De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Celtic al 42 keer landskampioen is geweest en daarmee nog niet de grootste club van Schotland is. Dat is Rangers. Zij zijn zelfs 52 keer kampioen geworden.

Voorpret

The Old Firm wordt 4 maal per jaar gespeeld. Het winnen van de derby tussen de Groenen (Celtic) en de Blauwen (Rangers) is misschien wel belangrijker dan het winnen van The Scottish Premier League.

Tickets Celtic

Tickets Celtic

Celtic FC, de voormalige club van onze spitsen Pierre van Hooijdonk en Jan Vennegoor of Hesselink, is samen met Glasgow Rangers de topploeg van Schotland en The Scottish Premier League. The Bhoys, één van de bijnamen van de club, werd in 1888 opgericht en speelt haar wedstrijden in Celtic Park, het grootste voetbalstadion van Glasgow, gelegen in Parkhead in het oosten van de stad Glasgow.

Celtic tickets | voetbalreis arrangementen

Celtic is ondanks de 44 kampioenschappen de 2e club van Schotland. De Rangers hebben zelfs 52 keer de kampioensschaal ontvangen en zijn daarmee de 1e club van het land. En dat steekt. De prettige, maar fanatieke katholieke aanhang van Celtic gunt de protestante rivaal niet meer bekers. Celtic heeft in de jaren ook een aantal Nederlanders in dienst gehad, waaronder Pierre van Hooijdonk, Evander Sno, Regi Blinker, Jan Vennegoor of Hesselink, Edson Braafheid, Jos Hooiveld, Glenn Loovens en Bobby Petta. Momenteel speelt Virgil van Dijk voor Celtic FC.

Er zijn een aantal manieren om tickets Celtic te kopen. Volledig samengestelde voetbalreizen inclusief wedstrijdtickets is de makkelijkste manier om een wedstrijd van Celtic te bezoeken. Goedkope aanbiedingen voor voetbalreizen Celtic tref je vaak bij Voetbalreizen.com. Een arrangement bestaat bijna altijd uit vlucht naar Glasgow + hotel + tickets voor de wedstrijd van Celtic (je zit in het thuisvak). De arrangementen zijn vaak in verschillende prijscategorieën te boeken afhankelijk van de plek in het stadion, het type wedstrijd en de kwaliteit van het hotel. In Schotland mag uiterlijk één week voor aanvang de wedstrijd één dag worden verschoven. Dat heeft met TV rechten te maken. Maar dat is niet zo erg want voetbalreizen naar Celtic zijn altijd meerdaagse reizen, bovendien is Glasgow een heerlijke stad om naar toe te gaan! Een weekendje Glasgow is uitstekend te combineren met je voetbaltrip. Deze voormalige cultuurhoofdstad heeft vele bezienswaardigheden, mooie winkels, prima restaurants en uitstekende pubs.

Tickets Celtic - zelf wedstrijdtickets bestellen

Een ticket Celtic is ook los te koop. Het kost je zeker meer moeite, het aanbod aan kaarten is kleiner, maar het kan wel goedkoper zijn in vergelijking met het kopen van een complete Celtic voetbalreis.

Zo koop je zelf je ticket Celtic: om zelf een ticket Celtic te kopen, moet je eerst op de site van de club e-member worden van The Hoops (een andere bijnaam van de club). Als e-member kun je vervolgens online een ticket Celtic kopen voor wedstrijden waar nog kaartjes voor te koop zijn.

Tip: als je een wedstrijd hebt uitgezocht waar nog een Ticket Celtic voor beschikbaar is, is het verstandig om eerst vliegtickets naar Glasgow te regelen. 

Celtic Rangers - The Old Firm

Het gaat te ver om te zeggen dat als Celtic The Old Firm wint van de Rangers dat het seizoen geslaagd is, maar het is niet ver bezijden de waarheid. The Old Firm werd 4 maal per jaar in competitieverband gespeeld en wass de belangrijkste wedstrijd in The Scottish Premier League. Iedereen gaat ervan uit dat komend seizoen The Old Firm weer op het programma staat. Een wedstrijd tussen de groenen (de katholieken) en de blauwen (de protestanten) is een absolute aanrader. Die sfeer moet je meemaken! Bij Voetbalreizen.com vind je speciale Old Firm reizen inclusief tickets. Let op: je zit in het vak van de thuisspelende ploeg!

Celtic Park - Stadion tour Celtic FC

Celtic FC heeft haar hele historie in, rond en op Celtic Park. Een echt voetbalstadion met een capaciteit van bijna 61.000 plaatsen. Het katholieke voetbalbolwerk biedt een prachtig voetbalverleden. Het is dan ook een aanrader om bij je Celtic kaartjes ook kaarten voor de Celtic Park Stadion Tour te kopen. Deze prachtige ervaring voert je langs de kleedkamer, daarna door de spelerstunnel naar het veld, om daar zittend in de dug-out hetzelfde beeld te hebben als Neil Lennon en de voormalige trainers Wim Jansen, Martin O'Neill, Jock Stein en Gordon Strachan. De Celtic Park Tour laat je opnieuw kennismaken met 'oude' bekenden spelers zoals: Kenny Dalglish, Mo Johnston, Jimmy Johnstone, Paul Lambert, Patrick Bonner, Roy Keane en Henrik Larsson. Mooie historie! Een stadion tour op Celtic Park is ook on line te boeken. De tour kost een volwassene 8,50 pond. Kinderen mogen voor slechts 5,50 pond deelnemen aan de Celtic Tour. De tour wordt dagelijks georganiseerd om 11.00 uur, 12.00 uur, 13.45 uur en 14.30 uur (behalve op wedstrijddagen). Als er op zaterdag gespeeld wordt zijn er ook rondleidingen om 09.30 uur, 10.00 uur en 10.30 uur.

Budget deals

Top Tips Per Type

0
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews