De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De Hongaarse Forint is net als de Nederlandse Florijn vernoemd naar de stad Florence.

Voorpret

Een stedentrip in Hongarije? Bezoek dan Boedapest

Praktische reisinformatie Hongarije

Op vakantie naar Hongarije? Hier tref je praktische informatie voor reizen naar Hongarije o.a. m.b.t. de vlucht, de beste reistijd, paspoort, visum en vaccinaties en nog veel meer handige info & tips!

Informatie Hongarije: fietsvakantie tip bij uitstek

Inmiddels liggen er door heel Hongarije bijna 2000 km. aan fietspaden en zelfs in de hoofdstad Boedapest kan je geweldig fietsen. Omdat Hongarije weinig hoge heuvels heeft is hier fietsen ook voor de wat minder ervaren fietser prima te doen! Onze tip voor een fietsvakantie in Hongarije is: de populaire fietsroute langs de Donau.

Actuele ticket aanbiedingen voor Boedapest

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Info Hongarije > duur vlucht & tickets zoeken

Naar Hongarije duurt een vlucht circa 2 uur afhankelijk van de weersomstandigheden. Tip: voor een verblijf in de Hongaarse hoofdstad is het meestal gunstig je hotel + vlucht ineens te boeken. Zie bijvoorbeeld dit overzicht voor goedkope stedentrips naar Boedapest (vlucht + hotel va.a circa 120,-) of kijk bij  Bebsy voor voordelige citytrips met lowcost vlucht en verblijf in leuke 4 en 5* hotels in hartje stad.

Toch liever een losse vlucht of ga je naar Siofok of een andere bestemming aan het Balatonmeer in Hongarije? Lees dan de tips van onze vliegexperts om een voordelig ticket te vinden: 8 tips om goedkope vluchten naar Boedapest te vinden:

Reisinformatie Hongarije: geldzaken, valuta & fooien

In Hongarije betaal je met forinten, deze is onderverdeeld in 100 fillés. Het is handig om voor je vertrek alvast wat geld te wisselen, dit kan het voordeligst bij het GWK. Neem niet teveel mee, want op je bestemming pinnen blijft het goedkoopst.

In Hongarije zijn genoeg geldautomaten, pinnen in winkels is echter nog niet overal mogelijk. De banken zijn geopend tussen 08.00 en 16.00 in de grotere steden van Hongarije is er vaak op zaterdag ook een bank geopend.

Fooi geven is natuurlijk nooit verplicht, maar het is Hongarije vrij gebruikelijk om een fooi van ongeveer 10-15% te geven als je tevreden bent. Ook bij benzinestations of in de taxi is het gebruikelijk om de rekening omhoog af te ronden.

Noodzakelijke vaccinaties voor Hongarije

Het kraanwater in Hongarije is geen drinkwater, koop dus altijd een fles of pak uit de supermarkt.

Voor Hongarije zijn er geen verplichte vaccinaties. Wel is er in oost-Europa een verhoogd risico op tekenkoorts. Als je denkt dat je in je vakantie veel in de bossen zult lopen, kan je het best even contact opnemen met je huisarts. Je huisarts kan je een passend advies geven.

Telefoneren in of naar Hongarije

Als je van Nederland naar Hongarije belt toets je eerst +36, van Hongarije naar Nederland toets je eerst +31. Je kan de eerste nul daarna weglaten.

Bellen vanuit een telefooncel is aanzienlijk voordeliger dan vanaf je mobiel. Bellen vanaf je mobiel is echter meestal weer veel voordeliger dan vanaf de telefoon in je hotel!

 In Hongarije kan je het alarmnummer 112 gewoon gebruiken.

Meer praktische info & tips

Beste reistijd De zomermaanden, juni tot en met augustus

Tijdverschil met Nederland Geen

Taal Hongaars

Voltage 220 volt.

Reisadvies Hongarije check bij twijfel altijd het actuele advies van het Ministerie van Buitenlandse zaken

Uit eten in Hongarije: fooi geven

De salarissen in Hongarije zijn lang niet zo hoog als bij ons. Hoewel je nooit verplicht bent fooi te geven, zal zowel de ober als de pianist in het restaurant, je kamermeisje en taxichauffeur een fooi heel erg op prijs stellen. Een fooi van 10 tot 15 procent is als je tevreden bent over de service, een prima uitgangspunt.

Welness vakantie Hongarije

In Hongarije vind je veel warmwaterbronnen en thermale baden met natuurlijk water. De aardkorst is in Hongarije vrij dun, daardoor komt het zuivere water omhoog. Voor de Hongaren is de hele 'badcultuur' erg belangrijk, niet zo vreemd aangezien er door het hele land ruim 1000 bronnen zijn. Er is dus altijd wel een thermale bron in de buurt, soms een overdekte, soms in de open natuur. Heerlijk om op die manier tijdens je vakantie tot rust te komen!

Hongarije: paspoort en visum info

Voor reizen naar Hongarije is een paspoort of Europees identiteitsbewijs vereist. Ook kinderen moeten in het bezit zijn van een eigen reisdocument. Deze moet geldig zijn tot na je verblijf. Een visum is niet nodig.

Actuele ticket aanbiedingen voor Boedapest

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Prijsvrij € 0,00
Tix € 29,50
NS International € 0,00
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews