Disneyland Parijs

Disneyland Parijs

Eurodisney Parijs of Disneyland Resort Paris, ligt vlakbij de romantische hoofdstad van Frankrijk. Een bezoek aan Parijs en een magisch Eurodisney weekend is dan ook prima te combineren!

Lees welke attracties je tijdens je weekendje Eurodisney niet mag missen en hoe je het meest uit bezoek aan Disneyland Parijs kunt halen! Op zoek naar een aanbieding Eurodisney of wil je een Eurodisney kerst meemaken? Hier tref je tips en een handig aanbieders en aanbiedingen overzicht om goedkoop Eurodisney Parijs te ontdekken!

Weekendje Eurodisney Parijs? Eurodisney korting!

Weekendje naar Eurodisney? Hieronder lees je alles over Disney, van de beste aanbiedingen tot Disney hotels en budgettips.

Kinderen gratis Eurodisney hotel + entree Als je nu een Disney arrangement boekt verblijven kinderen t/m 6 jaar gratis in een van de Disneyland hotels! Bij het arrangement is inbegrepen; de accommodatie, ontbijt in het hotel en toegang tot beide Disney parken.

Een magische Disney nacht gratis! Op een reservering bij Disneyland Parijs voor 4 dagen / 3 nachten ontvang je nu 1 nachtje en een dag in Disney gratis! 

Extra Eurodisney korting Kijk voor speciale Eurodisney vakantie tips en aanbiedingen altijd eerst even bij de aanbieding van de dag op Disneyland Parijs. Hier tref je vaak de leukste Disney lastminutes!

Bespaar op Disney entree tickets + kids free! Regelmatig zijn er verschillende acties voor Disneyland Parijs. Profiteer dan ook zeker van de kids4free aanbiedingen! Kijk voor aanbiedingen bij Disneyland Parijs.

Lees: actuele tips voor Disney met een klein budget!

Aanbieding Eurodisney? Vergelijk meerdere sites!

De prijsverschillen voor een weekendje Eurodisney Parijs kunnen soms nogal uiteen lopen. Als je een leuke Disneyland aanbieding zoekt is het dus nuttig even meerdere aanbieders van Eurodisney reizen te vergelijken. 

Goedkoop Eurodisney ontdekken? Logeer naast het park! Overnachten in een Eurodisney hotel is natuurlijk geweldig maar als je goedkoop een weekendje naar Eurodisney wilt kan je beter een hotel naast Disneyland Parijs uitzoeken... Bij Peter Langhout tref je Eurodisney hotels, maar ook hotels vlakbij Eurodisney. De laatste zijn meestal goedkoper: met aanbiedingen v.a 39,- per kamer - dus nog geen 20,- p.p. per nacht! Het is dus vaak goedkoper hier een losse overnachting te boeken en losse entree tickets Eurodisney op de officiele Disneyland site.

Supertip Dagtochtje naar Eurodisney Dagtocht Disneyland Paris incl entree en touringcar naar Disneyland v.a circa 79,- p.p. 

Extra Disney tickets tip: voor de kinderkortingen bij 1 + 3 moet je wel los entree tickets boeken bij Disney (beter niet in je hotel, daar betaal je soms een toeslag). 

Goedkoop naar Eurodisney Overweeg dan een voordelige weekend trip naar Disney met de bus

Eurodisney hotels Meer tips in de Disneyland hotel top 7.

Tickets Eurodisney tips!

Verlies niet eerst een uur in de rij bij de entree van Eurodisney om tickets te kopen, soms is het erg druk en dat is zonde van jullie dag. Boek thuis alvast je entree tickets Disneyland dan wandel je meteen naar binnen.

Maak gebruik van de gratis Eurodisney FastPass tickets Aan de ingang van de drukst bezochte attracties kan je een kaartje met een tijdstip dat je naar binnen mag afhalen. Zo kan je eerst andere attracties bekijken en hoef je nauwelijks te wachten.

Naar Eurodisney? Trein Eurodisney Parijs tips!

Elke dag gaan meerdere hogesnelheids treinen naar Disneyland Parijs en het treinstation bevindt zich bij de ingang van het Eurodisney park!

Met de trein naar Eurodisney is relatief goedkoop: een enkeltje boek je v.a. 35,- p.p. Reken voor de reis per trein naar Eurodisney met een reistijd van circa 3 uur en 20 minuten. Meer info en aanbiedingen: trein naar Eurodisney.

Bijzonder: kerstmis en oud & nieuw in Eurodisney Parijs

Dit jaar eens heel bijzonder de feestdagen doorkomen? Van november tot januari worden de sprookjes parken omgetoverd tot een winters wonderland vol schitterende lichtjes. Er dwarreld sneeuw en elke dag streekt Mickey de lichtjes van de gigantische kerstboom aan. Verder zijn er volop shows en parades met alle Disney helden voor een magische kerst!

Lees meer over: kerst in Disneyland Parijs en Oud & Nieuw in Dinseyland.

Let op: zowel tijdens de kerstvakantie, kerstdagen én oud en nieuw gelden alle spectaculaire Disneykortingen (30% korting & kinderen gratis)! 

Griezelen in sp(r)ookjesachtig Disneyland met Halloween

De hele maand oktober staat Disneyland Parijs in het teken van Halloween. De parken zijn omgetoverd tot een sp(r)ookjesachtig paradijs en alle Disney helden hebben zich verkleed. De attracties zijn speciaal versierd tot griezelige rides en er vinden talloze spannende shows en feestelijke parades plaats. Een reisje naar Disneyland Parijs is al zo bijzonder, maar tijdens Halloween kijken jullie helemaal je ogen uit! Alles over Halloween in Disney.

Met een grote groep naar Disney

Groepsreizen naar Disneyland Parijs zijn niet altijd heel makkelijk te regelen, zeker niet als er veel specifieke wensen zijn of een bezoek aan Disney gecombineerd moet worden met het centrum van Parijs. Vrijblijvende offertes aanvragen voor een groep groter dan 12 personen? Lees de special groepsreizen naar Disneyland Parijs.

Haal meer uit je bezoek aan Eurodisney Parijs

Met onderstaande tips haal je meer uit je weekendje Eurodisney Parijs!

 • Vraag meteen na binnenkomst in het gemeentehuis in Main Street een programma met de voorstellingen van die week en een plattegrond.
 • Ga naar de mooie avondparade. Tijdens de parade van 15.00 uur zijn attracties als Space Mountain een stuk minder druk en hoef je nauwelijks te wachten.
 • Je loopt heel wat af op een dag in Eurodisney. Ook kleuters die heel goed op eigen benen kunnen staan worden moe. Neem al in Main Street een buggy mee!

Het is onmogelijk om Eurodisney in een dag helemaal te zien. Als je niet langer dan een dag hebt, ga dan in ieder geval naar Fantasyland en ruim tijd in voor de prachtige Disney parades!

Vliegen naar Eurodisney Parijs

Vliegen naar Eurodisney kan natuurlijk ook. Naar Parijs vliegen doe je in een uurtje; hier tref je een overzicht met airlines, aanbiedingen voor vliegen naar Eurodisney en 6 tips om goedkope tickets naar Parijs te vinden.

Weekendje Eurodisney Parijs - de 4 parken

De vier Eurodisney ParkenEurodisney bestaat uit Frontierland, Adventureland, Fantasyland en Discoveryland. Je komt het park binnen in Main Street USA. Hier waan je je in een typisch Amerikaanse straat uit het begin van de vorige eeuw.

Fantasyland Hier komen de sprookjes van Disney tot leven, ontmoet je Mickey & Minnie Goofy & Donald en dansen Knabbel & Babbel de Macarena! Dit deel van Eurodisney is leuk voor kinderen van alle leeftijden maar ook volwassenen zie je de hele dag blij lachend rondlopen!

Bezoek Sneeuwwitje en laat je rond draaien in de kopjes van de gekke hoedenmaker en stap in een bootje en zing "it's a small world" mee met de honderden poppen die kindereren uit alle delen van de wereld verbeelden. Je kunt makkelijk een hele dag doorbrengen in Fantasyland!

Discoveryland Tieners willen in Eurodisney meestal meteen naar Discoveryland waar de spannende attracties zijn, waaronder de grote trekpleister van Eurodisney, Space Mountain. Maar ook Star Tours, het mysterie van Nautilus en de show 'Honey I shrunk die audience' zijn zeer de moeite waard.

Adventureland Het ene moment wandel je hier door een oriëntaalse bazaar dan dobber je door de angstaanjagende Temple of Peril. Bekijk zeker het Adventure Isle met de reusachtige boom van de familie Robinson. Ook de pirates of the caribbean mag je niet missen, dit is een van de meest knap uitgevoerde attracties in Eurodisney!

Frontierland ontdek de tijd van de Gold Rush in het Wilde Westen. Tip: het treintje van Thunder Mountain ziet er relatief onschuldig uit...Als je niet gek bent op achtbanen, ga er dan niet in want het gaat gruwelijk hard!

Walt Disney Studio's Park in Disneyland Parijs

Dit Disneyland Parijs park dat naast Eurodisney ligt is meer gericht op iets oudere kinderen en volwassenen. Alles in Walt Disney Studio's draait rond de wereld van de film en de televisie en er zijn verschillende themaparken waar je je waant in de wereld van je kleine helden. Ontdek bijvoorbeeld het in Augustus 2010 geopende Toy Story Playland met 3 spectaculaire attracties!

Je kunt hier zien hoe tekenfilms gemaakt worden en zelf deelnemen aan een workshop. Maar ook een show van stuntmannen bijwonen of een kijkje nemen in een echte tv studio.In Walt Disney's Studio Park zijn negen verschillende attracties die je goed op een dag kunt bezichtigen.

Tip: als je minimaal 2 dagen in Disneyland Parijs blijft kan je het beste meerdaagse Eurodisney tickets reserveren. Bij deze Disneyland tickets is ook het bezoek aan de Disney studio's inbegrepen en dat is veel voordeliger dan losse kaartjes kopen!

Reizen Eurodisney Parijs > auto

Eurodisney Parijs per auto vanaf Utrecht is het maar 5 uurtjes naar Eurodisney Parijs. Het park ligt 32 kilometer ten oosten van Parijs en je hoeft dan ook niet eerst over de drukke ringweg.

Combineer een weekendje Eurodisney met Parijs

Parijs ligt op 34 km van Eurodisney Parijs en een bezoek aan het Disneyland en deze fantastische stad zijn dan ook prima te combineren. De veel bezongen Franse hoofdstad is één van die steden die je minimaal eens in je leven moet bezoeken! Veel tips voor je bezoek tref je in onze online Parijs reisgids.

Meer tips voor een weekendje weg met kinderen

Wil je een weekendje Eurodisney Parijs vergelijken met andere leuke tips voor vakantie of een weekendje weg met kinderen? Of ga neem een kijkje bij het grootste Disney park, Disney World in Florida.

Je eigen Shetland pony op vakantie in Slagharen

Vakantie in safaripark Beekse Bergen

Top 5 reisorganisaties

Budget deals

 • De leukste deals tot € 50
 • De leukste deals tot € 250
 • De leukste deals tot € 500
 • De leukste deals tot € 1250
 • De leukste deals tot € 5000

Top Tips Per Type

 • Romantische tips
 • Stedentrips tips
 • De luxe tips
 • Zon en strand tips
 • De leukste wintersport deals
 • De leukste cruise deals
 • Avontuurlijke tips
 • Actieve tips
 • Gastronomische tips