De kerstmarkt in Bremen

De kerstmarkt in Bremen

De gezellige kerstmarkt van Bremen in Duitsland is een erg leuk dagje weg. Leuke kerstspulletjes kopen, glühwein drinken of genieten van een kop warme chocolademelk om alvast in de kerstsfeer te komen doe je in Bremen!

Kerstmarkt Bremen, de mooiste van Duitsland?

Rond het stadhuis van Bremen vind je elk jaar een erg gezellige en grote kerstmarkt met meer dan 170 kerstkraampjes! De feestelijke verlichting op de winkels en rondom de kraampjes maakt de kerstmarkt erg gezellig in de donkerste maand van het jaar. Er wordt wel gezegd dat Bremen een van de mooiste kerstmarkten van Duitsland heeft! In de reisgids kerstmarkten in Duitsland hebben we de beroemdste Duitse kerststeden verzameld.

Op de kerstmarkt in Bremen worden, zoals op elke kerstmarkt, kerstboomversieringen en andere leuke hebbedingetjes voor de kerst verkocht. Of je nou op zoek bent naar kerstballen, engelenhaar, handgesneden kerststallen of trek hebt in een echte Duitse bratwurst: je vindt het allemaal op de kerstmarkt!

Je kunt op de kerstmarkt genieten van een kop glühwein terwijl je opwarmt bij het vuur of proef een van de lekkere Duitse kersthapjes. Ook erg leuk zijn de orgelconcerten, sprookjes en theatervoorstellingen die op de kerstmarkt worden gehouden.

Naar de kerstmarkt in Bremen? Boek een arrangement!

Met de trein naar Bremen Er vertrekken maar liefst 7 snelle hispeed treinen per dag naar Bremen. Met de trein naar Bremen is zeker met de kerst veel comfortabeler en je hebt tenminste ook geen last van parkeren in Bremen (duur en druk). Tip: voor de hispeed trein wel vooraf je treinkaartje reserveren op www.nsinternational.nl/bremen!

Met een busreis naar de kerstmarkt van Bremen Je kunt met de auto of trein op eigen houtje naar Bremen, maar het is net zo makkelijk om met een georganiseerde busreis mee te gaan. O.a. bij Peter Langhout Reizen tref je veel kerstshopping busreisjes naar Duitsland waarbij je meerdere steden kunt combineren. Reken voor een dergelijke kerstmarkt trip met vanaf prijzen van circa 140,- (incl hotel en busreis). Wij verzamelden alle kerstmarkt busreizen in een artikel!

Aanbiedingen kerstmarkt arrangementen naar Bremen: aanbiedingen voor een sfeervol hotel in Bremen nabij de kerstmarkt? Eén van onze favorieten is het Residence Hotel in hartje Bremen. Dit hotel en veel meer aanbiedingen voor hotels in Bremen tref je bij Hotelspecials

Bremen kerstmarkt tip: kerstcadeautjes shoppen

Voor de echte winkelfanaten is Bremen fantastisch! Naast grote warenhuizen en luxe boetieks, tref je veel leuke kleine speciaalzaken in het oude stadscentrum. Lang verhaal kort: in Bremen kan je winkelen totdat je er bij neervalt en het is dan ook een geweldige stad om zoek te gaan naar het perfecte kerstcadeau.

Tip voor met de kids: de Bremer Stadsmuzikanten

Bremen staat bekend om de Bremer stadsmuzikanten. Dit sprookje van de gebroeders Grimm, over een ezel, hond, kat en haan werd door beeldhouwer Gerhard Marks in 1953 vastgelegd op een bronzen beeld, met de 4 dieren.

Elke zaterdag en zondag hoor je om 18.00 uur kerstmuziek vanaf het balkon van het stadhuis en er is elke dag om 17.00 uur een opvoering van het sprookje te zien! De opvoering vindt plaats op het Ansgarikirchhof.

Data kerstmarkt Bremen 2015

Je kunt de kraampjes vol met kerstspulletjes, heerlijke Duitse hapjes en prachtige verlichting op de kerstmarkt in Bremen bewonderen van donderdag 27 november tot en met dinsdag 23 december 2015. De kerstmarkt is dagelijks geopend van 10.00 tot 20.30 uur en op zondagen van 11.00 tot 20.30 uur.

Meer leuke tips om alvast in de kerstsfeer te komen!

Kijk zeker ook even op onderstaande pagina's voor leuke tips en speciale aanbiedingen voor een weekendje weg in kerstfeer!

Of check voor een compleet overzicht de Top 20 leukste kerstmarkt tips.

Op zoek naar aanbiedingen voor leuke weekend trips in binnen- en buitenland? Aanbiedingen top 15

Top 3 reisorganisaties

Budget deals

 • De leukste deals tot € 50
 • De leukste deals tot € 250
 • De leukste deals tot € 500
 • De leukste deals tot € 1250
 • De leukste deals tot € 5000

Top Tips Per Type

 • Romantische tips
 • Stedentrips tips
 • De luxe tips
 • Zon en strand tips
 • De leukste wintersport deals
 • De leukste cruise deals
 • Avontuurlijke tips
 • Actieve tips
 • Gastronomische tips

Wist je dat...

Restaurant De Ratskeller in Bremen heeft de oudste wijnkelder van Duitsland.

Voorpret

Op zoek naar een bijzondere kerstmarkt? Nog noordelijker vind je de kerstmarkt van Kopenhagen; weer heel anders dan de Duitse variant!