De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Buckingham Fountain Chicago werd wereldberoemd door de tv-serie ‘Married with Children'.

Voorpret

Kom alvast in de sferen van sportstad Chicago en bekijk een tribute to Micheal Jordan; de wereldberoemde sterbasketballer bij de Chicago Bulls.

Chicago

Vakantie in Chicago? De skyline van deze cultuurstad aan Lake Michigan wordt gedomineerd door wolkenkrabbers, maar tussen de hoogbouw van de derde stad van Amerika vind je talloze leuke bezienswaardigheden. Hier tref je vakantie Chicago tips en info over de highlights over deze boeiende stad.

Vakantie Chicago? Tips voor een klein budget!

Budgettip: reizen per camper wist je dat per camper rondreizen door de staten van Amerika helemaal niet zo duur is als iedereen denkt? Vooral als je met meerdere personen reist is een camperreis juist een goede optie voor een klein budget. Bij CamperhuurWTC boek je in het laagseizoen namelijk al een reis incl. vlucht en camper  vanaf circa v.a. 950,- p.p.


Vlucht voor een prikkie?
Kijk om je vakantie Chicago voordelig te plannen bij onze 6 supertips om voordelige tickets naar Chicago te vinden.

Fly drive Chicago Voor iedereen die een reis vanaf Chicago door Illinois wil maken of zelf (een deel) van de Route 66 wil rijden heeft TUI voordelige fly drive aanbiedingen. Je kunt er overigens ook terecht voor andere roadtrips vanaf Chicago: rondreizen met als thema de Route 66 of de grote meren waarbij je naast Chicago ook Toronto bezoekt. 

Meer budgettips lees ook deze 10 Amerika tips over het nut van een doggy bag, tot voordelige reizen per camper of trein!

Actuele ticket aanbiedingen voor Chicago

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Vakantie in Chicago: skyline vol wolkenkrabbers

De skyline van Chicago wordt gedomineerd door enorme wolkenkrabbers, waarvan de hoogste de Sears Toweris. Deze wolkenkrabber was van 1973 tot 1997 het hoogste gebouw ter wereld; nu is de 442 m hoge toren alleen nog het hoogste gebouw van Amerika. Op de 103e verdieping van de in totaal 110 verdiepingen, ligt een uitkijkplatform waar je kunt genieten van een fantastisch uitzicht.


Het tweede grootste gebouw van Chicago is het Aon Center, een wolkenkrabber met 83 verdiepingen en een hoogte van 346 m. Slechts twee meter lager is het John Hancock Center, waar zich op de 95e verdieping een uitkijkplatform en restaurant bevinden. Je kunt er op de 44ste verdieping zwemmen in het hoogste zwembad ter wereld.


Andere bekende wolkenkrabbers zijn de Lake Point Tower aan de Chicago River, de twee torens van Marina City en het hoofdkwartier van kauwgomfabrikant Wrigley.

Route 66 Chicago

Chicago is het startpunt van de beroemde Route 66. Lees tips om zelfs een reis over deze legendarische route te plannen van Chicago naar Los Angeles; het eindpunt van Route 66.

Cultuurstad Chicago - bezienswaardigheden

Chicago huisvest diverse interessante musea, zoals het natuurhistorische Fieldmuseum of National History of het wetenschappelijke Museum of Science and Industry.


Bezienswaardig zijn ook het architectonische juweeltje het Chicago Cultural Center en de Chicago Water Tower, een van de weinige gebouwen die de brand in 1871 overleefde. Ook de prachtige stationshal van het historische Union Station en de Chicago University zijn de moeite van een bezichtiging waard.


Andere aanraders zijn het Shedd Aquarium, het grootste binnenaquarium ter wereld en het Adler Planetarium; het oudste planetarium ter wereld dat nog steeds in gebruik is.

Parken in Chicago

Millennium Park
Bewonder de beroemde Chicago Bean; een 110 ton zwaar beeld dat op een boon lijkt. Maak een foto met de spiegeling van de prachtige skyline in ‘the Bean'. Wandel door de botanische tuin, ontworpen door de Nederlander Piet Oudolf of woon een gratis muziekevenement bij in het Pritzker Pavilion.


Ook leuk is de interactieve Crown Fountain. Op de twee torens van deze fontein worden bewegende beelden van o.a. inwoners van Chicago geprojecteerd. Er zijn overigens ook inwoners van de stad die een gratis rondleiding door het park geven.


Grant Park

Hier vind je de Buckingham Fountain, waar om het een uur een twintig minuten durende watershow plaatsvindt. Daarnaast kun je er het Art Institute of Chicago bezoeken,waar kunstwerken te zien zijn van o.a. Picasso, Andy Warhol en Van Gogh.


Lincoln Park

Dit grootste stadspark van de VS, ligt aan Lake Michigan en heeft dan ook een aantal openbare stranden. Je vind er naast vele standbeelden van beroemdheden ook een kleine dierentuin; de Lincoln Park Zoo is gratis toegankelijk.

Meer aanraders voor vakantie in Chicago

Juich mee bij een sportwedstrijd
Het American football-team de Chicago Bears traint bijvoorbeeld in het prachtige Soldier Field. En de enorme arena van United Center is de thuishaven van de Chicago Bulls.


Shop till you drop!

Hét winkelgebied van Chicago is de Magnificent Mile met als trekpleister de acht verdiepingen tellende Water Tower Place.


Varen in Chicago

Bekijk de stad vanaf het water tijdens een boottocht over de Chicago River of maak een cruise op Lake Michigan.


Flaneren over Navy Pier

Deze historische pier aan Lake Michigan dient als entertainmentcentrum met winkels, eetkraampjes, een bioscoop, een reuzenrad en diverse podia.


Wandelen door etnische wijken

Neem een kijkje in Chinatown, Little Italy, Greektown of de Poolse buurt.


Ook leuk buiten Chicago

Maak een uitstapje (met de kinderen) naar het grote pretpark Six Flags of naar de bekende Brookfield Zoo.


De Oprah Winfrey Show bijwonen

Deze wereldberoemde show wordt in Chicago opgenomen. De toegang is gratis; je moet echter wel van tevoren telefonisch reserveren en de wachtlijsten zijn niet mis.

Uitgaan in muziekstad Chicago

Chicago staat bekend als muziekstad en je vind overal bars en pubs waar diverse muziekstijlen gedraaid worden. Genieten van jazz & blues, soul, house of klassieke muziek: uitgaan in Chicago biedt voor ieder wat wils!

Meer tips en info over vakantie in Amerika

Wil je meer lezen over Amerika? Bekijk hier dan de highlights van de VS.

Actuele ticket aanbiedingen voor Chicago

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix.nl € 25,00
KLM.com € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Vliegtickets.nl € 29,50
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 08 maart 2017