De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Vliegtickets Wellington

vliegen
Vliegreis Wellington
vanaf 1,819,-

Hotel tip Wellington

hotels
Hotels in Wellington
vanaf 54,-

Wist je dat...

Wellington wordt ook wel ‘Wellywood' genoemd vanwege de vele filmstudio's in de omgeving en de internationale sterren die er regelmatig verschijnen. Wellington is tevens de woonplaats van Peter Jackson, regisseur van Lord of the Rings.

Voorpret

Lees alles over de meest unieke Nieuw Zeeland hotels, waaronder het Wellington Museum hotel. Een geweldige tip voor comfortabel en bijzonder overnachten in Wellington! 

Wellington hoofdstad van Nieuw Zeeland

Wellington hoofdstad van Nieuw Zeeland

Wellington, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland is de culturele hotspot van het land. De kunstzinnige stad ligt aan de Cook Strait, die de verbinding vormt tussen het Noorder - en het Zuidereiland.

In deze intieme stad heerst een ontspannen sfeer en alle bezienswaardigheden liggen op loopafstand. Op deze pagina vind je tips en info over deze gezellige stad!

Wellington Nieuw Zeeland, hoofdstad met veel sfeer!

Wellington is een stad waar je je onmiddellijk thuis zult voelen. In het bruisende hart van de stad, bij 'The Harbourfront' kun je heerlijk wandelen. Je vindt er trendy winkels, interessante musea en hippe bars en andere horecagelegenheden. Vooral Courtenay Place met haar gezellige cafés en restaurants is een populaire plek. Evenals het drukke en gezellige plein Civic Square.

Dominant aanwezig in de wijk is de City-to-Sea Bridge, die versierd is met sculpturen van Nieuw-Zeelandse beeldhouwers. Belangrijkste bezienswaardigheid in de wijk is het Museum of New Zealand.

Wellington must see: Museum of New Zealand Te Papa Tongarewa

Dit museum is, met de grootte van ongeveer drie voetbalvelden, een van de grootste nationale musea ter wereld. In dit museum leer je op een leuke manier veel over de Nieuw-Zeelandse cultuur.

Zo vind je er naast kunst, een inheems bos, een vulkanisch landschap, een lagune en een waterval! Er is in Te Papa zelfs een tentoonstelling van de Nederlanders in Nieuw-Zeeland. Toegang: gratis! Lees meer Nieuw-Zeeland budgettips.

Wellington Cable Car

Erg toeristisch, maar wel de moeite waard is een ritje met de Kelburn Cable Car. Je rijdt in een van de weinige nog in gebruik zijnde kabeltrams ter wereld naar Kelburn op de top van een heuvel. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over Wellington. Maak een tussenstop bij de mooie Botanic Garden.

Het nachtleven van Wellington

Wellington telt meer cafes per persoon dan in New York! Je vindt ze voornamelijk in het gezellige uitgaanscentrum Courtenay Place. Maar het gebied rond Cuba Street is met zijn trendy bars de place to be.

De grootste hotspot aan de Cuba Street is Matterhorn, waar ze de lekkerste cocktails van Nieuw-Zeeland maken. Deze bar staat op nummer 5 van de beste bars ter wereld! Daarnaast kun je elk weekend van live muziek genieten in de Ierse pub Mully Malone's. Of ga voordat je de kroeg induikt eerst tapas eten bij Zibibbo; een voormalig politiebureau.

Meer must do's in Wellington

Parlement Tour
In Wellington worden verschillende leuke gratis tours langs de parlementsgebouwen aangeboden. In het nieuwe parlementsgebouw de ‘Beehive', kun je zelfs vanaf de tribune een debat bijwonen.

Mount Victoria
Vanaf deze berg, aan de rand van de stad kun je genieten van het beste en mooiste uitzicht over Wellington.

Festivals
Bezoek als je in de gelegenheid bent een festival in Wellington. Bijvoorbeeld het Dragon Boat festival in februari of het tweejaarlijkse International Festival of the Arts; het grootste festival van Nieuw-Zeeland.

Meer Nieuw-Zeeland tips en info

Wil je naast deze gezellige stad nog meer van het Noordereiland ontdekkken? Bekijk dan eens de hoogtepunten van het Noordereiland. Maak je de overtocht naar het Zuidereiland? Bekijk dan ook de highlights van het Zuidereiland.

Niet zo veel geld te besteden tijdens je verblijf in Nieuw-Zeeland? Lees dan ook onze budgettips. Wil je met je kinderen naar Nieuw-Zeeland? Lees dan tips en info voor als je gaat rondreizen met kinderen. Of laat je lekker de kinderen thuis en ga je backpacken in Nieuw-Zeeland? Bekijk dan onze backpackpagina.

0
shares