De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De maximumsnelheid in Canada vrijwel overal 89 km (55 mijl) per uur is? Op enkele snelwegen in Canada mogen campers 112 km per uur rijden.

Voorpret

Meer inspiratie & tips: reizen met campers in Canada.

Camperreizen Canada

Camperreizen Canada

Een bijzondere camperreis maken? Canada is het ideale land voor camperreizen; met een uitstekend rustig wegennetwerk, goede camper faciliteiten en een schitterende omgeving! Hier lees je tips en informatie over camperhuur in Canada en aanbiedingen voor camperreizen.

Camperreizen Canada: campervakantie of camperhuur?

Camper huren in Canada? Campers zijn er in alle maten en van eenvoudig tot superdeluxe. Reken voor losse camperhuur (dus zonder vliegtickets) in het hoogseizoen met circa  150,- per dag. In voor- en naseizoen boek je ze soms al v.a 35,- per dag all-in.

Camperhuur en camperreizen aanbiedingen Van veel lokale Canadese camperhuur organisaties wordt door Nederlandse camper specialisten zowel de losse camperhuur vergeleken als ook pakket aanbod getoond:

  • Travelnauts heeft in Nederland o.a. de twee grootste Canadese camperverhuur organisaties (Cruise Canada & Fraserway Campers) onder contract. Daardoor zijn ze gunstig met hun camperhuur aanbiedingen.  
  • Travelhome heeft heel diverse camperreizen in Canada. Ook kan je bij ze terecht voor camperhuur vergelijken. Ze zetten o.a. het aanbod van Go West Campers, Cruise Canada, CanaDream en Fraserway voor je op een rij.


Bij bovenstaande camperhuur aanbieders is ook one way camper rental mogelijk waardoor je bijvoorbeeld in Calgary kunt beginnen en Vancouver kunt eindigen.

Complete campervakantie boeken?
Bij grote online reisbureaus boek je vaak gunstige Fly & Camper aanbiedingen waarbij zowel vliegtickets als camperhuur in Canada al zijn inbegrepen.

Liever zelf je goedkope vluchten regelen? Lees hier hoe je goedkope vliegtickets naar Canada te vinden.

Camperrondreis door Canada: learn the basics!

Hoewel vakanties per camper niet ingewikkeld zijn, zijn er wel enkele zaken die je moet weten voordat je aan je camperreis begint:

Waar moet je op letten bij het selecteren van je camperreis? Mag je met je camper wel de grens over? Op welke campings mag je wel en niet staan? En wat voor afstanden kan je ongeveer plannen voor je camperreis? Lees: handige tips voor campervakanties in Canada

Goedkope camperreis in Canada: budgettips

Bespaar op je brandstof In Canada is benzine goedkoop maar tijdens een camperreis kan het toch in de papieren lopen als je niet  op let. Tank nooit in de nationale parken, waar brandstof veel duurder is maar gooi je tank vol bij een supermarkt in de stad of langs de snelweg. Blijven jullie meerdere weken weg? Vraag een kortingspas bij de Safeway of K-mart dat scheelt snel een dubbeltje per liter!

Boodschappen ook levensmiddelen zijn relatief duur in de kleine winkels in de nationale parken. Doe boodschappen bij een grote supermarkt onderweg. In de regel ligt het prijsnivo dan onder dat van Nederland. 

Goedkoper alle Nationale Parken bezoeken Canada kent ontzettend veel natuurparken die je eigenlijk allemaal moet bezoeken, omdat ze zo mooi zijn! Wil je er meerdere aandoen op jullie camperreis? Bij 3 a 4 parken is het de moeite een pas aan te schaffen waarmee je een jaar lang alle Nationale parken van Canada onbeperkt kunt bezoeken. Meer informatie: National Parks Canada.

Leuke tips om je camperreis in Canada goedkoop te houden (o.a. lokale excursies) tref je hier: 

Ontdek Toronto voor een prikkie Voordelig winkelen, goedkoop uit eten en de Toronto's allerleukste bezienswaardigheden die bijna niets kosten!

Verken Vancouver met een klein budget gratis musea, leuke kortingen, gratis rondleidingen en meer tips voor Vancouver on a shoestring! 

Meer leuke tips voor je vakantie in Canada

Blader voor nog veel meer inspiratie voor camperreizen door  door onze online Canada reisgids. Je tref er informatie over de mooiste steden en streken, en de natuurlijke wereldwonderen van Canada van de Niagara Falls tot Banff National Park!

Misschien een andere camper bestemming? Lees onze reisgidsen over camperreizen special.

Top 2 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type

0
shares