De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

In 1986 maakte het grote publiek voor het eerst kennis met de bungee jump, toen de Nieuw-Zeelander A.J Hackett van de Eiffeltoren sprong met enkel een elastiek aan zijn benen.

Voorpret

Bekijk hier hoe het nationale rugbyteam van Nieuw-Zeeland, de All Blacks, de haka opvoeren voor aanvang van een wedstrijd.

Extreme sporten NZ

Extreme sporten NZ

Nieuw-Zeeland is het land van de extreme sporten. Avontuurlijke reizigers kunnen hier hun hart ophalen. Aan een elastiek van een brug springen, in een bol van een heuvel rollen, parachutespringen of raften over een wildwaterrivier. Je kunt het zo gek niet verzinnen!

In Nieuw-Zeeland, met als avonturencentrum Queenstown, zijn de mogelijkheden om de adrenaline door je lichaam te laten stromen onbegrensd. Lees hier alles over de uitdagingen, die het land te bieden heeft.

Watersporten

Raften
Je vaart onder begeleiding over wilde rivieren via stroom- versnellingen en af en toe een waterval. Voor de echte avonturier: Wairoa River, een van de wildste rivieren ter wereld.

Kajakken
Je kunt ervoor kiezen om zelfstandig een kajak te huren, maar er worden in Nieuw-Zeeland ook avontuurlijke tochten georganiseerd. Bijvoorbeeld in Abel Tasman National Park, waar je als je geluk hebt tussen de zeehonden dobbert.

Jet-boaten
Ervaren stuurlui jagen je in een jet-boat keihard over het water dwars door smalle ravijnen. Deze activiteit wordt op diverse locaties aangeboden, waaronder rond avontuurlijk Queenstown.

Surfen
In Nieuw-Zeeland bevinden zich een aantal perfecte stranden met uitstekende golven. Zo is Raglan een van de populairste surfplekken ter wereld. Maar ook Piha, Gisborne, Dunedin en de kuststrook van Taranaki zijn populaire surfspots.

Duiken/snorkelen
In Nieuw-Zeeland vind je diverse geschikte duiklocaties. De beste plekken om van de mooie onderwaterwereld te genieten: Bay of Islands, Poor Knight Islands en Steward Island.

Avonturen in de lucht

Bungee jumpen
In 1988 vond de eerste commerciële bungeejump ter wereld plaats vanaf de Kawarau Bridge in Queenstown. Uiteraard zijn er nu nog veel meer prachtige locaties waar je kunt bungeejumpen in Nieuw-Zeeland. Wat dacht je van een unieke sprong van de Harbour Bridge of van de Sky Tower in Auckland?

Paragliden
Spring met een parachute van een berg en geniet van het prachtige uitzicht! Nieuw-Zeeland is met zijn prachtige natuur een ideale bestemming om te paragliden. Overal in het land kun je tandemsprongen maken of zelfs cursussen volgen waarin je opgeleid wordt tot instructeur. Een mooie locatie is Christchurch, waar zich maar liefst 13 startplekken bevinden.

Skydiven
Parachutespringen is op meerdere locaties in Nieuw-Zeeland mogelijk. De goedkoopste plek om uit een vliegtuig te springen is in Taupo op het Noordereiland, waar je tijdens je sprong geniet van het uitzicht het grootste meer van het land.

Meer unieke adrenalinekicks

River sledging
Je ligt op een board of slee, terwijl je in een rivier over stroomversnellingen en watervalletjes glijdt. River sledging kun je het beste omschrijven als 'watersleeën' of 'rivier surfen'. Er worden tours aangeboden o.a. rond Wanaka en Queenstown.

Black-water raften
In de Waitomo Caves kun je black-water raften, waarbij je op een opgeblazen binnenband over een ondergrondse rivier door de duisternis drijft. Er is hier zelfs de mogelijkheid om van 100 m in een grot te abseilen.

Zorben
Behoefte aan een nieuw avontuur? Ga dan zorben in Rotorua! Je stuiter in een doorzichtige kunststofbal met een diameter van drie meter van een heuvel met maar liefst 50 km per uur. Een unieke ervaring!

De nationale sport: rugby

Rugby is dé nummer één sport van Nieuw-Zeeland. Iedere grote stad heeft een enorm rugbystadion en overal in het land vind je rugbyvelden. De grote trots van het land zijn de helden van het nationale team, de All Blacks. Als zij een wedstrijd spelen zit zowat iedereen thuis of in de kroeg aan de buis gekluisterd. Het bijwonen van een rugbywedstrijd is een echte aanrader tijdens je verblijf in Nieuw-Zeeland.

0
shares