De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Geschiedenis Zuid Afrika

Geschiedenis Zuid Afrika

Zuid Afrika heeft een ingewikkelde geschiedenis en is een smeltkroes van culturen. Bevolkingsgroepen uit o.a. Indonesie, Maleisie, Nederland, Groot-Brittannie en Amerika deden Zuid Afrika aan. Na de afschaffing van de apartheid is de rust weer een beetje terug.

Geschiedenis Zuid Afrika ontdekken?

Zuid Afrika heeft niet voor niets de bijnaam ‘Rainbow Nation'. Een bonte verzameling bevolkingsgroepen zorgen voor een diversiteit aan gewoonten en tradities. Maak kennis met de Zoeloes of bezoek Robbeneiland waar Nelson Mandela jarenlang gevangen zat.

Wij hebben de meest interessante culturele uitstapjes voor je uitgezocht die je meevoeren door de geschiedenis van Zuid Afrika.

Geschiedenis Zuid Afrika - Kaap de Goede Hoop

Bezoek de mooiste kaap ter wereld! Op 25 maart 1647 strandde hier het Nederlandse schip Nieuw Haarlem. De schipbreukelingen bouwden hier toen 'Sand Fort van die Goeie Hoop'.

Kaap de Goede Hoop ligt op het uiterste puntje van het schiereiland vlakbij Kaapstad. De Indische en Atlantische oceaan komen hier samen. Je vindt hier prachtige flora en fauna: kolonies pinguïns, dolfijnen en een grote diversiteit inheemse planten.

KwaZulu Natal en de Zulu-koninkrijken

In de provincie KwaZulu Natal wonen ongeveer 11 miljoen Zoeloes. Dit heldhaftige volk heeft nog veel traditionele gewoontes. Bezoek het dorp Shakaland waar je kennismaakt met de eetgewoontes, dans en kunst.

The Outeniqua Choo joe's stoomtrein

Western Cape is een nieuwe attractie rijker. Met de stoomtrein maak je een reis door de tijd over een honderd jaar oude rails. De trip start bij het Outeniqua Transport Museum in George en gaat over een route van 40 kilometer naar het Dias Museum Complex, dat aan het strand van Mossel Bay ligt.

Robbeneiland

Nelson Mandela zat 27 jaar op Robbeneiland gevangen. Hierdoor weet iedereen van het eiland af. Dit bekende natuurreservaat staat op de werelderfgoedlijst en bezit een zeer interessant museum. Iedere dag vertrekken veerboten vanaf Victoria en Albert Waterfront. Wil je zeker zijn van een bezoek aan het eiland? Reserveer dan op tijd kaarten.

Kimberly - Stad der diamanten

Kimberly is de hoofdstad van de provincie Northern Cape en is ontstaan tijdens de jacht op diamanten. De stad is gebouwd rondom de 'Big Hole', een door mensenhanden gegraven gat dat nog steeds herrinert aan de diamantrush. In het Kimberly Mine Museum krijg je een goed beeld van de tijd die zich tussen 1871 en 1914 afspeelde.

Bloemfontein - Stad der Rozen

Bloemfontein oftewel ‘Stad der Rozen' is de geboorteplaats van auteur J.R.R. Tolkien, schrijver van de trilogie Lord of the Rings. De stad heeft haar naam te danken aan de ontelbare rozenstruiken die je kunt bewonderen in King's Park. In deze stad vind je veel informatie over de Boerenoorlog die tussen de boeren en de Britten werd uitgevochten.

0
shares