De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Backpacken in Thailand

Backpacken in Thailand

Thailand is de ideale bestemming om te backpacken. Het land heeft veel te bieden; van mooie stranden en indrukwekkende steden tot prachtige tempels. Maar de belangrijkste reden is dat het verblijf in Thailand goedkoop is. Bovendien is het land van de glimlach goed bereisbaar.

Wil je een reis naar Thailand gaan maken? Lees dan eerst de handige tips en nuttige informatie over backpacken in Thailand, het vervoer, de accommodaties en over de full-moon party, die je als backpacker in Thailand zeker niet mag missen!

Backpacken in Thailand

Thailand is naast Australie de favoriete bestemming van backpackers. De reden hiervoor is dat Thailand makkelijk bereisbaar is. De inwoners zijn vriendelijk,de infrastructuur is goed en het eten en verblijf is goedkoop.

Daarnaast valt er genoeg te beleven in het land. Thailand kent immers adembenemende stranden, prachtige tempels en indrukwekkende steden, zoals Bangkok en Chiang Mai. Bovendien is het erg interessant om kennis te maken met de boeddhistische cultuur.

Backpacken Thailand: backpacker accommodaties

Verblijf in Thailand is erg goedkoop. Het goedkoopst is een overnachting in een sfeervol guesthouse. Ook betaalbaar zijn de middenklasse hotels; die bieden veel waar voor je geld. Ze zijn comfortabel, maar minder sfeervol dan de guesthouses.

Kamperen is in Thailand niet gebruikelijk. Campings kom je in Thailand dan ook niet tegen. Wel is het mogelijk je tent op te zetten in een Thais nationaal park.

Het is een aanrader om lid te worden van de Thai Youth Hostel Association. Zij hebben hostels verspreid over heel Thailand en members krijgen korting op overnachtingen. Een overnachting kost gemiddeld zo'n 400 Baht (8 euro).

Tip: Laat je nooit door een taxi-chauffeur of gids wijs maken dat een hotel volgeboekt is. Zij brengen je namelijk vaak naar een ander hotel, waar zij commissie over ontvangen!

Goedkoop vliegen naar en vervoer in Thailand

De vlucht naar Thailand Het duurste van je backpack vakantie in Thailand is de vlucht. Toch kan je ook die redelijk voordelig regelen als je tenminste een beetje de weg weet. Hier tref je info voor vliegen naar Thailand en om een goedkoop ticket naar Thailand te vinden. Of misschien weet je al waar je heen wilt vliegen. Als je een vliegticket Phuket zoekt, kijk dan hier!

Openbaar vervoer in Thailand is goed geregeld. Er rijden regelmatig bussen, die spotgoedkoop zijn. Iets duurder, maar nog steeds betaalbaar is de trein. Voor de wat langere afstanden kun je dan ook het beste voor dit comfortabele vervoersmiddel kiezen.

Om tijd te besparen kun je kiezen voor een binnenlandse vlucht; ook die zijn betaalbaar. Als je helemaal geen geld wilt uitgeven, is liften in Thailand ook een optie.

Wil je meer weten over het vervoer in Thailand? Kijk dan eens op onze pagina over reizen in Thailand.

Kosten levensonderhoud in Thailand

Het verblijf en het eten in Thailand is erg goedkoop. Hieronder vind je een aantal gemiddelde prijzen:

Overnachting in een hostel: € 8,00.
Thaise maaltijd: € 1, 00
Westerse maaltijd (bijv. friet en hamburger): € 4,00
Koffie: € 0,40
Thais biertje: € 1,00
Heineken: € 1,50
Mixdrankje: € 2,50
Pakje Marlboro: € 1,20

Een backpacker geeft gemiddeld ongeveer € 25,00 per dag uit, maar dat kan als je wilt nog goedkoper. Als je bijvoorbeeld in een hostel slaapt met meerdere personen op een kamer, betaal je soms slechts € 2,50.

Tip: Neem niet te veel kleding mee, want je kunt in Thailand goedkoop kleren kopen.

Full moon? party!

In Thailand valt veel te zien en te beleven, maar een echte aanrader is een bezoek aan een Full Moon Party is een echte aanrader. Vooral onder backpackers is dit fenomeen zeer geliefd. Als backpacker mag je Thailand dan ook eigenlijk niet verlaten zonder een bezoekje aan dit bruisende feest.

Elke maand wordt er op het eiland Koh Pha Ngan onder de volle maan gedanst en gefeest door duizenden vrolijke mensen. Het strand van Hat Rin is dan omgetoverd tot een gigantische party arena met blacklights en bekende DJ´s.

Loop met je blote voeten door de branding en drink wodka met sap uit een emmer, terwijl je luistert naar techno, house, reggae of een van de vele andere muziekstromingen. Er klinkt namelijk om de 50 meter andere muziek.Het feest duurt tot 14:00 uur de volgende middag. De rest van de dag ligt het strand vol met mensen die hun roes uitslapen. 

Tip: Regel je accommodatie van tevoren, want anders is er in de wijde omtrek geen verblijfplaats meer te vinden.  

Geen volle maan? Daar hebben ze wat op gevonden in Thailand. Iets minder uitgebreid, maar nog steeds erg gezellig: half moon party!

Werken in Thailand

Als je in Thailand wilt werken, moet je beschikken over een werkvergunning. Werken zonder werkvergunning in Thailand is strafbaar en kan zelfs leiden tot arrestatie en deportatie. Een werkvergunning kan alleen aangevraagd worden door de werkgever. Dit is echter niet zo eenvoudig als het lijkt; niet iedereen komt zomaar in aanmerking voor een vergunning. Je moet er rekening mee houden dat het voor iemand met weinig werkervaring erg moeilijk zal zijn.

Visum Thailand

Als je langer dan 30 dagen in Thailand blijft moet je een visum aanvragen. De kosten van een visum voor Thailand bedragen circa 35,- euro. Meer informatie kan je vinden bij de ambassade van Thailand

Budget deals

Top Tips Per Type