De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Bungee jumpen raakte bekend onder het grote publiek toen de Nieuw-Zeelander AJ Hackett in 1987 van de Eiffeltoren sprong.

Voorpret

Lees vast de tips voor een backpacking vakantie in Nieuw Zeeland.

Queenstown

Queenstown

Queenstown is het avonturencentrum van Nieuw-Zeeland. Bungeejumpen van een brug, jet-boaten, parachutespringen of wildwater raften; alles is mogelijk in deze stad vol adrenaline!

De vele jongeren in Queenstown, zorgen voor een gezellig uitgaansleven in de stad. En in de winter vormen de besneeuwde bergketens rondom de stad een perfect skioord. Hier tref je tips en info om alles uit je verblijf in deze bruisende stad op het Zuidereiland te halen.

Queenstown Nieuw Zeeland, mekka voor de avontuurlijke sportliefiefhebber

Queenstown biedt tal van uitdagingen voor avonturiers. Zo kun je er op verschillende locaties bungee jumpen; een uitvinding van A.J Hackett. Deze Nieuw-Zeelander opende in Queenstown de eerste commerciële bungee jump locatie ter wereld.

Boven de Nevis River spring je vanaf 134 meter hoogte; een van de hoogste bungee jumps ter wereld! En bij de Skipper Canyon Bridge kun je tegenwoordig zelfs 's nachts springen tijdens de Full Moon Bungy!

Naast bungee jumpen kun je paragliden van Bob's Peak, hang-gliden van de bergen of parachutespringen op 5 km hoogte vanuit een vliegtuig.

Heb je hoogtevrees? Zoek dan naar avontuur op het water! Rond de stad liggen twee rivieren waarop je uitstekend kunt raften. De Kawarau River is het meest geschikt voor als je nog geen ervaring hebt, terwijl de wilde Shotover River veel moeilijker te bevaren is. Ook leuk: je rafttocht combineren met een jet-boattocht en een helikoptervlucht.

SkiŽn in Queenstown

Naast al deze extreme sporten, is Queenstown in de winter een waar skioord. Tussen juni en september, is de omgeving rond de avonturenstad een van de beste skigebieden van heel Nieuw-Zeeland.

Vooral vanaf de Coranet Peak, 18 km ten noorden van de stad, kun je geweldig skiën, langlaufen en snowboarden. Maar ook The Remarkables is een populaire plek om af te dalen. Vanuit de stad rijden er pendelbussen naar de skigebieden.

Skyline Gondola Queenstown

Genoeg van alle adrenaline kicks? Iets minder spannend, maar zeker de moeite waard is een gondelvaart met de Skyline Gondola. Het uitzicht vanaf Bob's Peak, op een hoogte van 730 meter, is fantastisch!

Je kunt gewoon met de kabelbaan weer naar beneden, maar er zijn ook andere spannende manieren. Zo kun je naar beneden crossen op een mountainbike, paraglidend afdalen of met scherpe bochten door tunnels en over heuvels naar beneden rodelen met The Luge Cart. Erg leuk als rondreist met kinderen in Nieuw-Zeeland

Meer must do's in Queenstown

Een boottrip
Maak een boottocht op Lake Wakatipu met de TSS Earnslaw. Deze 51 meter lange boot wordt aangedreven door zijn dubbele op kolen gestookte stoommachine en is een overblijfsel uit de mijnbouwtijd.

Een wandeling
Wandel lekker op je gemak langs het Wakatipu meer en door de The Mall, een straat met restaurants, winkels en cafés. Of wandel naar Queenstown Hill op 900 meter hoogte. Deze tocht vergt wat meer van je conditie, maar je wordt beloond met een adembenemend uitzicht!

Meer Nieuw-Zeeland tips en info

Wil je naast deze avontuurlijke stad nog meer van Nieuw-Zeeland ontdekkken? Lees dan tips en info voor een vakantie in Nieuw-Zeeland. Of wil je na de spanning in Queenstown rustig genieten van de natuur? Bekijk dan onze pagina met de mooiste nationale parken.

Te veel geld uitgegeven aan de activiteiten in Queenstown?  Lees dan ook onze budgettips of bekijk onze backpackpagina.

0
shares