De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Johannesburg

Johannesburg is aan het eind van de negentiende eeuw groot geworden door de komst van goudzoekers. De stad, gelegen in de provincie Gauteng is het economische centrum van Zuid Afrika. Johannesburg is niet bijzonder mooi maar bezit prima hotels en restaurants, winkelstraten, galeries, theaters en bezienswaardigheden.

Vakantie Johannesburg

De meeste mensen reizen naar Johannesburg als vertrekpunt voor hun vakantie in Zuid Afrika. Toch heeft de stad, zoals je hieronder zult lezen, ook zeker de moeite van een bezoek! 


Zoek je aanbiedingen van Johannesburg vakanties?
Lees dan eerst deze tips: 


NB een aanrader voor wie een rondreis vakantie vanuit Johannesburg wil maken: Afrika specialist World Ticket Center heeft niet alleen vaak super aanbiedingen voor vluchten naar Johannesburg maar je kunt er ook goedkoop combinatie tickets boeken voor bijvoorbeeld Johannesburg, Kaapstad en Windhoek.

Actuele ticket aanbiedingen voor Johannesburg

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Johannesburg Afrika - Economisch hart Zuid Afrika

Johannesburg is een stad van grote contrasten. In de wijken Joubert Park, Berea en Hillbrow staan moderne flatgebouwen en wolkenkrabbers. Daarentegen zijn er in en om de stad nog talloze sloppenwijken te vinden. Ook hier speelt de apartheid nog steeds een rol.

Township Soweto in Johannesburg Zuid Afrika

In de bekende township Soweto kan je de overblijfselen van de Apartheid nog goed zien en voelen. De townships waren oorspronkelijk bedoeld om de zwarte bevolking uit de buurt van de blanken te houden.


In 2004 bestond Soweto 100 jaar. Ooit woonden hier de Nobelprijswinnaars Nelson Mandela en aartsbisschop Desmond Tutu. Het huis van Nelson Mandela is nu een museum waar je kunt zien hoe hij leefde.

Apartheidsmuseum

Wil je meer weten over de Apartheid in Zuid Afrika? Het Apartheidsmuseum laat je door middel van een multimediale tour de indrukwekkende geschiedenis van de rassenscheiding zien. Sommige beelden zullen erg aangrijpend zijn, zoals de aanblik van 121 stroppen die aan het plafond hangen.

Newton Cultural Precinct

Ooit was Newton Cultural Precinct het centrum van de steenindustrie. Nu is het een bloeiende stadswijk met veel winkels, galeries, musea en gezellige eettentjes. Ga naar het Mary Fitzgerald Square dat middenin de wijk ligt en neem een kijkje in het Africa museum of de Soweto Art Gallery.


Hou je van bier? Sla dan het SAB world of beer aan de President street niet over. Je proeft hier verschillende soorten bier in een typisch Afrikaanse 'shebeen'.

Meer must do's in Johannesburg?

Om je een compleet beeld te geven van Johannesburg hieronder nog een aantal bezienswaardigheden.


De wieg van de mensheid

In de grotten van Sterkfontein werden nog nooit zoveel skeletten gevonden dan waar ook ter wereld. The Cradle of Humanskind  behoort sinds 1999 tot een Unesco-werelderfgoed en ligt op vijfentwintig kilometer ten noordwesten van Johannesburg.


Pretpark Gold Reef City

Wil je even iets heel anders? Ga dan helemaal uit je dak in de achtbanen van Gold Reef City. In dit themapark ga je terug in de tijd van de goudkoorts in Johannesburg. Je ziet hier hoe het goud werd gegoten.


Rosebank Rooftop market

Een markt heeft altijd iets gezelligs en je leert de bevolking direct kennen. Op deze markt staan meer dan 600 kraampjes met antiek, sieraden, kleding en kunst en vind je in de wijk Rosebank.

Veiligheid in Johannesburg

Realiseer je dat Zuid Afrika niet het meest veilige land is om je vakantie door te brengen. In veel gebieden kan je zonder vrees rondreizen maar vooral in de grote steden moet je voorzichtig zijn.


Hieronder een aantal tips voor een veilige vakantie in Johannesburg:

  • Bezoek Johannesburg tijdens kantooruren van 9.00 uur tot 17.00 uur.
  • Vermijd townships en sommige stadswijken.
  • Laat niet zien dat je geld, cheques of creditcards bij je hebt.
  • Bedek je sieraden of draag ze niet.
  • Geef je persoonlijke bezittingen zoals papieren of autosleutels nooit uit handen.

Actuele ticket aanbiedingen voor Johannesburg

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
KLM.com € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Tix.nl € 25,00
Schipholtickets.nl € 29,50 De hogere reserveringskosten van  €40,- per boeking zijn voor telefonische reserveringen van vluchten.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 januari 2018
0
shares