De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Het eiland Tapuaetai wordt ook wel One foot Island genoemd, omdat het de vorm van een voetafdruk heeft. Op dit eiland ligt het meest verlaten postkantoortje ter wereld.

Op Rarotonga vind je veel kokosnootkrabben. Ze kunnen met hun scherpe scharen een kokosnoot openen.

Voorpret

Kom alvast in de stemming en lees de boeken van Robert Dean Frisbie en zijn dochter. Zij schreven over het leven op de Cook Eilanden in o.a. The book of Puka-Puka en The Island of Desire.

Cook Eilanden

Cook Eilanden

De Cook eilanden bestaan uit 15 eilandjes in de buurt van Nieuw-Zeeland. Witte stranden, azuurblauwe zee en wuivende palmen; een waar paradijs. De sfeer is er uitermate relaxt en de inwoners zijn zeer vriendelijk.

De perfecte bestemming om tot rust te komen en te genieten van een adembenemende omgeving. Lees in deze reisgids praktische informatie en leuke tips over deze prachtige eilanden.

Cook eilanden: Tips & info

Vliegen Vliegen naar de Cook eilanden is niet goedkoop, maar als je een beetje puzzelt en onze 3 tips opvolgt, boek jij het goedkoopste ticket!

Tip 1: Boek je vliegticket zo vroeg mogelijk. Boek je ticket minimaal een halfjaar van te voren. Over het algemeen is het zo dat hoe langer je wacht hoe duurder het ticket naar de Cook eilanden wordt. O.a. World Ticket Center biedt goede vliegtickets aan.

Tip 2: Vergelijk! Vliegticketprijzen liggen niet vast en verschillen daarom ontzettend. Vergelijk om het goedkoopste ticket te vinden zelf tickets van verschillende luchtvaartmaatschappijen. Dit kan je bijvoorbeeld doen bij World Ticket Center. De prijzen kunnen per dag verschillen!

Tip 3: Vlieg op Auckland. Boekt een ticket Amsterdam - Auckland en een ticket Auckland - Rarotonga via Vliegennaar.nl of World Ticket Center. Wanneer je je vliegticket in één keer boekt, dus Amsterdam - Rarotonga, ben je veel meer geld kwijt, terwijl je dezelfde route vliegt (dus ook een overstap in Auckland). Wij vergeleken voor je: Amsterdam - Auckland, Auckland - Rarotonga kost bij elkaar €1630, een ticket Amsterdam - Rarotonga kost €2780. Je vliegt met dezelfde maatschappij - dezelfde route. Let op: Dit is een momentopname. Wij hebben ver vooruit geboekt en zoals al eerder gezegd: vliegticketprijzen kunnen flink schommelen.

Cook Eilanden > Ontdek hoofdeiland Rarotonga

Dit grootste eiland van de archipel heeft een vlakke kust met prachtige witte stranden en azuurblauwe lagunes omgeven door mooie koraalriffen. Het ruige en moeilijk begaanbare binnenland bestaat echter uit steile bergtoppen en diepe valleien.

Om het eiland ligt een 32 km lange weg, die je op de fiets in ongeveer twee uur af kunt leggen. Met een taxibusje kun je in - en uitstappen waar je maar wilt en duurt de rit om het eiland ongeveer 50 minuten.

Een andere manier om het eiland te verkennen is door een bergwandeling naar de top van Te Rua Manga, een met tropische regenwoud begroeide vulkaan. Vanaf The Needle, een smalle puntige rots, geniet je van een spectaculair uitzicht.

Je waant je even in het paradijs wanneer je een tussenstop maakt om onder de Wigmores waterval te zwemmen. Geniet onderweg ook de tropische vruchten die overal groeien.

Langs de kust kun je schitterende boottochten maken of genieten van de prachtige onderwaterwereld, terwijl je snorkelt of duikt tussen de wonderschone tropische vissen.

Nog meer paradijselijke eilanden

Droomeiland Aitutaki De lagune van Aitutaki met een omtrek van 45 km, staat bekend als één van de mooiste ter wereld. Een aanrader is een droomtocht door deze krater van een gezonken vulkaan. Je vaart langs mooie koraalriffen en onbewoonde mini-eilandjes.

Pareleiland Manahiki Dit eiland staat bekend om zijn parelkwekerijen. Je kunt er prima snorkelen en zwemmen tussen de veertig piepkleine onbewoonde eilandjes.

De grotten van Atiu Atiu heeft een fascinerend landschap met rode vulkanische grond. Je vindt er diverse druipsteengrotten, waarvan vele werden gebruikt als laatste rustplaats van dierbare overledenen.

Vervoer tussen de eilanden Eilandhoppen doe je per vliegtuigje. Een retourtje Rarotonga - Aitutaki kost je circa €150. Bij aankomst krijgt elke toerist een bloemenketting.

Geschiedenis en cultuur op de Cook Eilanden

De eerste Europeaan die de eilanden ontdekte was de Spaanse ontdekkingsreiziger Alvaro de Mendaña in de 16e eeuw. De eilanden werden echter pas in 1773 in kaart gebracht door Captain James Cook, naar wie de archipel vernoemd is.

In 1821 arriveerden de eerste Engelse missionarissen, die de inwoners onder erbarmelijke omstandigheden tot het Christendom bekeerde. De kerkjes die toen gebouwd werden, kun je nu nog overal bezoeken. Daarnaast vind je overal op de eilanden Marae, religieuze ontmoetingsplekken van de oorspronkelijke bewoners; de Polynesiërs.

In Cultural Village op Rarotonga kun je kennis maken met de eilandencultuur. In het dorpje staan veel hutten en iedereen draagt traditionele kleding en praat Maori. Na een rondleiding kun je genieten van een traditioneel bereide maaltijd.

Op de Cook Eilanden is dansen erg belangrijk. Vaak wordt een dans uitgevoerd ter ere van een god. De verleidelijke dansen van de ritmische inwoners zijn op zaterdag te aanschouwen in de haven van Rarotonga. Bij de markt, die de moeite van een bezoek zeker waard is, wordt er volop gedanst en gezongen.

Cook eilanden facts

Aantal inwoners: circa 19.000

Taal: Maori en Engels

Klimaat: Tropisch klimaat, gemiddeld 25 graden.

Regentijd: dec -maart

Beste reistijd: mei t/m oktober.

Tijdsverschil: 12 uur vroeger

Munteenheid: Nieuw-Zeelandse dollar

Inentingen: niet verplicht.

Elektriciteit: 240 volt

0
shares