De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De naam Klagenfurt dankt zijn naam aan de rivier de Glan, die in de 12e eeuw buiten zijn oevers trad. De De lokale inwoners jammerden (klagen) over de doorwaadbare plaats (furt).

Voorpret

Meer tips voor een vakantie in Klagenfurt, Oostenrijk? Lees onze Klagenfurt vakantie special.

Informatie Klagenfurt

Op vakantie naar Klagenfurt? Hier tref je praktische informatie voor reizen naar Klagenfurt o.a. m.b.t. de vlucht, de beste reistijd, paspoort, visum en vaccinaties en nog veel meer handige info & tips!

Informatie Klagenfurt > duur vlucht & vliegtickets zoeken

Vanaf Schiphol of Brussel vlieg je met een rechtstreekse vlucht in 2 uur naar Klagenfurt. Veel vluchten gaan via Wenen en Frankfurt, waardoor de vliegduur drie kwartier langer duurt. Hou ook rekening met de wachttijd tijdens de stop.

Meer informatie over vliegen naar Klagenfurt, de transfer en tips om goedkoop vliegtickets te boeken.

Actuele ticket aanbiedingen voor Klagenfurt

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Informatie Klagenfurt > paspoort en visum

Als je op vakantie gaat naar Klagenfurt heb je een geldige identiteitskaart of een paspoort nodig. Let erop dat beide nog geldig moeten zijn bij thuiskomst. Ook kinderen moeten in het bezit zijn van een eigen reisdocument.

Als je langer dan drie maanden in Klagenfurt wilt blijven, heb je een verblijfsvergunning nodig. Deze kan doorgaans bij de lokale politie worden verkregen. Vraag voor meer informatie de Oostenrijkse ambassade in Nederland naar de voorwaarden.

Handig om te weten is dat het als EU burger niet moeilijk zal zijn een dergelijke verblijfsvergunning te krijgen! Voor meer informatie of online regelen van je visum kan je terecht bij de Ambassade van Oostenrijk.

Informatie Klagenfurt > geldzaken, valuta en fooien

In Oostenrijk wordt betaald met euro. In Klagenfurt zijn voldoende pinautomaten te vinden, geld opnemen kan ook bij de banken. De openingstijden verschillen per filiaal. In grotere steden houden ze zich vaak aan de openingstijden van de andere winkels.

Fooi geven is in Klagenfurt meer een gewoonte dan bij ons. De fooien zijn over het algemeen ook wat hoger. In een restaurant of aan de taxichauffeur geef je zo'n 10 procent fooi. Bij een hoge rekening in een restaurant kan je ongeveer 5 tot 10 procent fooi geven.

Informatie Klagenfurt > gezondheid & vaccinaties

De gezondheidszorg in Oostenrijk is van een hoog niveau en de artsen zijn hoog opgeleid. Er zijn in Klagenfurt voldoende arsten en apotheken te vinden. De apotheken zijn afwisselend 's nachts en op zondagen geopend.

Het kraanwater in Klagenfurt is van goede kwaliteit en gewoon drinkbaar.

Voor een bezoek aan Klagenfurt heb je geen vaccinaties nodig.

Informatie Klagenfurt > telefoneren

Bellen vanuit je hotel of pension in Klagenfurt is bepaald niet goedkoop. Het is goedkoper om te bellen vanuit een telefooncel. Deze zijn in Klagenfurt voldoende aanwezig.

Over het algemeen kan je vanuit Klagenfurt goed bellen met je mobiele telefoon, dit verschilt echter per provider.

Belangrijke telefoonnummers: algemeen alarmnummer 112, brandweer 122, politie 133, reddingsdienst 144 en de wegenwacht 120.

Het landennummer als je van Nederland naar Oostenrijk belt is 004. Als je van Oostenrijk naar Nederland belt toets je eerst 0031 en daarna het telefoonnummer. De eerste nul laat je dan weg.

Informatie Klagenfurt > praktische info & tips

Beste reistijd - Een bezoek aan Klagenfurt is het gehele jaar door aantrekkelijk. Door de nabije ligging van de Alpen kan je er zowel gedurende de zomer als winter prima verblijven. 

Tijdverschil met Nederland - Er is geen tijdverschil

Taal - Er wordt onder andere Duits, Sloveens, Kroatisch en Hongaars gesproken

Voltage - 220 volt

Actuele ticket aanbiedingen voor Klagenfurt

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix € 29,50
NS International € 0,00
Transavia Holidays € 10,00 Naast de reserveringskosten is er een verplichte toeslag van € 2,50 calamiteitenfonds per boeking. € 10 voor de SGR Heffing
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews