De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Emoes het verkeer in Australie soms ontregelen. Na een inhaalmanoeuvre rennen ze rustig je auto achterna!

Voorpret

Altijd al door de outback van Australie willen crossen? Bekijk ook eens Outback Australia voor meer informatie!

Camperreizen in Australie

Camperreizen in Australie

Op Camperreis? Australie biedt veel verschillende mogelijkheden voor camperreizen. Wil je alleen een camper huren in Australie? Dat kan ook! Er zijn verschillende organisaties die zowel losse camperverhuur als volledige camperreizen aanbieden. Vind hier alles over camperreizen, budgettips en fantastische camperreis Australie aanbiedingen! Niet overtuigd van Australie? Kijk dan in de camperreizen top 5 voor andere echte camperreis bestemmingen!

Camperreis Australie? Camper huren Australie tips!

Camperreis Australie: campers zijn in Australie in vele soorten en maten te huur. Voor de echte outback-avonturier zijn ook 4-wheeldrive uitvoeringen. Het hoogseizoen in Australie is in de maanden december - januari, dan is de huur aanzienlijk duurder dan in het laagseizoen. Prijzen voor camperhuur variëren tussen de 50 en 150 euro per dag, afhankelijk van het seizoen, duur van de huur en het type.

Camperhuur en camperreizen Australie aanbiedingen: Soms is het aantrekkelijker om volledige camperreizen te boeken dan losse camperhuur. Bij sommige pakketten zitten de vliegtickets reeds inbegrepen! Maar ook voor alleen camperhuur zijn regelmatig goede aanbiedingen. Aanbieders met verschillende pakketten en verhuurmogelijkheden zijn:

Bij World Ticket Center kun je vaak gunstige Fly & Camper Australie aanbiedingen boeken waarbij zowel vliegtickets als de camperhuur in een pakket wordt aangeboden.

Voor losse camperhuur kun je bij Worldwidecampers terecht. Deze organisatie biedt campers aan van o.a. Apollo, Mighty cars & campers en Britz. Zodoende hebben ze een breed aanbod in verschillende soorten campers. Van complete motorhomes tot kleine 4-wheeldrives. Je kunt gemakkelijk je wensen invullen, zoals het type, de ophaal- en inleverlocatie en de gewenste extra's. Bekijk hier de losse camperhuur van Worldwidecampers.

Travelnauts werkt in Australie samen met Britz en Maui. Je kunt een offerte op maat laten maken, maar ook alleen een camper huren. Travelnauts is gespecialiseerd in reizen met kinderen.

Bij alle bovenstaande aanbieders van camperhuur en camperreizen is het mogelijk om de camper op een andere plaats in te leveren dan dat je deze hebt opgehaald. Vaak is hier echter wel een meerprijs aan verbonden.

Camperhuur Australie: weetjes!

Camper huren vanaf 21 jaar: voor het huren van een camper moet je in Australie minimaal 21 jaar zijn en 2 jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Voor de meeste campers volstaat een rijbewijs B, wel moet deze internationaal erkend zijn! Ouder dan 75? Bij sommige bedrijven is camperhuur niet mogelijk, andere bedrijven vragen om een doktersverklaring.

Let op! In Australie rijdt men aan de linkerkant van de weg! Meestal went dit wel binnen een dag, maar het blijft soms wel even opletten. Vooral als je in de drukke steden rijdt.

Rijden in Australie: afstanden zijn groot en vaak doe je er ook langer over dan verwacht. Op de borden in Australie vind je naast de afstand vaak ook de gemiddelde reistijd.

Camperreizen Australie? Camping of in het wild?

Tijdens camperreizen gaat het vaak maar om één ding: vrij zijn! Waar kan je beter zo'n camperreis maken dan in Australie? Voor iedereen is er wat wils, van de meest ruige landschappen waar je slechts met een 4-wheeldrive kan komen tot de meest moderne wereldsteden als Sydney en Melbourne. Prachtige gouden stranden, tropische regenwouden en woestijnen, je vindt het allemaal in Australie. Campings zijn in Australie over het algemeen van hoge standaard. Je vind er goed sanitair, grote plekken met een vrije keuze, plaatsen om te koken of te barbecueën en vaak een zwembad. Voor reizen door de Outback van Australie zijn er tips die je niet mag overslaan!

Wildkamperen? Het is in Australie verboden om zomaar ergens langs de weg of in de wildernis te overnachten. Wel zijn er aangewezen plaatsen voor 'free camping'. Wil je niet op een dure camping staan? Kijk dan verder bij de budgettips!

Campervakantie Australie? Budgettips!

Camping alternatieven: een goedkoop alternatief is een National Park campground. Deze plaatsen zijn tegen een kleine vergoeding en daarnaast midden in de natuur! Uiteraard vind je hier minder faciliteiten dan op een 'gewone' camping. Ook vind je langs de weg vele gratis rest area's, houd er rekening mee dat hier helemaal geen faciliteiten zijn en in het hoogseizoen zijn deze al snel vol. Bij sommige hotels en restaurants mag je eveneens gratis op het parkeerterrein overnachten. Het enige dat je hoeft te doen is een drankje drinken aan de bar!

Camping kortingspas: in Australie bestaan kortingspassen, waarbij je bij de Big4, Family Parks Australia en Top Tourist Parks 10% korting krijgt op je verblijf. Besef wel dat het even duurt voordat je zo'n pas hebt terug verdiend.

Relocation: de vraag naar campers is in het ene gebied nou eenmaal groter dan in het andere gebied. Veel mensen leveren de camper ook op een andere plaats in, waardoor deze door het verhuurbedrijf weer terug moet worden gebracht. Dit is relocation! Vaak kun je, je aanmelden om deze taak op je te nemen. In dat geval betaal je vaak slechts $1,- per dag! Je moet wel rekening houden met de korte tijd die je hebt om de camper terug te brengen. Een voorbeeld is Rental Relocations Australia.

Vermijd dure supermarkten: ga hamsteren bij grotere supermarkten in grotere plaatsen en vermijd campingsupers en avondwinkels bij het doen van je boodschappen. 

Bespaar op je brandstof! Probeer te tanken bij de grote steden en langs de hoofdwegen. Zo bespaar je al snel dubbeltjes per liter! Ook krijg je bij grotere supermarkten soms kortingsbonnen voor brandstof.

Top 2 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type

0
shares