Fort Dubrovnik
12e eeuwse fort. Herbergt tegenwoordig drie aantrekkelijke musea: het Martitiem Museum, het Etnografisch Museum en het Aquarium dat vissoorten uit de Adriatische Zee toont.

De Onofrio fontein
De uit 1438 daterende fontein ‘Velika Onofrijeva Fontana' is een van de meest bekende monumenten van Dubrovnik. De architect van de fontein, Onofrio de la Cava, ontwierp ook het waterbevoorradingssysteem van Dubrovnik.

Het Dominicaner klooster
In de bij het Dominicaner klooster behorende kerk tref je prachtige altaarstukken zijn van de 17de eeuwse kunstenaar Francesco di Maria. Dit klooster beschikt over een beroemde collectie boeken van meer dan 16.000 titels!

Het Dominicaner klooster huisvest tevens het Dominicaner Museum. Hier tref je relikwieën, goudwerk en een buitengewone collectie 14e eeuwse schilderijen uit de 'school van Dubrovnik'.

Excursies Dubrovnik

Vanuit Dubrovnik kan je leuke excursies maken naar de mooie eilandjes voor de kust. Mijn persoonlijke favoriet is de dagtrip naar Mljet en Sv Marija. Mljet is een prachtig groen eiland, grotendeels een Nationaal Park en er is een prachtig klooster dat de moeite is om te bezoeken. Daarna kan je heerlijk zwemmen bij een mooie rivier op Sv Marija. Tip: boek een accommodatie bij de Kroatië specialist incl. autohuur (of ga met eigen vervoer) en bezoek de prachtige omgeving van Dubrovnik.

Meer over Dubrovnik en haar bezienswaardigheden lezen?

Blader door onze Dubrovnik reisgids voor nog veel meer tips of bekijk de reisgids voor Kroatie!

Bekijk aanbiedingen van:

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews