De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Bijzonder: Sampo IJsbreker Cruise

Bijzonder: Sampo IJsbreker Cruise

In Kemi Finland ligt de enige ijsbreker ter wereld waar toeristen op kunnen meevaren! Tijdens sommige avontuurlijke rondreizen door Finland word je meegenomen op deze bijzondere cruise. Ontdek waarom dit schip zo bijzonder is en hoe jij erop mee kunt.

Sampo ijsbreker: een bijzondere Botanische zeecruise

Na 40 jaar trouwe dienst als ijsbreker werd de Icebreaker Sampo omgetoverd tot een bijzondere cruise boot voor toeristen. Vroeger werd de Sampo ijsbreker gebruikt de haven van Kemi vrij te houden van ijs, nu is neemt het nieuwsgierige reizigers mee aan boord op ontdekkingsreis door de Botanische Golf bij Finland!

IJsbreker Sampo experience Wat houdt een IJsbreker Sampo cruise precies in? Stel je een immense, diep bevroren Botanische zee voor.. Vanuit Kemi vertrek je vóór inscheping eerst op een avontuurlijke, 2 uur durende, sneeuwscootertocht over bevroren wateren en besneeuwde bossen. Je tocht eindigd op een ijsvlakte, waar je je beseft op de bevroren zee te staan! Vanaf het ijs stap je zo aan boord van de Sampo IJsbreker waar je een rondleiding + lunch krijgt aangeboden. 

Tijdens de cruise is het vanaf het schip een bijzonder specakel om de diep bevroren zee te zien en horen breken. Eenmaal op volle zee maak je een stop: met een speciaal termisch pak aan mag je gaan dobberen tussen de ijsschotsen!  

Er zijn ook gidsen aan boord van de ijsbreker die je meer kunnen vertellen over het schip, de geschiedenis en de spectaculaire manier van ijsbreken.

IJsbreker Sampo reizen: van dag tot dag

Naast de verkenningstocht met de ijsbreker, heeft een avontuurlijke reis naar Fins-Lapland je nog veel meer winters avontuur te bieden:

Sneeuwscooters, rendierboerderij, huskysafari, ijsvissen... Na een rechtstreekse vlucht van Amsterdam - Rovaniemi word je per transfer naar je overnachtingsadres gebracht.

Tijdens de bijzondere reizen kan je deelnemen aan winterse activiteiten: maak bijvoorbeeld een sneeuwscooter tochtje naar een rendierboerderij , stap op een rendierslee en rijdt over de Poolcirkel. Breng een bezoek het dorp van de kerstman, die officieel huishoudt in Rovaniemi. Ontdek de stad Rovaniemi en maak een sneeuwschoen wandeling door de prachtig besneeuwde bossen. Ook kan je gaan ijsvissen (de vangst wordt 's avonds bij een kampvuur gegeten).

Vanuit de haven van Kemi vertrekt de ijsbreker Sampo cruise (je kunt ervoor kiezen om de nacht ervoor héél bijzonder te slapen: breng de nacht door in sneeuwkasteel Snow Village). Bij verschillende reizen van Buro Scanbrit is een cruise op de Sampo IJsbreker mogelijk, in sommige gevallen als onderdeel van de reis, in andere gevallen kan je de cruise als excursie bij je vakantie integreren (circa 270,-).

De bijzonder IJsbreker cruise: Prijzen & boeken

Sampo Icebreaker boeken Wil je mee op de Sampo IJsbreker? Dan moet je bij Lapland specialist Buro Scanbrit zijn. Zij bieden bijzondere Winter Adventure Weeks, combinatie- en rondreizen aan waar de ijsbreker Sampo cruise (o.a.) deel van uitmaakt. De reizen zijn inclusief vliegtickets, luchthavenbelasting & transfers. Daarnaast zijn natuurlijk ook alle hotels (o.b.v. halfpension) en excursies verzorgd zodat jullie niets meer hoeven te regelen. Je kunt ook overwegen de combinatiereis naar Rovaniemi en Kemi te boeken waarbij geen excursies zijn inbegrepen. Je kunt daar naar keuze excursies bij selecteren. Een dagje op de Sampo ijsbreker cruise boek je daar v.a. een 300,-,- bij.

Sampo ijsbreker - een schip met geschiedenis

De Sampo ijsbreker is niet zomaar een cruiseschip. Vroeger werd de Sampo ijsbreker gebruikt om de vaarroute naar Kemi vrij te houden, de Botanische zee vroor anders dicht. In 1967 werd de Sampo ijsbreker te wateren gelaten. Om het ijs te breken glijdt de Sampo over het ijs. Om dat te kunnen heeft de Sampo een speciale vorm: aan de voor en achterkant is hij erg bol. Na een lange tijd in dienst van de haven kreeg de ijsbreker in 1988 een andere functie: cruiseschip.

Budget deals

Top Tips Per Type