De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Van 13 tot 15 april wordt het Thaise Nieuwjaar, Songkran, gevierd. Tijdens dit feest mag iedereen elkaar nat gooien met water

Voorpret

Lees het boek De glimlach achter opwindend Thailand. In dit boek lees je alles over de tradities en normen en waarden in Thailand. Met handige tips voor toeristen.

Informatie Thailand

Informatie Thailand

Op vakantie naar Thailand? Hier tref je praktische informatie voor reizen naar Thailand o.a. m.b.t. de vlucht, de beste reistijd, paspoort, visum en vaccinaties en nog veel meer handige info & tips!

Thailand visum en reisdocumenten informatie

Een geldig paspoort is een vereiste als je naar Thailand gaat! Je paspoort moet tenminste 6 maanden geldig zijn bij aankomst. Je kunt niet met een Europese identiteitskaart naar Thailand. Kinderen van alle leeftijden moeten over een eigen paspoort beschikken.

Als je langer dan 30 dagen in Thailand wilt verblijven, heb je een visum nodig. Voor meer informatie of online regelen van je visum, kun je terecht bij de ambassade van Thailand.

Bescherming tegen Malaria, Thailand.

Tref maatregelen tegen muggen, want er komt in sommige gebieden in Thailand malaria voor. Bedek 's avonds zo veel mogelijk je armen, benen en voeten, smeer een middel met DEET (online te bestellen) erin en gebruik een klamboe, dat is de beste bescherming. Mocht je toch ineens koorts krijgen die langer dan twee dagen aanhoudt, dan moet je een arts raadplegen.

Telefoneren

In de meeste toeristische plaatsen vind je telecommunicatiebureaus, waar je kunt bellen. Dit is een stuk goedkoper dan bellen vanuit je hotel.

Het mobiele netwerk is afhankelijk van je provider op de meeste plekken in Thailand goed te gebruiken. Het bereik is op het platteland uiteraard minder dan in de grote steden. De kosten van mobiel bellen kunnen echter fors oplopen. Bij een langer verblijf in Thailand is het dan ook aan te raden om een Thaise SIM-kaart te kopen.

Enkele belangrijke nummers:
Internationaal toegangsnummer Thailand: 66
Alarmnummer politie/ brandweer: 199
Algemeen alarmnummer: 191
Toeristenpolitie: 1155
Collect call naar Nederland: 00 199 931 1035

Internetcafe's zijn aanwezig in de grote steden en op toeristische plekken. Gemiddeld kost het gebruik van internet 15 tot 40 Baht per uur. (€ 0,30 tot € 0,80)

Informatie Thailand > praktische info en tips

Beste reistijd: november, december en januari

Tijdsverschil Nederland: In de winter is het in Thailand 6 uur later dan in Nederland. Thailand kent geen zomertijd, dus tijdens de zomer in Nederland is het er 5 uur later.

Taal: Thais, Chinees en Maleis

Voltage: 220 volt, maar neem toch voor de zekerheid een wereldstekker mee.

Geldzaken, valuta & fooien

In Thailand betaal je met de Baht. 100 Baht is ongeveer 2 euro, maar de wisselkoers schommelt nogal. Wanneer je pint, heb je een veel betere koers dan wanneer je contant geld wisselt.

In de grote steden en op de meer toeristische plekken vind je pinautomaten. De meeste banken zijn geopend op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 15:30 uur.

Neem voor de zekerheid wel wat contant geld mee voor het geval de pinautomaten storing hebben. Euro's worden bij bijna alle wisselkantoortjes geaccepteerd en ook in hotels kun je vaak geld wisselen.

Betalen met een creditkaart is niet ideaal. Ze worden niet overal geaccepteerd en er wordt veel commissie gerekend op een creditcardbetaling. Bovendien komt er in Thailand veel fraude voor en worden er pasjes gekopieerd.

Fooien zijn niet verplicht, maar worden wel gewaardeerd aangezien de salarissen in Thailand betrekkelijke laag liggen. In restaurants is een fooi van 10% gebruikelijk, in taxi's wordt er geen fooi verwacht en aan kamermeisjes in het hotel geef je gemiddeld 50 Baht per dag.

Gezondheid en vaccinaties Thailand

Inentingen zijn voor Thailand niet verplicht. Toch worden inentingen tegen DTP, geelzucht, en buiktyfus aangeraden. Neem voor advies contact op met je huisarts of de plaatselijke GGD. Mocht je toch ziek worden tijdens je verblijf in Thailand, ga dan naar een ziekenhuis. Deze zijn beter en voordeliger dan een kliniek. De gezondheidszorg in Thailand heeft namelijk een hoge prioriteit.

Om diarree te voorkomen kun je het beste water drinken uit gesealde flessen. Over het algemeen is het veilig om aan straatstalletjes te eten. Kies het drukste stalletje, want daar is de omloopsnelheid het snelst en het eten het verst. En eet hier later op de dag geen vlees meer, het kan namelijk zo zijn dat dat al de hele dag onderkoeld heeft gelegen.

Vakantie Thailand > meer informatie

Thailand on a shoestring? Lees de tips en info voor backpackers en de tips om goedkope ticketsnaar Thailand te bemachtigen. Als zelf je rondreis wilt plannen tref je hier alle info over lokaal vervoer.

Naast de prachtige stad Chiang Mai heeft Thailand nog veel meer te bieden. Zoals het bruisende Bangkok of de eilanden Phuket, Koh Phi Phi of Koh Samui.

Heb je niet veel te besteden? Lees dan ook de budgettips voor een betaalbaar verblijf in Thailand.

Must sees: de Thailand vakantie top 10. Nog veel meer tips voor je vakantie in Thailand tref je in onze online Thailand reisgids.

 

Budget deals

Top Tips Per Type