De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Innsbruck wordt door de centrale ligging in de Alpen ook wel de hoofdstad van de Alpen genoemd.

Voorpret

Vakantie Innsbruck? In onze Innsbruck special tref meer vakantietips.

Informatie Innsbruck

Op vakantie naar Innsbruck? Hier tref je praktische informatie voor reizen naar Innsbruck o.a. m.b.t. de vlucht, de beste reistijd, de trein naar Innsbruck, visum en vaccinaties en nog veel meer handige info & tips!

Informatie Innsbruck > duur vlucht & vliegtickets zoeken

Innsbruck is een belangrijke luchthaven voor veel bekende  skigebieden van Oostenrijk zoals Gerlos. Vanaf Schiphol of Brussel vlieg je met een rechtstreekse vlucht in 1,5 uur naar Innsbruck. Veel vluchten gaan via Wenen en Frankfurt, waardoor de vliegduur drie kwartier langer duurt. Hou ook rekening met de wachttijd tijdens de stop.

Meer informatie over vliegen naar Innsbruck, de transfer en tips om goedkoop vliegtickets te boeken.

Actuele ticket aanbiedingen voor Innsbruck

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Info Innsbruck, reisdocumenten

Als je op vakantie gaat naar Innsbruck heb je een geldige identiteitskaart of een paspoort nodig. Let erop dat beide nog geldig moeten zijn bij thuiskomst. Kinderen moeten over een eigen reisdocument beschikken.

Als je langer dan drie maanden in Innsbruck wilt blijven, heb je een verblijfsvergunning nodig. Deze kan doorgaans bij de lokale politie worden verkregen. Vraag voor meer informatie de Oostenrijkse ambassade in Nederland naar de voorwaarden.

Handig om te weten is dat het als EU burger niet moeilijk zal zijn een dergelijke verblijfsvergunning te krijgen! Voor meer informatie kan je terecht bij de ambassade van Oostenrijk.

Praktische reisinformatie Innsbruck

Beste reistijd - Een bezoek aan Innsbruck is het gehele jaar door aantrekkelijk. Door de nabije ligging van de Alpen kan je er zowel gedurende de zomer als winter prima verblijven.

Tijdverschil met Nederland - Er is geen tijdverschil

Taal - Er wordt onder andere Duits, Sloveens, Kroatisch en Hongaars gesproken

Voltage - 220 volt

Informatie Innsbruck > gezondheid & vaccinaties

De gezondheidszorg in Oostenrijk is van een hoog niveau en de artsen zijn hoog opgeleid. Er zijn in Innsbruck voldoende arsten en apotheken te vinden. De apotheken zijn afwisselend 's nachts en op zondagen geopend.

Het kraanwater in Innsbruck is van goede kwaliteit en gewoon drinkbaar.

Voor een bezoek aan Innsbruck heb je geen vaccinaties nodig.

Informatie Innsbruck > telefoneren

Bellen vanuit je hotel of pension in Innsbruck is bepaald niet goedkoop. Het is goedkoper om te bellen vanuit een telefooncel. Deze zijn in Innsbruck voldoende aanwezig.

Over het algemeen kan je vanuit Innsbruck goed bellen met je mobiele telefoon, dit verschilt echter per provider.

Belangrijke telefoonnummers: algemeen alarmnummer 112, brandweer 122, politie 133, reddingsdienst 144 en de wegenwacht 120.

Het landennummer als je van Nederland naar Oostenrijk belt is 004. Als je van Oostenrijk naar Nederland belt toets je eerst 0031 en daarna het telefoonnummer. De eerste nul laat je dan weg.

Geldzaken, valuta en fooien Innsbruck

In Oostenrijk wordt betaald met de euro. In Innsbruck zijn voldoende pinautomaten te vinden, geld opnemen kan ook bij de banken. De openingstijden verschillen per filiaal. In grotere steden houden ze zich vaak aan de openingstijden van de andere winkels.


Fooi geven is in Innsbruck meer een gewoonte dan bij ons. De fooien zijn over het algemeen ook wat hoger. In een restaurant of aan de taxichauffeur geef je zo'n 10 procent fooi. Bij een hoge rekening in een restaurant kan je ongeveer 5 tot 10 procent fooi geven.

Informatie Innsbruck Oostenrijk > meer tips!

Informatie over de bezienswaardigheden, musea en leukste restaurants: vakantie in Innsbruck.

Actuele ticket aanbiedingen voor Innsbruck

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix € 29,50
TUIFly.be € 0,00
NS International € 0,00
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews