De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

de huizen in Willemstad vroeger allemaal wit waren? De toenmalige gouverneur kreeg daar pijn van aan zijn ogen, daarom zijn de huizen in allerlei kleuren geschilderd.

Voorpret

Lees het boek Otrobanda: berichten van de overkant van H. Vaders waarin deze mooie wijk Willemstad in 30 portretten van zijn beste kant wordt belicht.

Willemstad

Willemstad

Vakantie in Willemstad? Curacao heeft zowel zon & strand als Nederlandse historie te bieden met werelderfgoed. Dus ga je naar Curacao? Willemstad mag je niet overslaan!

Vakantie Willemstad? Curacao reisaanbod!

Historisch Willemstad ontdekken? Volledige vakanties naar Curacao en de hoofdstad Willemstad boek je voor zeer aantrekkelijke prijzen bij TUI.nl Reizen.

Hier vind je uitgebreide informatie over de leukste hotels en de mooiste resorts. Indien je alleen op zoek bent naar een vliegticket Curacao? Dan is het verstandig om TUIfly en KLM te vergelijken. Meer vliegtips? Kijk eens in onze special over vliegtickets Curacao.

Naar Curacao? Willemstad heeft een bijzondere historie

Het monumentale centrum van Willemstad heeft een karakteristieke Hollandse bouwstijl met trapgevels en zuilen. Willemstad is prachtig en niet voor niets in 1997 door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed.

In de 17e eeuw is Willemstad door Nederlandse kooplieden ingericht als handelspost en als centrum van de slavernij. De stadswijken Otrobanda, Punda, Pietermaai en Scharloo herbergen circa 765 monumenten. Fort Amsterdam, Synagoge Mikvé Israel Emanuel, het Penha gebouw en het Gouverneurspaleis zijn bekende bouwwerken van formaat.

Otrobanda De St. Anna Baai scheidt de twee stadswijken van Willemstad: Otrobanda en Punda die door de Pontjesbrug oftewel Koningin Emmabrug met elkaar zijn verbonden. Otrobanda is van oorsprong voor de gewone burger met kleine huisjes, romantische smalle steegjes, monumenten uit de glorietijd en beeldschone gerestaureerde gebouwen. Veel gebouwen in Otrobanda zijn de afgelopen decennia gerestaureerd. Eén van de mooiste voorbeelden van een fraaie restauratie is het luxe hotel Kurá Hulanda dat ook wel Hollands Hofje wordt genoemd.

Punda Punda, oftewel De Punt, is de oudste wijk van Willemstad. Op de punt van de baai staat Fort Amsterdam, waar nu de regering zetelt. In dit deel van Willemstad vind je o.a. de drijvende markt, het Joods museum en bovendien is Punda het shoppingparadijs van het eiland. Je kunt er belastingvrij winkelen in de Heerenstraat en Madurostraat.

Must do's & see's in Willemstad!

Een ritje met de Trolley trein is een ontspannen en gezellige manier om Willemstad te verkennen. Vanaf Fort Amsterdam, waar de tour start, rijd je door Scharloo naar de Pietermaai Kathedraal. Vervolgens ga je naar de drijvende markt, de Mikve Israel Emanuel Synagoge en het Waterfort. De tour eindigt met een bezoek aan Fort Amsterdam. Handige tip! Boek de tour minimaal 2 dagen van tevoren bij Atlantis Submarines.

Tijdens een stadswandeling Otrobanda leren kennen? Wandel dan op woensdagmiddag om 17.15 uur met architecten Michael Newton of Anko van der Woude door de oude stadswijk Otrobanda. Start vanaf de vlaggenmast op het Brionplein bij de Pontjesbrug.

Lekker shoppen in Willemstad kan ook! Lees alles over winkelen op Curacao! Lees ook nog veel meer over bezienswaardigheden op Curacao.

Budget deals

Top Tips Per Type