De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Rotorua

Rotorua

Rotorua is de populairste toeristenbestemming op het Noordereiland, vanwege haar kokende modderpoelen, spuitende geisers, dampende rotsen en warmwaterbronnen. Daarnaast is de stad een belangrijk centrum van de Maori-cultuur; eenderde van alle Maori's woont er.

Ondanks de sterke geur van rotte eieren door het waterstofzwavelgas, is een bezoek aan borrelend Rotorua zeker de moeite waard. Lees hier wat je echt niet mag missen tijdens een bezoek aan deze interessante stad.

NZ Rotorua > Maori-cultuur

Nergens anders in Nieuw-Zeeland kom je zo veel in aanraking met de Maori-cultuur. Zo zijn er in Rotorua verschillende Maori gemeenschapshuizen en vind je er veel Maori-kunst en architectuur.

Erg toeristisch, maar wel een leuke manier om kennis te maken met de Maori-cultuur, is een bezoek aan het Tamaki Maori Village. In dit nagebouwde Maori-dorp kun je een show bijwonen met dans en zang. Daarnaast wordt er een traditionele hangi maaltijd geserveerd, waarbij de gerechten op hete stenen in een authentieke oven worden bereid.

NZ Rotorua > Whakarewarewa Thermal Area

Dit park, dat in een geothermisch zeer actief gebied ligt bestaat uit twee delen. In beide delen kun je verschillende Maori-demonstraties bijwonen en worden er traditionele hangi-maaltijden bereid die je uiteraard ook op mag eten.

Whaka Thermal Village
Hier bevinden zich borrelende modderpoelen, stomende rotsen, warmwaterbronnen en spuitende geisers. De Pohutu geiser komt 10-25 keer per dag tot uitbarsting en spuit dan zo'n 30 meter hoog. Naast deze indrukwekkende natuurspektakels, vind je er ook een Maori-begraafplaats en gemeenschapshuis.

New Zealand Arts and Crafts Institute
Hier leren Maori-jongeren op een traditionele manier houtbewerken, weven en beeldhouwen.

Wandelen door Rotorua

Begin je wandeling in Tutanekai Street, middenin het centrum van Rotorua, waar je gezellige restaurants en bars vindt. Als je deze straat helemaal uitloopt, kom je bij het prachtige Lake Rotorua, waar je een rondvaart kunt maken.

In het Kuirau Park, in het centrum van de stad, kun je ook heerlijk wandelen. Je vindt er kleine geisers, modderpoelen en een vulkanisch meertje. Naast het park staat Tamatekapua; een prachtig Maori-gemeenschapshuis. Hier vinden elke avond tradiotionele Maori-concerten plaats.

Meer aanraders in Rotorua

Rotorua Museum
Dit museum, gevestigd in het eerste kuuroord van Rotorua het Bath House, is waarschijnlijk het meest gefotografeerde gebouw van Nieuw-Zeeland. Je leert er veel over de cultuur en geschiedenis van de Maori's.

Polynesian Spa
Deze warmwaterbronnen met geneeskrachtige werking liggen in het centrum van de stad aan Lake Rotorua. Je kunt hier zelfs een prive-bad huren, waarin je zelf de temperatuur kunt regelen.

Duizelingwekkend zorben
Nieuw-Zeeland is het land van de extreme sporten en Zorbing is er daar een van. In een doorzichtige kunstofbal met een diameter van drie meter stuiter je met maar liefst 50 km per uur van een heuvel! In 2000 werd de Zorb Rotorua als eerste commerciele zorbingbaan ter wereld geopend.

Meer Nieuw-Zeeland tips en info

Wil je naast deze interessante stad nog meer van Nieuw-Zeeland ontdekkken? Lees dan tips en info voor een vakantie in Nieuw-Zeeland. Niet zo veel geld te besteden tijdens je verblijf in Nieuw-Zeeland? Lees dan ook onze budgettips of bekijk onze backpackpagina.

Wil je met je kinderen naar Nieuw-Zeeland? Lees dan tips en info voor als je gaat rondreizen met kids. Wil je meer weten over de Maori's? Bekijk dan onze pagina over de fascinerende Maori-cultuur.

0
shares