De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Op bedevaart naar Mekka reizen is verplicht voor iedere moslim die gezond is en het zich kan veroorloven.

Voorpret

Lees 'Een pelgrim in Mekka' van Abdellah Hammoudi. Een reisverslag van een pelgrimstocht langs heilige plaatsen als Eddah, Medina, Mekka, Safa en Marwah.

Mekka

Mekka

De stad Mekka in Saoedi Arabie heeft circa 700.000 inwoners. Voor moslims is dit de meest heilige plaats op aarde en een Hadji of bedevaart naar Mekka is dan ook een must voor ieder moslim.

Jammer genoeg is reizen naar Mekka en het bezoeken van de heilige moskee absoluut verboden voor alle niet- moslims. De wegen naar Mekka worden streng gecontroleerd.

Ben je van plan een pelgrimstocht naar Mekka te maken? Hier tref je achtergrond informatie en tips om goedkoop naar Mekka te reizen!

Op bedevaart naar Mekka reizen

Jaarlijks gaan ruim twee miljoen moslims, in de twaalfde maand van het islamitische jaar, op 'hadji' of bedevaart naar Mekka. Hadji betekent in het Arabisch ‘bezoek aan Heilige Plaatsen’.

Sommige pelgrims reizen nog steeds te voet naar Mekka vanuit landen als Indonesië of uit Afrika. De meeste vliegen echter tegenwoordig.

De bedevaart naar Mekka is verplicht voor iedere gezonde, volwassen moslim die over voldoende geld beschikt.

Houd er rekening mee dat Mekka verboden terrein is voor niet-moslims. Wel krijgen af en toe filmploegen toestemming om documentaires te maken.

De Ka'bah of Grote Moskee van Mekka

Het doel van iedere bedevaart is de Grote Moskee of Heilige Ka’bah wat ‘huis van Allah’ betekent. Dit is het heilige centrum op aarde voor moslims.

De Ka’bah is een gebouw, met de vorm van een kubus, van 15 meter hoog en 17 meter breed. Volgens de legende is het ooit door Adam gebouwd voor de aanbidding van Allah.

Deze Ka'bah bevindt zich in het hart van een open ruimte in de grote moskee. Bij aankomst in Mekka lopen pelgrims, onder het uitspreken van smeekbeden, zeven keer rond de Ka'bah. Over de Ka’bah zit een zwarte, brokaten doek, de Kiswa, met daarop in gouddraad geborduurde verzen uit de Koran.

Reizen naar Mekka

Mekka ligt op 277 meter in het Hedzjaz gebergte in Saoedi-Arabië. Vroeger was ze een belangrijk centrum in de karavaanhandel tussen Arabië en Syrië. De economie in Mekka is vandaag de dag echter volledig afhankelijk van de pelgrims.

Vliegen naar Mekka, Jedda Saudie Arabie Wil je Mekka bezoeken dan kan je het beste naar Jedda, in Arabisch Jiddah, vliegen. Vanaf Schiphol kan dat o.a met KLM. Als je een goed beeld van de vliegtickets tarieven wilt, begin dan je speurtocht bij de grote gespecialiseerde online reisbureaus als Tix.nl Deze hebben vaak als eerste de gunstigste nieuwe aanbiedingen en je krijgt meteen een overzicht van alle alternatieve luchtvaartmaatschappijen en verbindingen!

Goedkoop reizen naar Mekka

  • Als je op bedevaart naar Mekka wilt is het verstandig om zo snel mogelijk een vliegticket te boeken. De meeste vliegtuigen zitten vaak stampvol en des te dichter op de officiele datum des te duurder de vliegtickets worden!
  • Probeer zo veel mogelijk alternatieve luchthavens voor je vertrek. Met de NS International ben je zo in Dusseldorf, Munster, Brussel of Parijs. Tijdens de bedevaart naar Mekka kan vliegen vanaf een andere luchthaven zo maar een paar honderd euro schelen op je vliegticket - dus zeer de moeite waard!
  • Zijn de tickets naar Jedda echt onbetaalbaar? Neem een vlucht naar Riyadh. Vanaf Riyadh is het 950 kilometer naar Mekka. In 2009 is waarschijnlijk de spoorverbinding van Riyadh naar Mekka operationeel. Het alternatief is een auto huren.

Meer reizen tips

Interesse in reizen naar Mekka en Saudie Arabie? Bezoekers met interesse in Mekka vinden vaak ook de online reisgidsen van Egypte, Marokko en Jordanie interessant!

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews