De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Normandie zijn naam kreeg van de Noormannen? Deze kregen in 911 Normandie in leen van de West-Frankische koning.

Voorpret

Als je een actieve vakantie in Normandie zoekt, is de ANWB Actief en Anders reisgids Normandie erg leuk. Deze Normandie reisgids bevat o.s. 20 verschillende wandeltochten en fietsroutes.

Vakantie Normandie

Vakantie Normandie

Normandie is bekend om zijn mooie natuur, charmante badplaatsen en prachtige kust met hoge duinen. Het is de streek uit Frankrijk van de calvados en de camembert, die bekend staat om zijn uitstekende keuken!

Ook op cultureel gebied en voor een vakantie met kinderen is er in Normandie heel veel te zien en te doen.

Op deze Frankrijk Normandie pagina veel info over de bezienswaardigheden en leuke plaatsen in de Normandie, alsmede actuele aanbiedingen voor een vakantie het huren van een leuk vakantiehuis in Normandie!

Vakantie Normandie > steden & bezienswaardigheden

Eén van de mooiste en meest bezochte plaatsen in Normandie is het huis waar de schilder Monet ooit woonde. Combineer het bezoek met een stop in de stad Evreux, niet ver hier vandaan. De rijk versierde kathedraal is zeer de moeite waard!

Honfleur is een bijzonder charmante stad met een leuke haven, die je zeker niet mag missen. Vlakbij Honfleur liggen de chique badpaatsen van Normandie, Deauville en Trouville waar je gezellig kunt winkelen en heerlijk zeilen of surfen.

Ook Rouen is zeer de moeite waard. Een schitterende stad met prachtige gebouwen en vele mooie vakwerkhuizen. Een andere favoriet is het stadje Granville. Het is prachtig gelegen op een rotspunt aan zee en heeft een erg gezellig centrum. Hier staat ook het Musée Christian Dior. Dit mode museum is gevestigd in het huis waar Christian Dior is opgegroeid.

Bezoek ook het kustplaatsje Etretat in het noorden van Normandie. Je kunt er heerlijke kustwandelingen maken langs de spectaculaire kliffen. De krijtrotsen langs de kust zijn een wonder van de natuur. Deze prachtige omgeving komt zo van een ansichtkaart.

Wat je zeker niet over mag slaan: de Mont Saint-Michel, één van de mooiste en meest gefotografeerde plaatsen in Frankrijk. Meer informatie over Mont Saint Michel.

Tip: in augustus is in de Pays d'Auge, een van de mooiste streken van Normandie, een erg aantrekkelijk muziek festival Les Promenades Musicales.

Vakantie Normandie > vakantie met kinderen

Normandie is een perfecte bestemming voor vakantie met kinderen. Het strand is overal dichtbij, in de wat grotere plaatsen is er meer dan genoeg te beleven voor tieners en op veel plekken bestaat de mogelijkheid om surf- of zeilles te nemen.

Een leuk dagje uit voor kids van circa 5 - 14 jaar is het Bois de Fecamp. Hier is een avontuurlijk parcourse uitgezet waarbij je van boom naar boom slingert en klimt langs touwladders. Andere leuke uitstapjes tijdens de vakantie zijn Alligator Bay, een reptielenpark in Beauvoir en het zeeaquarium van Granville.

Vakantie Normandie > D-Day

Normandie speelde in de tweede wereldoorlog een belangrijke rol vanwege de landing op D-Day van de geallieerde troepen. Je vindt in Normandie dan ook veel musea D-Day belichten.

Erg indrukwekkend is een bezoek aan het Memorial in Caen, het museum voor de vrede. Een tip is ook het museum voor Schone Kunsten dat ter herinnering aan de slag om Normandië is gebouwd.

Breng ook een bezoek aan de kustplaats Arromanches. Daar bevindt zich Port Winston, een mobiele haven, waarvan de resten nog steeds zichtbaar zijn.

Het bezichtigen van Pointe du Hoc is zeer de moeite waard. Dit Amerikaanse grondgebied is na 60 jaar nog steeds als een maanlandschap bezaaid met kraters en Duitse bunkers. Het Pointe du Hoc Federal Monument steekt op een klif 30 meter boven de zee uit.

Tot slot kan je er eigenlijk niet omheen om tijdens je vakantie in Normandie ook het grote militaire kerkhof met de vele witte kruizen in Omaha Beach te bezoeken.

Normandie facts

* Hoofdstad Normandie - Rouen van Haute Normandie en Caen van Basse Normandie

* Aantal inwoners Normandie - 3,2 miljoen

* Oppervlakte Normandie - 30.000 km2

* Klimaat Normandie - een afwisselend zeeklimaat.

* Beste reistijd Normandie - eigenlijk kan je het hele jaar door op vakantie naar Frankrijk. In het voor - en najaar is Normandie extra mooi.

* Taal Normandie - Frans

* Aantal km van Nederland naar Normandie - vanuit Nederland is het circa 600 km rijden naar Normandie.

* Tijdsverschil Normandie met Nederland - geen

* Kraanwater Normandie - het kraanwater is prima drinkbaar in Frankrijk

* Munteenheid Normandie - euro

* Inentingen Normandie - geen vaccinaties nodig.

Budget deals

Top Tips Per Type