De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Het 'Laatste Avondmaal' is niet alleen een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Milaan maar tevens een van de meest bezochte schilderijen ter wereld!

Bezienswaardigheden Milaan

Bezienswaardigheden Milaan
Milaan is rijk aan tal van interessante bezienswaardigheden. Wil je weten wat je zeker moet bezoeken tijdens je citytrip? Bekijk dan onze bezienswaardigheden Milaan top 10! 

Bezienswaardigheden Milaan? Bespaar tips!

Wil jij voordelig alle bezienswaardigheden van Milaan bezoeken? Ga voor de Milan Pass en profiteer van gratis reizen met de Hop-on-hop-off Bus Tour en hebt gratis toegang tot vele attracties in Milaan!

De Milaan Pass koop je online bij excursie organisatie GuideAndGo.com. Naast de city passen vind je hier nog veel meer leuke excursies, tours en voordelige tickets voor attracties en musea in Milaan.

Op excursie in Milaan? Basilica di Sant'Ambrogio en de Dom

De Basilica di Sant'Ambrogio is gesticht door de beschermheilige van de stad; St. Ambrosius. De kerk kent een lange geschiedenis en is, na schade te hebben opgelopen in de Tweede Wereldoorlog, prachtig gerestaureerd. Het is een prachtig gebouw wat zeker de moeite waard is om te bezoeken.

De kathedraal van Milaan, Duomo Santa Maria Nascente, is een prachtig imposant gebouw! Dit gebouw staat in het hart van Milaan op het Domplein en is absoluut een must see! Je kunt zelfs het dak op en genieten van het uitzicht over Milaan.

Basilica di Sant'Ambrogio, Piazza Sant'Ambrogio, Milaan
Entree: gratis
Metro: halte S. Ambrogio.

Duomo, Piazza del Duomo, Milaan
Entree: circa 4.00 euro
Metro: 1 en 3 (Duomo)

Da Vinci's meesterwerk in de Santa Maria della Grazie

In de refter van de Renaissancekerk, de Santa Maria della Grazie, vind je Da Vinci’s meesterwerk ' Het Laatste Avondmaal’. Maar niet alleen dit is een prachtig kunstwerk, de kerk zelf is ook erg imposant en mooi!

Tip: Reserveer op tijd om het schilderij van Da Vinci te bewonderen! Het is er vaak erg druk en er zijn lange wachttijden.

De Santa Maria della Grazie, Piazza Santa Maria delle Grazie, 2, Milaan.
Entree: circa 6.50 euro
Tram: 20, 24, 29, 30

Prachtige voorstellingen in Teatro alla Scala

Teatro alla Scala, het beroemdste operagebouw ter wereld, bevind zich in Milaan! Van buiten sober, maar het interieur is adembenemend. In dit indrukwekkende theater uit 1778 worden opera’s en balletten opgevoerd van de belangrijkste componisten ter wereld als Bellini, Puccini, Toscanini en Callas. Wil je een voorstelling bijwonen? Wees er dan op tijd bij!

Theatro alla Scala, Piazza della Scala 1. Milaan.
Metro: 1 en 3 (Duomo).
Tram: 1 (Teatro alla Scala)
Voor kaartjes: +39 02 7200 3744

Het stadion van Milaan: San Siro

San Siro is het voetbalstadion van Milaan, dat gedeeld wordt door de voetbalclubs AC Milan en Internazionale. Tijdens een rondleiding in het San Siro stadion, tegenwoordig Giuseppe Meazza geheten, kan je met eigen ogen zien waar de voetbaltoppers douchen. Tijdens de rondleiding mag je zelfs het veld op en krijg je toegang tot het museum.

Tip: Beleef het echte Milaan en maak een wedstrijd van AC Milaan of Inter Milaan mee.

San Siro, Via Piccolomini 5, Milaan. 
Entree: circa 12.50,- voor volwassen en 10.00,- voor kinderen onder de 18.
Metro: 5 (San Siro, San Siro Ippodromo)
Tram: 16 (San Siro)

Een bijzondere vorm: Torre Velasca

Ten zuiden van de Duomo van Milaan ligt wolkenkrabber Torre Velasca. Met zijn 106 meter hoog geen kleintje. Dit is hét symbool van het naoorlogse Milaan en is gebouwd in de jaren '50. De architectuur is geinspireerd door Middeleeuwse bouwstijlen waarin ook aspecten terug te vinden zijn van het Castello Sforzesco. Het gebouw heeft een bijzondere vorm, de bovenste verdiepingen zijn breder dan de onderste! Op de onderste verdiepingen zijn winkels gevestigd.

Torre Velasca, Piazza Velasca 5. Milaan.
Metro: Lijn 3 (Missori)
Tram: 12, 15, 16, 24 en 27

Picknicken en rust in Parco delle Basiliche

Het Parco delle Basiliche ligt tussen de basilieken van San Lorenzo en Sant'Eustorgio, vandaar ook de naam. Een andere benaming is het Piazza della Vetra. Een heerlijk groen park om even doorheen te wandelen. Je kunt hier ook heerlijk picknicken.

Parco della Basiliche, Piazza Vetra, Milaan.
Tram: Lijn 3
Bus: 94

Romantisch genieten in Parco Sempione

Het Sempione park is een in romantische stijl opgetrokken park met Engelse accenten. Het park is erg populair bij de inwoners van Milaan.
Aan de rand van het park staat het schitterende kunstpaleis ontworpen door Giovanni Muzio. In het park kun je genieten van de prachtige fontein 'dei Bagni Misteriosi' van de hand van De Chirico en van de mooie zeemeerminnenbrug. 

Tip: In het park vind je een oud aquarium. Dit is zeker de moeite waard om te bezoeken! Ook zijn er in de lente- en zomermaanden veel evenementen en festivals in dit park.

Sempione Park, Piazza Castello, Milaan.
Metro: Lijn 2 (Cadorna).
Tram: 1, 3, 4, 12, 14, 20, 27, 30
Bus: 43, 57, 61, 70, 94

De Vredesboog aan het Parco Sempione

Aan het Sempione park grenst de Arco della Pace, de boog van de vrede. In 1801 werden de fortificaties van het Castello Sforzesco verwoest door Napoleon. Zodoende ontstond er een grote ruimte voor het Piazza Sempione, maar er moest ook een monument komen om de ingang van de stad te markeren.

De bouw van de boog begon in 1807 en was pas klaar in 1838. De boog is verder versierd met het beroemde 'Sestiga della Pace' (Vredeswagen) en omringd door vier standbeelden.

Arco della Pace, Corso Sempione. Milaan.
Bus: 70, 81, 116
Tram: 1 (Arco della Pace)

Moderne toren in Milaan: Pirelli wolkenkrabber

De Pirelli wolkenkrabber is gebouwd in 1959 en ontworpen door architect Nervi. Deze 127 meter hoge toren wordt in de volksmond ook wel il Pirellone genoemd. Voor 1959 stond hier de eerste Pirelli fabriek ooit, deze werd verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het ontwerp van de Pirelli toren is erg bijzonder. Wat vooral opvalt, is dat het gebouw enorm smal is.

De Pirelli wolkenkrabber, Piazza Duca d'Aosta 5, Milaan
Metro: MM2 / MM3 Stazione Centrale
Tram: 2, 5, 9, 33

Een oude begraafplaats in het centrum: Cimitero Monumentale

Het enorme Cimitero Monumentale complex is rijk aan historische en artistieke monumenten. Het centrale gebouw van de begraafplaats is ontworpen door Maciachini en is gebouwd in de periode 1860 – 1897. 

Het is opgetrokken in een neo-middeleeuwse stijl maar er zijn duidelijke Toscaanse en Venetiaanse stijlkenmerken te ontdekken.

De rijkheid van de kapellen en de grafmonumenten maken deze begraafplaats tot een soort van openluchtmuseum waar het accent ligt op hedendaagse Italiaanse standbeelden en architectuur.Aan te raden aan liefhebbers van de Italiaanse architectuur dus. De toegang is gratis.

Cimitero Monumentale, Piazza Cimitero Monumentale, Milaan.
Bus: 70, 71

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews