De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Budget deals

Top Tips Per Type

Leuke familievakantie? Denemarken is favoriet!

familievakantie denemarken

Zoek je een leuke familievakantie? Denemarken is familiebestemming bij uitstek! Kids leven zich uit in het land van de Vikingen: ontdek historische monumenten, prachtige natuur en meer dan 30 attractie parken. Dit jaar nog spannender: Legoland lanceert een spectaculaire nieuwe attractie, Polar Land, mét een wereldprimeur achtbaan!

Dit jaar een leuke familievakantie dichtbij huis? Denemarken is ontzettend leuk voor vakanties de kinderen: het is het land waar de sprookjes van Hans Christiaan Andersen tot leven komen en de Vikingcultuur tot de verbeelding spreekt. Bezoek kastelen, verken de natuur, vier vakantie aan de kindvriendelijke (zand)stranden en in de leukste Deense pretparken!

Denemarken: familievakantie naar de leukste attractieparken!

Denemarken staat bekend als specialist op het gebied van attractie- en pretparken; er zijn er meer dan dertig! Net buiten Kopenhagen ligt het oudste park ter wereld: attractiepark Bakken. Dit pretpark uit 1583 (!) trekt miljoenen bezoekers en is het twee na drukst bezochte pretpark van Denemarken. Pretpark Tivoli is het meest bezochte park waar kids zich vermaken in de reusachtige speeltuin en doldwaze attracties.

Het beroemdste pretpark van Denemarken is natuurlijk LEGOLAND®. Met in totaal 50 miljoen legosteentjes zijn de grootste en gekste bouwwerken gecreëerd! LEGOLAND® ligt in Billund waar je ook het familievakantie resort Lalandia vindt. In mei verwacht het park het nieuwe spectaculaire Polar Land te openen: een nieuw stuk park van 12.000m2 met o.a. de Polar X-plorer, de eerste achtbaan ter wereld die een vrije val van vijf meter combineert met een ritje langs indrukwekkende pooldieren!

Actieve gezinsvakantie Denemarken? Heerlijk fietsen & wandelen

Denemarken is heerlijk voor liefhebbers van actieve vakanties en absoluut een super bestemming voor fietsvakanties, wandelen en waterpret met kinderen. Het landschap is prachtig om doorheen te fietsen en wist je dat Denemarken een eigen fietskeurmerk heeft? Het land beschikt over wel 10.000 km in kaart gebrachte fietspaden en er zijn veel fietsverhuurders. Tijdens een wandeling door de Deense natuur is het leuk om fossielen te zoeken of een zeehonden & elanden speurtocht te doen met het hele gezin.

Denemarken: kids op bezoek bij de Vikingen in Ribe!

Door heel Denemarken vind je veel Viking monumenten die geweldig tot de verbeelding spreken! Bezoek het aller oudste plaatsje van Denemarken: Ribe. Dit dorp werd rond 700 gesticht door de Vikingen en in het Vikingcentrum is die bijzondere tijd gereconstrueerd! Ribe is in alle opzichten een leuke plek voor een gezinsvakantie. Wil je hier verblijven dan raden wij de vakantiehuisjes Ribe Byferie aan, op loopafstand van het centrum en vlakbij de kust van zuidwest Denemarken!

Family fun: de leukste familievakanties in Denemarken

Bovengenoemde vakantieparken, vakantiewoningen, maar ook complete rondreizen boek je bij Scandinavie specialist Buro Scandinavia. Hier tref je leuke aanbiedingen voor kindvriendelijke vakanties & rondreizen door Denemarken. Onze tips voor leuke, vriendelijk geprijsde familievakanties: vanaf 359,- p.p. boek je de 15-daagse vakantiewoningen rondreis Torben inclusief overtocht + LEGOLAND® entree! Ook leuk: rondreis Rikke neemt je mee langs historische stadjes waaronder Ribe met haar Vikingcentrum!

Naar boven Bookmark pagina | Print pagina

Gerelateerde artikelen

Bekijk aanbiedingen van: