De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Malmo behoort tot de groenste steden ter wereld? De stad heeft speciale milieu projecten opgezet om het doel van eco-city te bereiken.

Voorpret

Op zoek naar een goed boek voor mee op vakantie? Lees de literaire thriller de brug naar Malmo.

Malmo

Malmo

Een stedentrip of vakantie naar Malmo in Zweden is zeker aan te raden. Het is goed bereikbaar. Zo kun je per vliegtuig of ferry, maar door de Oresund brug is Malmo tegenwoordig ook per trein of auto goed bereikbaar. Er zijn vele bezienswaardigheden in de stad, van musea tot moderne architectuur. Daarnaast staat Malmo bekend als een van de groenste steden ter wereld. Alles over Malmo Zweden!

Malmo Zweden: hoe te reizen naar Malmo!

Door de nieuwe verbinding via de Oresund brug met het Europese vasteland is een reis naar Malmo met de auto vele malen sneller geworden. Vroeger was het noodzakelijk om met de ferry te gaan, maar tegenwoordig kun je gewoon je weg vervolgen. Malmo ligt op ongeveer 780 kilometer vanaf Utrecht en is tevens bereikbaar per trein. Je moet dan wel overstappen in Kopenhagen.

Een handige tip: vliegen naar Kopenhagen is de snelste oplossing en zeker niet duur! Je kunt daar op de trein stappen naar Malmo, die brengt je in een half uurtje naar het hartje van de stad! Goedkope tickets naar Kopenhagen boek je nu, met de nieuwe fares, ook voordelig bij KLM!

Vakantie Malmo Zweden: de must sees

In Malmo is veel te zien en te doen. Er zijn verschillende musea, maar ook moderne en bekroonde architectuur. De Oresund brug en de turning torso zijn meesterwerken. Daarnaast vind je er ook historie en leuke kleine straatjes. Het meest knusse en gezelligste stadsdeel is Gamla Vaster.

Naast alle bezienswaardigheden die je vind op de bezienswaardig Malmo pagina vind je in Malmo nog veel meer. Het staat bekend om de parken en het vele groen en tot slot kun je ook lekker uitwaaien op het strand.

Zweden? Malmo is de groenste stad!

Een van de redenen waarom een verblijf in Malmo aangenaam is, is dat Malmo behoort tot de groenste steden ter wereld. Het staat in de top 25 van green, clean & serene cities. De stad staat bekend om de vele en grote parken, die zorgen voor veel groen in de stad. Malmo is een voorbeeld voor duurzame stedenbouw en heeft het doel om een eco-stad te worden. Daarvoor hebben zij enkele milieu programma’s voor opgezet.

Budget deals

Top Tips Per Type