De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Muscat niet alleen de kleinste, maar ook één van de schoonste hoofdsteden ter wereld is?

Voorpret

Om in de stemming te komen voor je reis naar Muscat: luister naar de Arabische klanken op de cd 'Al Tarab-Muscat Ud Fest'.

Muscat

Vakantie in Muscat? De hoofdstad van Oman is geweldig gelegen aan een 50 km lang zandstrand. Een aantrekkelijke bestemming voor zon, zee & strand op vakantie wil combineren met een stuk cultuur. Daarnaast is Muscat een gewilde vakantiebestemming onder duikers. 

 

In deze Oman reisgids tref je de nodige vakantie Muscat tips. Van praktische info als vliegticket Amsterdam Muscat vergelijk, visum vereisten en vakantie in Muscat & Dubair combineren tot de bezienswaardigheden die je beslist moet bezoeken tijdens je vakantie in Muscat!

Vakantie Muscat & Muscat + Dubai tips

Voor een vakantie in Muscat heb je de keuze uit hotels in elke prijsklasse, van budget tot super de luxe. De site met de meeste keuze aan vakantie reizen Muscat (en meestal de goedkoopste aanbiedingen) is het van oudsher Amerikaanse Trivago. Hier kan je zelf je ideale Muscat vakantie samenstellen door goedkope tickets te combineren met hotels naar keuze.


Als je voor een nachtje de levenswijze van een echte sjeik wilt ervaren, overnacht je in het Al Bustan Palace Hotel. Geopend in 1985, heeft het Al Bustan Palace Hotel in Muscat de reputatie als beste hotel in het Middenoosten en één van de mooiste hotels ter wereld. NB: de achtste verdieping van het  Al Bustan Palace hotel, wordt exclusief gebruikt door de Sultan van Oman. Aanbiedingen van dit hotel tref je regelmatig op Expedia. maar ook al is het je te kostbaar om te slapen - ga er minimaal thee drinken - een ervaring!


Aanrader: Travelnauts waar je vakanties in Muscat met kindvriendelijke hotels treft.

Actuele ticket aanbiedingen voor Muscat

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Meer Muscat vakantie tips

Zoals je hierboven ziet kan onze nationale carrier KLM met de vliegticket acties tegenwoordig aardig concurreren. terecht. Er zijn maar liefst 7 vluchten per week naar Muscat met KLM.


Vakantie in Muscat + Dubai combineren
 Dubai is ongeveer 4,5 uur rijden vanaf Muscat. Een ontspannen rit door een  mooi stuk woestijn en over prima wegen.


Vakantie Muscat tip
: Heb je ook een hotel of auto in Muscat nodig? Dan is het waarschijnlijk voordeliger om deze twee tegelijk te boeken via een megasearcher als Trivago waar je goedkope vliegtickets en hotels in Muscat tot je ideale reis kunt combineren.  Lees ook: tips voor reizen en vliegen naar Oman

Reis naar Muscat? City Tour tips!

Tijdens bezoek aan Muscat kun je o.a. de oude stadsdelen bezichtigen waar het Paleis van de Sultan gelegen is. Ook is het mogelijk om een bezoek te brengen aan de levendige groente- en vismarkt (Muttrah Souq). Denk bijvoorbeeld aan het inplannen van het Bait Zubair Museum in je programma om het culturele erfgoed van Oman te bekijken. Of het Biologisch Museum waar je de flora en fauna van Oman kunt ontdekken.


Maar Muscat is ook heerlijk om meerdere dagen vakantie door te brengen. Muscat is opmerkelijk groen met veel openbare parken en bloemperke. De kust, met het plechtige paleis van de Sultan, gevestigd tussen steile rotsachtige heuvels, biedt een spectaculair gezicht, vooral bij nacht.
Verder zijn bezoeken aan de Grand Mosque Muscat en de Muttrah Souq absolute aanraders (zie onder).

Grand Mosque Muscat

De Grand Mosque Muscat is de grootste moskee van Oman en één van de mooiste van de wereld. De moskee bestaat uit een Islamitisch centrum dat uitgerust is met de recentste technologieën en een reusachtige bibliotheek met 20.000 boeken . Ook omvat de grote moskee van Muscat Islamitische objecten van overal uit de Islamitische wereld.

De Grand Mosque Muscat heeft 5 minaretten, lijkend op de vijf pijlers van de Islam. De koepel is 50 meter hoog. Het volledige complex heeft een totaal gebied van 416.000 m². Een bezoek aan de Grand Mosque Muscat mag zeker niet op je programma ontbreken.

Dubai Muscat Sailing Race

De Dubai Muscat Sailing Race begint in Dubai. Voordat deze 540 km race in Oman aankomt, vaart de indrukwekkende botenvloot eerst door de beroemde zeestraten van Hormuz. Vervolgens door de vrij ondiepe wateren van de Arabische Golf. En naderhand door de diepe wateren van de Indische Oceaan.

De Dubai Muscat Sailing Race werd voor het eerst gehouden in 1992. De race groeit nog steeds in populariteit, met rond 30 deelnemers die er elk jaar bijkomen. Het is een leuk evenement, aangezien er een aantal opzichtige jachten voorbij komen. De Dubai Muscat Sailing Race eindigt in Marina Bandar Al Rhowdha in Muscat.

Visum Muscat

Met een toeristen visum kan je 3 weken op vakantie naar Oman en eventueel is dit lokaal verlengbaar. Je kunt het visum op de luchthaven van Muscat kopen, maar dat is 2x zo duur als het vooraf thuis regelen! Voor meer informatie en het regelen van je visum voor je vakantie in Muscat kan je terecht bij de ambassade van Oman.

Actuele ticket aanbiedingen voor Muscat

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Cheaptickets.nl € 29,09 Administratiekosten zijn €27,- bij 1 vliegticket of €29,- bij gelijktijdige reservering van 2 of meer vliegreizen.
Tix € 29,50
KLM € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024

Bekijk aanbiedingen van:

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews