De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Dalyan is het Turkse woord voor 'fuik' en beschrijft de wijze waarop de vis hier gevangen wordt.

Voorpret

Tips voor een vakantie in mei naar Turkije!

Dalyan

Dalyan

Geen enkele plaats aan de Middellandse zee is te vergelijken met Dalyan, het prachtige vissersdorp aan de zuid-west kust van Turkije. De sfeer is er authentiek en de omgeving is prachtig!

Als je liever niet in de drukte van Marmaris, Bodrum of andere toeristenplaatsen verblijft is Dalyan ook een goede uitvalsbasis voor een vakantie als je meer van Turkije wilt zien. Ben je op zoek naar die ouderwetse Turkse sfeer, dan is een vakantie in Dalyan zeker iets voor jou!

Vakantie Dalyan Turkije

"Turtle beach" Dalyan Iztuzu
Het strand waar de Caretta Caretta haar eieren komt leggen. Op het prachtige strand zelf zie je meestal geen schildpadden, maar het strand is beschermd natuurgebied en is daarom zeker een bezoekje waard. Wist je dat dit strand ook genoemd wordt in de Top 10 mooiste stranden ter wereld?

Modderbaden
in Dalyan
Er zijn verschillende modderbaden in Dalyan, hartstikke lekker om te bezoeken. Je zal wel even door de zwavelachtige geur heen moeten bijten, maar je zult je daarna wel jaren jonger voelen...

Een van de bekendste modderbaden in de omgeving van Dalyan is in Sultaniye aan het Köycegiz meer. Hier is ook een thermaal bad met heerlijk warm water van 40 graden Celsius. Ook het modderbad is het proberen waard. Smeer jezelf volledig in met de modder en laat het een halfuur drogen voor een positief effect op je huid!

Actieve vakantie Dalyan
Leuke boottrips voor waterliefhebbers zijn die naar Bacardi Beach en Ekincik. Ontdek de onderwaterwereld al snorkelend door het heldere water, of door de geheimzinnige grotten.

Als je Dalyan op een andere manier wilt ontdekken, is het ook erg leuk om tijdens je vakantie te gaan scubaduiken of Dalyan van bovenaf te ontdekken tijdens een vlucht met de microlite.

Yuvarlak Çay
Yuvarlak Çay is een onder toeristen vrij onbekend dorp in de bergen. Er stromen heldere beekjes door het dorp en de watervallen, bruggetjes en bomen zorgen ervoor dat het hier oogt als een paradijs.

Kaunos
Vlakbij Dalyan zijn de opgravingen van Kaunos, het best bereikbaar vanaf het water. Vanaf het water zul je ook de bekende koningsgraven zien, de uitgehakte graven in de rotswand zijn een waar kunstwerk in de Lycische stijl. Wil je ook de rest van de opgravingen zien? Dan kun je het best vanaf Dalyan het water oversteken naar het één kilometer verderop gelegen Kaunos.

Tours Dalyan - Kaunos

De tour tussen Dalyan en Kaunos is een populaire dagtocht onder toeristen. Je vaart door de moerassen in het gebied waar de zeldzame waterschildpad Caretta Caretta leeft. Ook maak je een stop op het schildpaddenstrand. Tussen mei en oktober legt de waterschildpad hier haar eieren, in diepe kuilen onder het zand. De kans dat je in deze periode tijdens je boottocht een schildpad ziet is dan ook vrij groot!

De boot is ook de enige manier waarop de koningsgraven van Kaunos goed te bekijken zijn. De in de rotswand uitgehakte graven zijn erg indrukwekkend!

Budget deals

Top Tips Per Type