De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Cruise Noorwegen: Fjorden & Noordkaap cruises

Cruise Noorwegen: Fjorden & Noordkaap cruises

Staat een cruise Noorwegen al een tijdje op je verlanglijstje? Ontdek dan hier de mogelijkheden! Van een cruise langs de Noorse fjorden tot luxe cruises Noorwegen naar de Noordkaap en verder!

Cruise Noorwegen tips

Altijd al een droomcruise naar Noorwegen willen maken? Een groot aantal cruises naar Noorwegen vertrekken dichtbij huis. Vanuit Nederland kun je diverse 8, 16 of 22-daagse cruises naar Noorwegen maken. Een 8-daagse cruise naar de Noorse fjorden waarin je o.a Bergen en Alesund bezoekt,  zijn al vanaf circa 900,-  te boeken bij een specialist als Bureau Scanbrit.
.

Voor wie meer wil zien tijdens een Noorwegen cruise en meer tijd heeft, is een expeditiecruise naar de Noordkaap of het fascinerende Spitsbergen een echte uitdaging. In veel gevallen zijn de cruise vakantie aanbiedingen inclusief maaltijden en vlucht. Bij expeditie reizen kan het voorkomen dat je vliegticket naar Oslo niet is inbegrepen.

Reizen naar Noorwegen per auto of vliegtuig - Wanneer je een cruise boekt naar Noorwegen exclusief overtocht of vliegticket naar Noorwegen, is het noodzakelijk om dit zelf te regelen. Met Stena Line of DFDS kun je vanaf Denemarken de oversteek naar Oslo maken. Ga je liever vliegen? Hier vind je alle info voor een goedkoop vliegticket naar Oslo.

Noorwegen cruise aanbiedingen vergelijken

Waar kan je een cruise Noorwegen boeken? Er zijn een aantal aanbieders die cruises naar Noorwegen aanbieden. Kijk zeker bij het ruime aanbod van Scandinavie specialist Buro Scanbrit  en cruise specialist Kras Cruises Je treft hier overigens soms ook Scandinavie combinatie cruises waarbij je naast Noorwegen bijvoorbeeld ook Zweden, Finland of IJsland bezoekt.

Cruise Noorwegen: Fjorden Noorwegen cruises

Noorwegen staat bekend om de vele fjorden. Deze natuurlijke kunstwerken zijn door gletsjers in een u-vorm geslepen waardoor de zee de valleien in kon stromen. Het Songefjord is met 1308 meter onder zeeniveau het diepste fjord van Noorwegen. Doordat de fjorden zo diep zijn kunnen er cruiseschepen varen.

Een cruise Noorse fjorden duurt meestal 8 dagen. Als de reis in combinatie met bijvoorbeeld de Noordkaap of Spitsbergen wordt aangeboden, is de reisduur langer.

Per postboot een mooie cruise maken?

Wil je op een originele manier de Noorse wateren bevaren? Kies dan voor een cruise per Hurtigruten boot,  zie ook de speciale rapportage. Deze postboot vaart tot aan het meest noordelijk punt van Noorwegen. Wie weet zie je het Noorderlicht waarin flarden rood, geel, paars, oranje en groen licht de hemel kleuren.

Niet alleen maar cruisen? Maak dan een cruise als onderdeel van een rondreis door Noorwegen. Je kunt namelijk ook slechts een deel van de route per cruise of Hurtigruten afleggen. Kijk verder op de rondreis Noorwegen pagina voor meer informatie.

Budget deals

Top Tips Per Type