De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De zon gemiddeld twee keer zo vaak schijnt op Terschelling als in de rest van Nederland.

Voorpret

Bezoek ook het jaarlijkse Oerol festival op Terschelling, mega populair bij jongeren uit heel Nederland!

Terschelling

Terschelling

Terschelling is het op een na grootste Waddeneiland en ongeveer 30 kilometer lang. Het eiland bestaat voor 80% uit natuurgebied heeft 70 kilometer fietspad en telt vijftien dorpen. De veerboot komt aan in West-Terschelling. Hier staat ook de beroemde vuurtoren Brandaris. Aan de oostkant van het eiland ligt het beschermde natuurgebied "De Boschplaat". vind hier meer info en Terschelling vakantie tips.

Terschelling vakantie | Terschelling must do's

Naar Terschelling? Vakantie op dit Waddeneiland kun je niet zonder leuke activiteiten voorbij laten gaan. Het is immers een van de meest populaire bestemmingen aan de Nederlandse kust.

Cranberry proeverij - Bezoek tijdens je verblijf op Terschelling de cranberryproeverij. Deze bes is in 1840 aangespoeld en groeit sindsdien op het eiland. Van 1 mei tot 1 november houdt de cranberryfabriek in Formerum iedere werkdag om 14.00 uur presentaties en proeverijen.

De Strandbus - Tijdens de strand excursie met de strandbus krijg je uitleg over het kustbeheer en het onderhoud van de natuur op Terschelling. Je rijdt over het strand, door de duinen en langs het strand. De rit start bij de Walvis (groene strand) in West-Terschelling.

Paardrijden - Wil je op een andere manier genieten van de natuur? Ga dan paardrijden op het strand en in het bos. Je kunt verschillende ritten maken. Bijvoorbeeld tochten van een paar uur of een dagtocht. Ook zijn er speciale ponytochten voor kinderen. Het maakt niet uit of je gevorderd of beginner bent.

Oerol festival - Oerol betekent overal. In de maand juni staat Terschelling tien dagen in het teken van het Oerol festival. Iedere dag zijn er dan veel verschillende dans, muziek en theatervoorstellingen. In 2011 kun je Oerol bezoeken van 17 tot en met 26 juni.

Rock en Rollstreet - Houd je van Rock en Roll muziek? Bezoek dan het eerste weekend van september het Rock en Roll festival in Midsland. Het hele dorp staat in het teken van de fifties met kleding, oldtimers, solexen en muziek.

Vakantieparken Terschelling | Landal GreenParks

Op zoek naar vakantieparken Terschelling? Op het één na grootste Waddeneiland van Nederland vind je twee vakantieparken van Landal GreenParks.

Landal Schuttersbos is een van de nieuwere parken van Landal en ligt direct aan het bos en de duinen. Het ligt op 6,5 km van de haven van Terschelling-West.

Op zoek naar luxe? Boek dan een appartement in het Landal Résidence Terschelling, hier vind je alle luxe onder één dak. Je kunt kiezen uit 2 types: de comfort en de luxe. In de luxe appartementen zit een privé sauna.

Vakantie Terschelling | Huisje, hotels of camping?

Hotels, campings of een vakantiehuis op Terschelling zijn allemaal voorzien van 1, 2, 3, 4 en 5 sterren. Deze classificatie geeft de kwaliteit van sanitaire voorzieningen, terreininrichting en / of hotel faciliteiten weer.

Terschelling heeft een groot aanbod aan vakantiehuisjes. Ook hotels zijn er volop. De meeste hotels liggen in of bij het dorp West-Terschelling. Een enkel hotel ligt aan zee. In het seizoen verhuren hotel- en pensionhouders in Terschelling in de regel een hotelkamer voor minimaal 3 nachten. Op zoek naar een aanbieding van een leuk hotel? Bij Trivago vind je alle hotels op Terschelling in een handig overzicht. En op de website van Hotel Specials staan regelmatig erg aantrekkelijke aanbiedingen voor vakantie op Terschelling!

Vakantie op Terschelling > bezienswaardigheden

1. Zeevaart excursie Terschelling: Heb je altijd al eens op de brug van een groot zeeschip willen staan? Maak dan een tocht in de simulator van het Maritiem Instituut Willem Barentsz. Je maakt tijdens deze excursie ook een rondvaart met een reddingsboot. Kaartverkoop alleen bij de VVV in West-Terschelling.

2. ’t Behouden Huys: In dit gemeentelijke cultuur-historische museum zie je de Terschellingse geschiedenis, cultuur en zeevaart met vaste en wisselende exposities. Het museum is gevestigd in twee commandeurs woningen in West-Terschelling. Dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

3. Natuurmuseum en zeeaquarium: Bekijk in het zeeaquarium meer dan vijftig soorten vissen uit de noord- en Waddenzee! In het natuurmuseum kun je een vaste presentatie over het ontstaan van Terschelling bekijken. Ook is er een wisselende expositie en een film- en lezingenzaal.

De boot naar Terschelling

Met rederij Doeksen vaar je vanaf Harlingen naar Terschelling. Je kunt kiezen tussen de reguliere dienst en de sneldienst. De overtocht met de reguliere dienst duurt 2 uur. Je kunt je bagage op een van de bagage- wagens zetten. Met de sneldienst ben je er in 45 minuten. Iedereen neemt zelf zijn bagage mee op de boot, daar zijn speciale rekken aanwezig. Je mag je auto of fiets meenemen maar je moet wel van tevoren reserveren. Fietsen en auto’s kunnen alleen mee op de reguliere boot en niet op de sneldienst. Bij rederij Doeksen kun je ook goedkope overtocht tickets kopen. Vanaf de zomer van 2011 beschikt ook deze rederij over een boot met plaats voor auto's en fietsen.

Vakantie Terschelling > Meer vakanties in eigen land

Op deze pagina over Terschelling vind je veel info voor het plannen van een weekendje of een heerlijke vakantie op Terschelling. Of je nu denkt aan een actieve vakantie of een vakantie aan het strand. Maar zo zijn er in eigen land nog veel meer plekken waar je een fijne vakantie kunt beleven. Kijk maar eens in deze reisgids voor de leukste vakantietips voor een vakantie in Nederland.

Ben je op zoek naar een vakantie in eigen land aan de kust? Lees dan deze tips & aanbiedingen voor vakantie in Nederland aan Zee.

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews