De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

In Bilbao voor het Guggenheim museum een twaalf meter hoge puppy staat die helemaal gemaakt is van bloemen?

Voorpret

Neem alvast een kijkje op de site van het Guggenheim Museum!

Bezienswaardigheden Bilbao

Bezienswaardigheden Bilbao
Cultuurliefhebbers zijn in Bilbao aan het goede adres. In deze stad zijn veel interessante bezienswaardigheden te bewonderen. Het Guggenheim Museum is een echte topper. Bovendien zijn in Bilbao veel kathedralen en kerken te zien en de grootste markt van Spanje.

Bezienswaardigheden Bilbao? Citytour en tips!

Ontdek Bilbao via een Hop-on-hop-off Bus Tour! Je komt dan langs alle belangrijke en populaire bezienswaardigheden en attracties van Bilbao. Bij deze bustour is een zeer informatieve tourguide via een koptelefoon inbegrepen, deze is alleen beschikbaar in het Engels. Je kunt deze citytour gemakkelijk online boeken, vaak is dit extra voordelig. Daarnaast hoef je niet in de rij te staan voor je tickets!

Het Guggenheim museum staat in Bilbao zeker weten bovenaan op de lijst met bezienswaardigheden die je gezien moet hebben. Dit is een van de 5 Guggenheim musea ter wereld. Ook in Berlijn, Venetie, New York en Las Vegas staat een Guggenheim museum.

In het Guggenheim museum wordt hedendaagse en moderne kunst getoond. Je kunt hier o.a. werk zien van Picasso, Warhol, Klein, Motherwell en Rauschenberg. Behalve de kunst in het museum is het gebouw op zichzelf al een prachtig kunstwerk.

Excursie in Bilbao? Bezoek de Bloemenpuppy

Als je toch een bezoek brengt aan het Guggenheim museum dan kun je gelijk de bloemenpuppy aanschouwen. De Amerikaanse artiest Jeff Koons heeft deze twaalf meter hoge puppy van echte kleurrijke bloemen gemaakt. De bloemenpuppy is uitgegroeid tot het icoon van de stad. Dit bijzondere kunstwerk moet je absoluut bezoeken! Het is een prachtige attractie om van te genieten. De puppy heeft niet altijd dezelfde kleuren, soms worden de bloemen vervangen voor nieuwe bloemen. Altijd anders dus!

Op de pelgrimsroute: Catedral de Santiago

Op Plaza de Santiago staat de Santiago kathedraal. De kathedraal werd gebouwd in de 14e eeuw en is daarmee de oudste kathedraal van Bilbao. Vroeger deed de kathedraal dienst als stop voor de pelgrims die onderweg waren naar Santiago de Compostella. In 1571 verwoestte een brand een groot gedeelte van de kerk en dit deel werd pas weer gerestaureerd in de 19e eeuw. Tijdens een bezoek aan Bilbao moet je zeker niet vergeten om dit historische bouwwerk te bezoeken! De kathedraal is zeer geschikt voor een interessante excursie.

Kunst bewonderen in het Museo de Bellas Artes de Bilbao

Het Museo de Bellas Artes is een belangrijk museum in Spanje. Hier kun je genieten van de rijke collectie Spaanse en Baskische kunstwerken. Er is zowel kunst uit de 12e eeuw als moderne kunst te bewonderen en ook de eromheen gelegen tuinen zijn prachtig. De moderne sculpturen van de kunstenaar Eduardo Chillida die je in het museum kunt zien, zijn zeker een bezoek waard. Het museum heeft niet alleen schilderijen, maar ook beeldhouwwerken, grafische werken en nog veel meer! Dit museum is een perfecte activiteit voor het hele gezin.

Mercado de la Ribera: de plek om boodschappen te doen!

De Mercado de la Ribera is de grootste overdekte markt van Spanje en volgens sommige ook van heel Europa. Op deze markt kun je vis, vlees, groenten en fruit kopen. Het gebouw bevat veel Art Deco elementen wat voor het jaar 1929, toen het gebouw gebouwd werd, erg vooruitstrevend was. De Mercado de la Ribera is een echte markt voor voornamelijk etenswaren, je kunt hier dus zelf niet zitten om bijvoorbeeld te lunchen. De markt is absoluut een leuke activiteit! Ga bijvoorbeeld eens opzoek naar echte regionale producten.

Wandel rond het Plaza Circular

Plaza Circular wordt veel bezocht door toeristen en is het eindpunt van de Gran Via. Op dit plein staat het standbeeld van Don Diego de Haro. Hij is de man die Bilbao stichtte in 1300. Rond het grote plein zitten ontzettend veel leuke restaurantjes en cafés. Dit drukbezochte plein in BIlbao kun je bijna niet missen! Maak dus zeker een bezoekje aan het Plaza Circular.

Meer informatie Bilbao

Bilbao - Info en tips over uitgaan, de baskische keuken en shoppen

Vliegtickets Bilbao - Tips voor het boeken van een goedkope vliegticket naar Bilbao.

Informatie Spanje - Praktische informatie over o.a. geldzaken en telefoneren in Spanje.

Bekijk aanbiedingen van:

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews