De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De Finse keuken is beïnvloed door andere Scandinavische landen en de Russiche keuken. Typisch Fins zijn gerechten met rendiervlees.

Voorpret

In het kookboek The Food and Cooking of Finland van Anja Hill staan de lekkerste Finse gerechten die je zeker een keer moet proeven!

Restaurants in Helsinki top 5

Restaurants in Helsinki top 5

Ben je op zoek naar leuke restaurantjes in Helsinki? Wij hebben een passende selectie voor je gemaakt. Of je nu typisch Fins, met een klein budget of vis wilt eten. Onze restaurant Helsinki top 5 heeft het allemaal.

Restaurant Helsinki - 1. Chez Dominique

In hartje centrum bevindt zich restaurant Chez Dominique, bekroond met een michelin ster. Chef kok Hans Välimäki serveert eersteklas gerechten met een Franse inslag, bereidt met verse ingredienten.

Restaurant Chez Dominique, Richardinkatu 4, Helsinki
Tel. + 358 (0) 9612 7393

Restaurants in Helsinki - 2. Havis Amanda

In het historische centrum van Helsinki, vlakbij de haven en het marktplein, vind je visrestaurant Havis Amanda. Je smult in dit prestigeuze restaurant van de lekkerste vis.

Restaurant Havis Amanda, Pohjoisesplanadi 17, Helsinki
Tel. +358 9666882

Restaurant Helsinki - 3. Kynsilaukka Garlic

Knoflookgerechten, service en een gezellige sfeer maken restaurant Kynsilaukka tot een succes. In dit knoflookparadijs drink je bij de maaltijd een knoflook martini of een met knoflook op smaak gebracht biertje.

Restaurant Kynsilaukka, Frederikinkatu 22, Helsinki
Tel. +358 (0) 651 939

Restaurant Helsinki - 4. Kaksi Kanaa

Bij Kaksi Kanaa oftewel 'twee kippen' proef je in een sfeervolle gelegenheid van smaakvolle gerechten uit de Finse en internationale keuken.

Restaurant Kaksi Kanaa, Kanavakatu, Helsinki
Tel. +358 (0) 9 669260

Restaurant Helsinki - 5. Savoy

Finlands grootste architect Alvar Aalto heeft restaurant Savoy ontworpen, wat resulteerde in een bijzonder smaakvol interieur. De keuken is grotendeels traditioneel Fins.

Restaurant Savoy, Eteläesplanadi, Helsinki
Tel. +358 (0) 9 684 402 10

Budget deals

Top Tips Per Type