1001 verrassende reistips en deals voor jou verzameld!

Wist je dat...

Rond kerst zal er tweemaal een Sterrenstoet door de straten van Brugge trekken. Dit is een oude traditie waarbij de sterrenstoet het kerstverhaal uitbeeldt.

Voorpret

Lees alvast alles over shoppen in Brugge!

Kerstmarkt Brugge 2016

Kerstmarkt Brugge 2016

De charmante kerstmarkt in Brugge is een van de meest sfeervolle bestemmingen in België. Wil je een weekendje kerst inkopen doen in Vlaanderen? Dan is Brugge een perfecte keuze! Hier tref je info en handige tips zoals de data van de kerstmarkt in 2016, hotel aanbiedingen en reizen per bus of trein naar de sfeervolle kerstmarkt in Brugge! Bekijk ook het overzicht kerstmarkten in België voor nog veel meer kerstplezier!

Kerstmarkt Brugge arrangementen

Een dagje is eigenlijk veel te kort voor wie echt wil genieten van de kerstsfeer en heerlijk wil kerstshoppen op de sfeervolle kerstmarkt van Brugge. En er zijn heel veel leuke, voordelige kerstshopping aanbiedingen dus waarom plan je geen weekendje weg naar Brugge? Met kerst zijn er namelijk nog meer redenen om deze mooie stad te bezoeken. Maak een bezoekje aan het bijzondere ijssculpturenfestival, ga schaatsen op de ijsbaan op de Grote Markt of gewoon heerlijk genieten van de sfeer in de vele restaurantjes en cafés met iets lekkers en warme chocolade!

Je treft bijvoorbeeld bij Hotel Specials een speciale pagina met kerstmarkt arrangementen. Leuke hotels nabij de kerstmarkt voor zeer kleine prijsjes v.a. circa 45,- per kamer / 25 p.p.! Ook de Jong Intra heeft een erg voordelige aanbiedingen voor een weekend kerstshoppen incl. luxe hotel en treinkaartjes voor nog geen 125,- p.p. all-in! Zo kan je na het kerstshoppen nog een mooi winterconcert of museum bezoeken!

Data kerstmarkt en kersthappening Brugge in 2016

Data kerstmarkt in Brugge Van 18 november 2016 t/m 1 januari 2017 is de gezellige kerstmarkt in Brugge met schaatsbaan op de Markt. De kerstmarkt is dagelijks geopend van 11.00 tot 19.00 uur. Er is ook een aardige kerstmarkt op het Simon Stevenplein van 11.00 tot 19.00 uur.

Kerstloop in Brugge Op 11 december is er ook de kerstloop voor het goede doel. Alle informatie voor wie mee wil doen of de deelnemers wil toejuichen: Lopen voor het goede doel in Brugge.

Shoppen voor de kerst in Brugge per bus, auto of trein?

Per bus naar de kerstmarkt in Brugge Er zijn zo af en toe in november en december ook aanbiedingen voor dagtochtjes naar de kerstmarkten van Brugge per bus. Bekijk onze busreizen naar de kerstmarkt pagina voor meer info!

Per trein naar de kerstmarkt in Brugge Met de trein reis je in circa 2,5 uur van bijvoorbeeld Rotterdam naar Brugge. Tip: boek een voordelig weekend retourtje Brugge bij TGV of NS. Bekijk onze treinreizen Brugge pagina voor verdere informatie - de prijzen zijn niet altijd gelijk!

Parkeren bij de kerstmarkt Brugge Nee dit is helaas geen pretje... In de binnenstad van Brugge mag je maximaal 4 uur achter elkaar parkeren en rond kerst is het er razend druk. Tip: voor een plekje in een garage in de binnenstad moet je vroeg vertrekken.

Winterbeurs in Brugge

Krijg je geen genoeg van de magische kerstsfeer en decoraties? Van 25 november t/m 4 december 2016 kun je in Brugge ook de winterbeurs Winter Moments bezoeken! Deze wordt gehouden in het Oud Sint-Janshospitaal in het hartje van de middeleeuwse stad. Kinderen tot 14 jaar mogen gratis naar binnen en volwassenen betalen aan de kassa 15,-.

Sneeuw en ijssculpturenfestival in Brugge

Van 21 november 2016 t/m 4 januari 2016 wordt in Brugge ook het bekende Ice Magic Sneeuw en IJssculpturenfestival gehouden. Een bijzondere belevenis met ieder jaar een nieuw thema. Na afloop is het natuurlijk de hoogste tijd voor een drankje aan de ijsbar. Tip: hou je handschoenen in de aanslag, het is zo'n - 6 graden in de tent!

Het Sneeuw en IJssculpturen festival in Brugge wordt gehouden aan het Stationsplein en is dagelijks geopend van 10.00 - 18.00 uur. Kaartjes kosten maximaal 15,- p.p.

Winkelen met de kerst in Brugge

Kerstshoppen in Brugge is bijzonder gezellig, er is een ruim aanbod aan winkels voor iedere smaak en budget. In het centrum rondom de Markt tref je boetieks van de exclusieve modemerken en de bekende ketens als H&M en Zara, naast tientallen leuke, kleine speciaalzaken met o.a. interieuraccessoires en cadeau artikelen. Antiekliefhebbers treffen enkele erg mooie winkels en leuke brokantezaakjes aan de Hoogstraat en Langestraat.

Kerstmarkten bezoeken, meer leuke tips!

Kijk voor meer kersttips, aanbiedingen en arrangementen op weg met de kerstdagen of op onderstaande pagina's en waan je helemaal in kerstsferen:

Budget deals

 • De leukste deals tot € 50
 • De leukste deals tot € 250
 • De leukste deals tot € 500
 • De leukste deals tot € 1250
 • De leukste deals tot € 5000

Top Tips Per Type

 • Romantische tips
 • Stedentrips tips
 • De luxe tips
 • Zon en strand tips
 • De leukste wintersport deals
 • De leukste cruise deals
 • Avontuurlijke tips
 • Actieve tips
 • Gastronomische tips

Afrika | Azie | Europa | Midden Amerika & Caribbean | Noord-Amerika | Oceanie | Zuid-Amerika