De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De mooie boulevard van Nice was een cadeautje van de Engelse adel!

Voorpret

Ontdek ook de omgeving van Nice!

Bezienswaardigheden in Nice

Bezienswaardigheden in Nice

Welke bezienswaardigheden mag je echt niet missen tijdens vakantie in Nice? De must see tips voor je bezoek aan Nice van de Surprisetickets.nl redactie!

Bezienswaardigheden Nice

Zon, zee, strand en cultuur combineren kan prima tijdens een vakantie in Nice! De aantrekkelijke oude binnenstad wandel je zo in vanaf het strand en ook als het weer eens tegen zit kan je hier uren doorbrengen in enkele geweldige musea.

Nice met een klein budget? Lees hoe je een geweldige vakantie in Nice kunt hebben zonder veel geld uit te geven. Ontdek bijvoorbeeld goedkope reistips, gratis bezienswaardigheden, de goedkoopste restaurantjes en hoe je voor €1,- de tango leert dansen in mondain Nice! Lees meer..!

Bezienswaardigheden in Nice? Musea bezoeken!

Nice telt een zevental bijzondere musea. Waaronder een museum gewijd aan het werk van Chagall, een zeer aantrekkelijk archeologisch museum en onderstaande twee die zeker enige tijd verdienen. 

Musee Massena - In een chique paleisachtige villa uit 1898 is Musee Massena gevestigd. In dit museum vind je diverse collecties: religieuze kunstwerken, primitieve schilderijen, meubels, sculpturen en de gouden mantel van Josephine. De inrichting is geweldig en nog helemaal van rond 1900!

Musee Matisse - De acht werken die Henri Matisse (1869-1954) voor zijn dood aan Nice staan centraal in de collectie van Musee Matisse. Het museum geeft je een goed beeld van de werken van de schilder, zowel uit zijn beginperiode als later. Bekend zijn de Rococo stoel (1946), Stilleven met granaatappels (1947) en blauw naakt IV (1952). Verder kan je schilderijen, prenten, tekeningen, Gouachecollages en bronzen beelden bekijken. Je vindt het museum op 164 Avenue des Arènes de Cimiez.

Excursies Nice Monaco, Nice Provence of Nice Cannes

Vanuit Nice kan je verschillende mooie excursies maken. Een dagje naar Monaco is een absolute must! Of maak een tour langs de mooiste plekjes en stadjes uit de Provence, naar Grasse bijvoorbeeld, bekend als de parfumstad of chique Cannes dat zeker rond het filmfestival bruist!

In het centrum van de stad tref je de lokale trouwst information service waar je het aanbod aan excursies en citytours in Nice kunt bekijken. Laat je gerust adviseren over alle beschikbare rondleidingen in Nice en excursies vanuit Nice op jouw vakantiedata, ze helpen je graag! 

De kathedraal van Nice

Cathédrale Orthodoxe Russe Saint-Nicolas
Deze Russisch-Orthodoxe kathedraal heeft zes ovalen koepels die zijn bekleed met bladgoud. In 1859 is de kerk in opdracht van tsaar Nicolaas II gebouwd. Dit Frans nationaal monument heeft prachtige muurschilderingen. Een bezoek is dan ook zeker de moeite waard

Parc Floral Phoenis Nice

Met een oppervlakte van 7 hectare is Parc Floral Phoenis de grootste overdekte botanische tuin van de wereld. Je kunt er zeldzame planten, bomen en bloemen bewonderen. Ook zijn er sinds kort tropische vogels, babyhaaien en vogelspinnen te zien.

Tour Bellanda Nice

In Parc du Château staat de Tour Bellanda. Deze toren is een overblijfsel van een kasteel uit het begin van de 19e eeuw. Vanuit deze toren heb je een prachtig uitzicht over Nice. Ook is hier het scheepvaartmuseum (Musée Naval) gevestigd.

Naar Nice? Meer tips!

Blader voor nog meer inspiratie en tips door onze online Nice reisgids. Of bekijk de tips om voordelig naar Nice te reizen per vliegtuig of trein!

Budget deals

Top Tips Per Type